setback, non-setback

צביקה ה

New member
setback, non-setback

מישהו יכול להסביר לי במה מדובר בשפה פשוטה ורצוי בעברית כדי שאני גם אבין? ואם כבר טרחתם (סימן שאתם מתמצאים בזה) אז מה ההבדלים בין מדידת אופניים Competitive, לצרפתית ולזו של אדי? לטיפולכם אודה!

cipo 1

New member
צביקה אני מקווה שהתמונה המצורפת

תמחיש לך את ההבדל בין מוט אוכף עם SETBACK לזה שללא מה שנקרא NON - SETBACK . מנסיון אישי יכול לספר לך שהיה לי בעבר הלא רחוק מוט כסא NON SETBACK של DURA -ACE שהוחלף למוט כסא עם SETBACK של חברת THOMSON. ההבדל בשיכוח הזעזועים פשוט מדהים !! רכיבות נעימות !! עודד אגב אין לי תשובה לחלק השני של השאלה.

צביקה ה

New member
אני יכול להבין שה SETBACK

הוא המוט המכופף? מה היתרונות שלו? ולמה הכיפוף עושה הבדל כזה גדול?

זעזוע עובר מהר יותר דרך קוים ישרים

לכן ככל שיהיו יותר קווים מעוגלים או פיתולים למינהם הזעזוע ישוכח במידה רבה יותר. עיין ערך מזלג אחורי בתצורת "שעון חול", או מזלג קידמי מפותל כמו בפינרלו f4-13

aabramovich

New member
אני לתומי חשבתי שלמוט ישר יש פחות

גמישות מאשר למוט מעוקל. כלומר בזעזועים המוט ממש מתעקם וחוזר כמו בולם. מן הסתם ברור שזה מאוד מינורי. טעיתי?
עזריאל

על מנת שאותו "עיקום" מינורי בזעזוע

יתרחש, דרוש מלכתחילה איזשהו כיפוף קל בכמה תצורות אפשריות (הוזכר כאן שעון החול למשל)ע"מ ליצור את מומנט הקפיץ. לגבי הזעזועים- ניתן להביט על הזעזוע בצורה של "זרימה" לאורך מוט הכיסא, ולכן אם המוט מעוקל זרימת הזעזוע מאטה את הקצב ומאריכה את הדרך.

cipo 1

New member
לא מקובל להרכיב על אופני כביש מוט

כסא עם SETBACK, האמת לא יודע מדוע. אולי... וזו השארה בלבד "מקלקל" את מראה האופניים. אני יודע שבאופני שטח זה מקובל מאוד.על מנת לשכח את הזעזועים אז אמצתי את הגישה,ובאמת לא אכפת לי מה יגידו. לדעתי זה משתלב יפה אם שלדת הסלופ שלי. אין לי כוונה לפרסם כאן את המוצר שמורכב על האופניים התמונה היא להמחשה בלבד עבור אלו שלא יודעים מהוא מוט כסא עם SETBACK. עודד

JacB

New member
דוגמאות מהחיים

עמוד השידרה האנושי כפוף בצורת S על מנת לאפשר ספיגת זעזועים. חשוב מה היה קורה בנחיתה מקפיצה אילו היה ישר כמקל של מטאטא. המכה היתה חודרת במישרין מכף הרגל לתוך המוח. (טוב, יש גם רגליים בדרך. מי שהתנסה בצניחות יודע, שב"היכון לנחיתה" הברכיים כפופות קצת, מאותה סיבה בדיוק). לגבי מוט אוכף - הכיפוף אמור לספוג זעזוע ע"י הגדלת הזוית בתחום האלסטי. לי נראה, כי יכולת זאת מוגבלת למדי, אבל אין לי נסיון בכך, וקטונתי מול בעלי הנסיון המבינים שתמיד בעינינים

JacB

New member
לצערי, לי יש רק את הדוגמה הראשונה

אין לי ספק, שהדוגמה השניה עוזרת "לעשות חיים"

aabramovich

New member
זו תמונה מה Le Tour D'EPO?

הידוע גם כ"מרוץ שמתרחש ב SF ומספונסר ע"י חב' תרופות שבין היתר מייצר EPO לצרכים רפואיים"??

אורי חן

New member
אילו גיבובי שטויות .."זעזוע עובר ..

מדהים מהיכן אנשים שואבים את השטויות שרושמים ומהיכן הבטחון לרשום השטויות. "זעזוע עובר מהר יותר דרך קווים ישרים" ההסבר פשוט יותר .. מוט / קורה (במקרה שלנו מוט הכסא). קשיחות המוט שזה בעצם התכונות הקפיציות שלו תלויות בחומר , בגאומטריה (אורך , חתך). ע"י כיפוף המוט אתה מרוויח שני דברים : א. האורך משתנה (מתקבל מוט ארוך יותר ולכן גמיש יותר) ב. כיוון הכוח (משקל הרוכב) "נכנס" לא רק בכיוון לחיצה (מוט ישר) אלא גם עם רכיב של כפיפה .כמו ההבדל בין לחיצה של סרגל עם שתי ידיים (יד לכיוון יד) - קשיח יותר או יד אחת מחזיקה ישר והשניה מכופפת כלפי מטה. מקווה שהבנת. אגב קווי זרימה עוברים לפי פונקציית הפוטניאל (גאוס) וזה לא בדיוק קשור לעומס דינמי / סטטי

../images/Emo13.gif אורי ידידי

כפי הנראה אתה אוצר בראשך ידע עצום ונרחב בתחום זה, והשכלתך מגיעה מלימודי פיזיקה או הנדסה. לא כמוני "שבולע" כנראה את כל מה שמוכרים בחנויות אופניים מספרים לו.... אך לעניות דעתי (הדלה) הודעתך היתה מושלמת אם רק היית מוותר על הפתיח.... שיהיה יום טוב לכולנו

Yarnin

New member
ותשובה לצביקה...

אז כך, מוט אוכף עם או בלי סט-בק? הכל תלוי הבתאמה שיש לעשות בין הרוכב לאופניים. הרעיון הוא יחסית פשוט - ככול שיש יותר סט-בק ניתן למקם את האוכף רחוק יותר מהציר המרכזי (BottomBracket). מכך גם רחוק יותר מציר ההיגוי (Headset). כך שהשאלה היא לא האם כן או לא סט-בק, אלא כמה? כי יש יותר מאפשרות אחת. למשל חברת Look מיצרת כבר שנים, מוט אוכף בו ניתן לבחור 3 מצבים. חברת FSA מציע מוט אוכף ב 3 תצורות. החל מ 2ס"מ ועד 0ס"מ סט-בק. מקווה שעזרתי בימעט ירנין

צפרגול

New member
set back זה לא בהכרח כיפוף...

זה פשוט מוט אוכף שמיקום האוכף עליו מוטה לאחור. במוט של תומסון יש כיפוף משום ש"ראש" המוט יושב ממש על המוט. מוטות אחרים, לדוגמא של שימנו, יוצרים set back ע"י מיקום לאחור של ראש המוט עצמו.

למעלה