sendmail

בוטש

New member
sendmail

הסנד מייל שלי מאפשר רק לרוט לשלוח מייל דרכו. מה שלא מאפשר לאפצי לשלוח מייל. מה צריך להגדיר על מנת שהוא יאפשר? תודה

lizard

New member
אוקי

תחפש הsendmail.org anti spam configuration. תבין מה זה אומר. אחר כך תחפש מידע על m4 ואיך משתמשים בזה תחת סנדמייל. גם כן באתר שלהם. אחרי שתיישם את המידע החדש והמסעיר שרכשת, תגיד לנו אם זה עדיין לא עובד. מיכה

לא ברור..

לא ברור לי איך הגעת למסקנה הזו .. שרק root יכול .. האם בדקת עם משתמש רגיל??? ה apache הוא לא משתמש רגיל במערכת , והוא לא ממש יכול להוציא דואר (אפילו login הוא לא יכול לעשות..) מה שכן הוא יכול לקבל דואר אשר מועבר אוטו´ ל root .. תנסה לשלוח mail ממשתמש רגיל ל- root ואחר כך להיפך .. ואחר כך מהמשתמש הרגיל ל apache ותבדוק אם זה הגיע ל root

בוטש

New member
ניסיתי

הרוט שולח לכולם בלי בעייה גם החוצה לאימייל חיצוני היוזר הרגיל לא מצליח לשלוח מייל גם לרוט permition denied

תבדוק הרשאה על ה spool

הוא נמצא ב /var/spool/mail .. ייתכן שלא מצליח להיווצר תור דואר למשתמש. מייד אחרי נסיו שילוח כזה, תבדוק את /var/log/maillog - הוא יוכל לומר לך טוב ממני מה קורה .. אגב, עם איזו גרסת לינוקס אתה? ואיזו גרסת sendmail ?(זה שייך במידה ואתה צריך trusted-user )

בוטש

New member
המידע המסעיר הזה

ידוע לנו. הסנד מייל מקונפג שלא יאפשר ספמינג אבל מאפשר רלי דומיין. הכל עובד טוב. הוא סגור בפני שליחת אימיילים דרכו אבל מאפשר רליי לדומיינים מורשים. העניין הוא שמתוך המערכת הוא מאפשר רק לרוט לשלוח דואר. אכנס ואקרא שם אולי אמצא משהו נוסף. מישהו בכל זאת יודע איפה צריך להגדיר שהוא יאפשר לאפצי לשלוח דרכו?

אני שמח שזה מסעיר אותך ..

אבל אני עדיין לא מבין איך apache שולח דואר. האם הפכת אותו למשתמש רגיל ? אם כן אין סיבה , אם הכל מקונפג כמו שצריך שהוא לא יוכל לשלוח. אם לא הפכת אותו למשתמש רגיל , האם אתה מנסה לבנות מצב שבו משתמשים יוכלו להכנס לדרך ה web ולשלוח דואר ? בסה"כ .. אפשר לעשות הכל , לצערי הנתונים שאתה נותן לא מספיקים כדי להבין מה קורה שם . אם אתה מנסה לעשות את האופציה השניה בדבריי , ככל הנראה תצטרך להוסיף את apache כ - trusted user ב sendmail .. אבל מכוון שאני לא מבין מה אתה מנסה להשיג אני לא יכול להבטיח לך שזה הדבר שאתה צריך.

בוטש

New member
דורון - המסעיר כוון לlizard

ששלח שם הודעה מזלזלת ומתנשאת. איתך הסליחה. אתרים שישובים אצלינו לא יכולים לשלוח מייל דרך השרת באמצעות php למשל. ונאמר לנו על ידי מישהו שהתקין לנו פורום שם שהבעייה היא שהסנד מייל לא מאפשר לאף אחד מלבד הרוט לשלוח מייל - ואכן כשנכנסים כמשתמש רגיל אין אפשרות לשלוח מייל- הוספנו את האפצי כtrusted user ולא עזר.

אוקיי .. נתקלתי פעם בזה ..

היכן שאני ראיתי את זה .. הוא היה אמור לפתוח קבצים לכל מי שרוצה לשלוח בתוך ה spool הקבצים לא נבנו בהרשאה מתאימה ולכן נוצרה בעיה.. .. אם אני לא טועה (.. שלושים שנה לך תזכור..
) פתרתי את זה ע"י שיוך כל תיקיית ה spool עם הרשאה gid לקבוצה הרצויה, מה שזה יוצר - שכל מה שנוצר בתיקיה שייך לקבוצה ואז השתמשתי בהרשאות הקבוצה. אם אני זוכר נכון אפשר לפתור את זה דרך מתן הרשאת 777 ל spool (וגם לכל מה שקורה מתחתיו) אבל בבדיקות שעשיתי אחרי שחשבתי על זה הסתבר שזה יוצר פרצה .. בכל מקרה .. הדברים הללו הם תוצרים של סקריפטים במקרים רבים בפרל שמורצים מתוך ה apache מה שמצריך זהירות אדירה וביצוע טסטים!!!!!

בוטש

New member
נשמע דיי מסובך

הוא באמת כותב שהוא לא יכול ליצור קבצים בגלל אי הרשאה בכל פעם כשמנסים לשלוח דואר דרכו (מלבד הרוט). אז זה נשמע דיי מתאים למה שאתה אומר. נשבור את הראש מחר
תודה

בוטש

New member
צדקת דורון

נתתי הרשאה 777 לתקיית המייל בתוך הספול ועכשיו הכל עובד השאלה אם זה בעייתי באבטחה? ההרשאות של הספול נשארו כמו שהיו רק את המייל פתחתי אגב יש שם שתי תקיוןת מייל אחת עם M אחת עם m פתחתי את שתיהן - יש לזה משמעות?

אגב

אני לא חושב שהוא התכוון לזלזל .. פשוט בחודש האחרון שלחנו את כולם לקרוא .. תראה איזה שקטים הפורומים ..
גם רשימות התפוצה שקטות לאחרונה .. מה שאומר שכולם לומדים .. (אחרי שיגמרו ללמוד ... תגיע מתקפת שאלות..) טוב, גם אני חוזר ללמוד ..

lizard

New member
לא התכוונתי להתנשאות

באמת שלא. פשוט צריך לקרוא את האנטי ספאם. אם אתה אומר שקראת אותו אז תן בבקשה את השורות מהmaillog. אולי משם תבוא ישועה.

lizard

New member
יש אגב משהו

שלא מאפשר לסנדמייל להשתמש בספריות שאין לו הרשאות לגביו אני לא זוכר אברר ואנסה להביא לך.

למעלה