Seven Seas Of Rhye

Rockamora

New member
Seven Seas Of Rhye

שאלה שמטרידה אותי כבר לא מעט זמן- מה זה Rhye? אחד הניחושים שלי שזה שם אבל אני ממש לא בטוח ומורפיקס לא ידע לתרגם לי את זה. אני מניח שאתם תוכלו לעזור אז- למשהו יש מושג בנוגע לזה? תודה מראש.

תשובה..

בהתחלה חשבתי שזה בא מהמילה שיפון (באנגלית Rye) אבל עז הסתבר לי שזה כתוב שונה והאפשרות נפסלה. לדעתי בתחילת הדרך של הלהקה עם כל הקטע של הפרוגרסיב והעיסוק בנושאים פנטזיים, פרדי רצה להוסיף לשירים מוטיב חוזר שיחזק את הרעיון, והוא המציא ממלכה או עולם פיקטיבי בשם ריי, וכן הוא חוזר מספר פעמים. גם בשיר הנ"ל, גם בקטע האינסטרונמטלי שחותם את אלבום הבכורה בו הלחנים זהים וגם בשיר- Lilly of the Valley מהאלבום- Sheer Heart Attack, שם מוזכר המלך של ריי. בשלב מסוים החבר'ה כנראה ויתרו על הרעיון אבל מבחינתי זו המשמעות.

Rockamora

New member
מממ. מעניין. תודה!

וואוו. אז ידעו ליצור אווירה שונה במוזיקה. לד זפלין עשו דברים דומים גם הם. היו שירי רוק נשמעים אותו דבר והפיזמון חוזר על עצמו אחרי כל בית. כבר אין שירים שמספרים סיפור מרתק ממש. שלא נדבר על אלבומים.

טוב, אצל זפלין המלל לא דרש העמקה רבה מדי.

99.9 אחוז מהשירים שלהם עוסקים בזיונים... וזהו.

Rhye זו באמת מילה שפרדי המציא.

אף פעם לא חשבתי על זה שזו ממלכה שהומצאה. זה באמת נשמע הגיוני. כל כך חבל, לדעתי, שהם עזבו את כל עניין האגדות והמלוכה... הם יכלו לפתח את זה לדברים מדהימים.

גם My Fairy King

מדבר על הממלכה של ריי. הדובר בשיר מדבר על המלך שלו ש"יודע לעשות רק טוב ולא רע" ו"רואה דברים שהם לא לי ולא לך". ואותו שליח הוא כנראה השליח שמוזכר ב-Lilly of the Valley. הוא כל כך מסור למלך שלו, או שהוא מעריץ אותו הערצה עיוורת ולא רואה את המלך כמו שהוא מופיע ב-Seven Seas Of Rhye - רודן ואכזרי שרוצה שהכל יהיה כמו שהוא מחליט. אני לא זוכרת איפה קראתי על זה, אבל זה באמת סיפור פנטזי יפה, והם כל כך טובים בכתיבה כזו. חבל שבשנות השמונים הם התרחקו מזה ולא עשו דברים בסגנון.

למעלה