SESSIONS

lizard

New member
SESSIONS

שלום. האם מישהו יכול לתת לי דוגמאות לשימוש בSESSIONS ? חיפשתי באתר של PHP אבל אין שם דוגמאות. חוץ מזה, האם צריך להתקין משהו מלבד מה שהתקנתי בהתחלה ? כאשר אני עושה <?phpinfo()?> אז אני רואה SESSIONS ENABLED. האם זה מספיק ? תודה מיכה

patael

New member
כך לפחות אני עושה

ראה קובץ מצורף אתה מקבל מהמשתמש שם משתמש וסיסמא (לדוגמא) ואז בודק את הנתונים, אם נכון, אתה יוצר SESSION אם לא אתה מציג שגיאה. בהצלחה

lizard

New member
היי ותודה.

מצאתי דרך אחרת שדרכה אני אנסה תחילה. אני עובד עם APACHE וHTACCESS. הHTACCESS לוקח את הנתונים שם סיסמא וקבוצה מבסיס נתונים (לא קובץ). ע"פ הנתונים הללו אני מחליט אם למשתמש יש גישה לקובץ או לא. זה לא ברמת הPHP אלא ברמת הWEB SERVER. השיטה הזו נחשבת לבטוחה יותר. חוץ מזה, אם אני צריך לדעת מה השם והסיסמא שהמשתמש הכניס אני יכול לשלוף את זה מהHEADER של הHTTP PACKETS שלו. שוב תודה מיכה

ככה אני עושה את זה:

1. אני משתמש בHTACCESS בשביל הauthentication, כמו שאמרת. 2. אני בודק את המשתנה (באותיות גדולות)
$REMOTE_USER​
הוא אמור להכיל את שם המשתמש שעשה לוגין. אם אין HTACCESS (נניח, על המחשב שלך, או משהו) אז המשתנה מעיל סטרינג ריק. 3. יש לי פונקציה מרכזית בPHP שבודקת משתמשים והרשאות לפי דף או לפי משאב.

lizard

New member
המשתנה הוא

PHP_AUTH_USER ו PHP_AUTH_PW. כרגע אני לא צריך את זה, אולי בעתיד ע"פ הערכים שבשדות הללו אני אחליט על פרסנוליזציה של המערכת לכל משתמש. או לחילופין בניית מערכת הרשאות נוספות בתוך התוכנה עצמה. תודה בכל אופן מיכה

Megapuzik

New member
יש באתר של zend

מדריך על השימוש במשתנים האלה.. תחפש במדריכים, זה איפושהו שם www.zend.com אולי זה יעזור...

lizard

New member
התבלבלתי ../images/Emo13.gif

בטעות הסתכלתי על MSESSIONS שזה משהו אחר, ולזה באמת אין דוגמא. שוב תודה מיכה

למעלה