semuel from japan

Kawaii Baka

New member
אם כבר בודהיזם, שאלה אם אפשר:

אתה יכול להסביר לי בבקשה קצת על "Trailokya-vijaya" שהוא "אחד מחמשת מלכי החוכמה של הבודהיזם האסטריקי (Esoteric או ידוע גם כבודהיזם Vajrayana) ששולט בThreefold World. םO אני צופה כרגע בסדרה שבה נעשה הזכר לחבוב הזה וההסבר שסופק לא הסביר כלום בעצם. E:

GnomeBubble

New member
אני לא מכיר אותו

אני רק יודע שה-Vajrayana הוא הבודהיזם הטיבטי (הידוע גם בשם בודהיזם אזוטרי או בודהיזם טנטרי או למאיזם). אני חושב שיש לו יצוג גם ביפן, בדמות ה-Shingon אבל אני לא בטוח בזה.

Tenguy

New member
צודק, שינגון זה הבודהיזם האזוטרי

האיזוטריות מאד בולטת, למשל, במתחם המקדשים של הר קויה (Koya-san), שהוקם במאה ה-9 על ידי קוקאי Kobo-Daishi (Kukai(, מייסד זרם השינגון / הבודהיזם האזוטרי ביפן. באמצע המתחם רואים מקדש עגול מוזר שאין לו קשר לאדריכלות יפנית, שמזכיר סטופה טיבטית, הצבוע בצבעי אדום, לבן וזהב עם עין כחולה, ובפנים שלושה פסלי בודהא ענקיים מצופים זהב. רואים שזה הבודהיזם (למרות שהוא מזרם המהאיינה) היותר מוקדם, ושלדעתי גם היותר פרימיטיבי... שבמקום לזרוק את כל האלים, חצאי-אלים, בני האלמוות ושאר המלאכים לפח - הבודהיזם האזוטרי, שלא רצה לפגוע באמונות עתיקות ומושרשות - הטמיע את כולם והגדיר אותם כבודהיסאטוות - כנאורים, ממשיכי דרכו של בודהא ... אני אישית בודהיסט-זן, שלדעתי, הוא הבודהיזם המתקדם, הכן, המזוקק והישיר ביותר מכל זרמי הבודהיזם. זן אכן נפטר מכל פמליות האלים, השדים, שליחים וחצאי-שליחים וכל שאר המלווים היותר והפחות ססגוניים שמתלווים בבודהיזם האזוטרי למסר ולתורה הבודהיסטית. מקדשי זן הם היכלות ריקים מכל אזכור אחר, זולת בודהא. מקדשי זן וגניהם בנויים להשגת השקט הנפשי ולהתבוננות פנימית הנדרשים להארה אישית. זן "השליך לפח" את רוב כתבי הקודש, ומזהיר כי סגידה עיוורת כל שהיא, כמו לבודהא או לטקסטים ורואה בכך כעבודת אלילים ומכשול להארה (יש לא מעט סיפורי זן עתיקים בהם סוטרות ופסלי בודהא מעץ הושלכו לאש, כדי להתחמם בקור הקשה של החורף...)

GnomeBubble

New member
מעניין

אני מודע שאני לא יודע הרבה על זן. אולי בגלל שכששואלים בודהיסט זן טיפוסי הוא אומר שאי אפשר להסביר זן, או איזשהו משפט זן אחר
טוב, האמת שלא הייתי ביפן, אז אני לא יודע הרבה על זרמים בודהיסטים ביפן. אני יכול לומר שהבודהיזם הטיבטי, בכל מקרה, הוא לא זרם פרימיטיבי כל-כך. הוא אכן מבוסס על המהאיאנה, ויותר קרוב אליה מהתרוואדה של דרום-מזרח אסיה, והוא משלב בתוכו הרבה מאוד מדת הבון המקורית של טיבט (דת טבע עם אלים ושדים שמזכירה קצת את השינטו היפני). מצד שני, הוא גם מתעלה על הבודהיזם מזן המהאיאנה בסין מכמה בחינות. קודם כל, הנזירים הטיבטים נראים לי יותר רציניים ממקביליהם הסינים, אבל יכול להיות שזאת סתם השפעה שלילית של הקומוניזים בסין. אבל מעבר לכך, יש, למיטב ידיעתי, המון טכניקות מדיטציה יחודויות לבודהיזם הזה. בסופו של דבר הוא קסם להמון אנשים והוא אומץ על ידי הרבה עמים אחרים כמו הלדאקים, הנפאלים, המונגולים, וגם חלק מהמנצ'ורים, הסינים ואפילו היפנים (בדמות השינגון).

Tenguy

New member
טוב, אולי "קדום" היא ההגדרה הנכונה

אולי זה מוגזם מצידי לומר "פרימיטיבי", אבל בהחלט הוא קדום במאות שנים ל-ch'an (השם הסיני לזן-בודהיזם) שהתפתח בסין לאחר הגעת הבודהיזם מהודו, וזה מאות שנים אחרי הבודהיזם האזוטרי/הטיבטי, שנשאר נאמן לראשיתו ולדת הבון המקורית של טיבט. הבודהיזם הגיע ליפן במאה ה-6. דת הבון הטיבטית דיי דומה לדת השינטו המקורית של יפן, ואכן היו יריבויות ומאבקים בין המאות ה-6 עד ל-11 של כהני השינטו כנגד הבודהיזם, שראו בו כפירה בדרך האמונה "הנכונה" של היפנים. רק לאחר שהשוגונים, והרבה קיסרים ומשפחות אצולה בחצר הקיסרית אימצו את הבודהיזם - נאלצו כהני השינטו למצוא דרך להשלים ולקבל את הבודהיזם. בהתחלה (עד המאה ה-10) ובהשפעת הבודהיזם האזוטרי/הטיבטי, היתה גם בבודהיזם השלמה וקבלה של אלי השינטו וכל שאר הפמליה לתוך הבודהיזם כתור בודהיסאטוות. כך השלימו השינטו והבודהיזם וזה למעלה מ-1000 שנה שהאמונות האלו משולבות ביפן (ועדיין ישנם עד היום הטהרנים, משני הצדדים שרואים באמונה השנייה כ"כפירה"....) הזן בודהיזם הגיע מסין רק במאה ה-12 ליפן, ומייד אומץ על ידי אליטת השלטון של יפן - השוגונים - כדרך אמונה ותרבות עיקרית. כוחם והשפעתם של השוגונים, ששלטו 700 שנה (עד אמצע המאה ה-19) ביפן, טבעו ביפן חותם בל יימחה של זן בודהיזם כמעט בכל דבר ואספקט בחיי היפנים. בסין (ובדומה גם בהודו, בזמן שלטון המוגולים המוסלמים..) - הבודהיסטים החלו להירדף מן המאה ה-13 בימי שושלת מינג. קיסרי מינג, שעלו לשלטון לאחר חיסול שושלת יואן המונגולית, רצו למחוק את זכר השושלת הקודמת, ולהחזיר את העם הסיני למקורות ה"אמיתיים" - קריא : קונפוציוס, שדגל בהיררכיה נוקשה, בירוקרטיה נאורה ובפולחן אבות. הבודהיזם, ובמיוחד הזן-בודהיזם, שפרח בעידן שושלת סונג ובעידן שושלת יואן (בצפון סין) ובשושולת סונג הדרומית (דרום סין) - נחשב בעיני קיסרי מינג כקשור לשושלת יואן המונגולית, ובכלל כנטע זר המנוגד לחוקי קונפוציוס (למשל : נזירות/פרישות, ההתנזרות ממין ואי הולדת יורשים - נחשבה לחילול פולחן האבות) ומאז החלה השקיעה וההיעלמות של ההוגים של הבודהיזם בסין, ובימי המלחמות של המאה ה-19 וה-20 בסין הגיע הבודהיזם לשפל עם הריסת מנזרים בסין המאוכלסת. בימי השלטון הקומוניסטי - הרס המנזרים הגיע גם לפינות הנידחות בסין וגם לטיבט. התוצאה הייתה שבעוד הבודהיזם נשאר בשפל (ויש שאומרים שנעלם...) בארצות המוצא: בסין ובהודו - הוא התפתח ושגשג ביפן במרוצת הדורות והגיע להשגי חשיבה, אמונה, תרבות ואמנות - ואחרי מלחמת העולם השנייה הגיע בשמו היפני (zen) לכל רחבי העולם ובהקמת מנזרי זן מפסגות האלפים ועד לגבעות קליפורניה, ומהרי האפלצ'ים ועד לחופי אוסטרליה (נו... אולי הגיע הזמן שאקים גם פה בארץ מנזר זן ..)

Kawaii Baka

New member
אז אני מניח ש"הערת המתרגם" הייתה

שגוייה?הינה תצלום מסך של מה שנכתב, אולי הסברתי את עצמי ואת ההסבר בצורה מבלבלת. X:

Magma99

New member
:)

כיף לקרוא את מה שאתה כותב, נראה שאתה עושה חיים.. כמה תמונות ככה לזרוק לאלה שנשארו בארץ יהיה נחמד :) תמשיך להנות ..

semuelf

New member
Ueno

היום קפצתי לאואנו. ממש קרוב אלי, תחנה אחת על הימנוטה או עשרים דקות ברגל. פארק חמוד, עם הומלסים והכל. נכנסתי למוזיאונים שסביבו - מעניין למדי. (אם כי יש המון הסברים ביפנית בלי הסברים באנגלית לידם. יפנים מעצבנים) אבל יש מדי פעם הסבר באנגלית. ככה שהסתדרתי. וידעתי על מה אני מסתכל.
מחר אני נפגש עם המורה שלי ליפנית לשעבר. נטייל ביחד, יהיה סבבה. שמתי באתר סל-התמונות תמונות מהטיול. האיכות לא משהו, (אחרת היה לוקח שנה להעלות את התמונות. המקור הוא 3 מגה, התמונות שאני מעלה הם בערך 170 קילו) אבל סביר למדי, אני מקווה. סיימתי להעלות את הרג'וקו. את קמאקורה אני אעלה בהמשך. שמואל.

tals56

New member
תגיד לי,אתה מטייל בכלל?!

או שאתה רק כותב בפורום?! לכתוב בפורום יהיה לך עוד הרבה זמן,לך תטייל ביפן בלילה\ערב\לפנות בוקר\לפנות לפנות בוקר

tals56

New member
SEMUELF אנחנו לא רוצים לראות אותך

כאן יותר למשך שבוע לפחות! יש לך כולה איזה 3 שבועות ביפן,אז תנצל אותם - תחייה על קפה תטייל בכל חור שנמצא (למעט מזבלות) ותצא קצת מטוקיו ותראה מה זה יפן באמת - כמו שישראל האמיתית היא לא תל-אביב אז גם יפן האמיתית היא לא טוקיו ויוקוהאמה,ויפן האמיתית נמצאת בערים הקצת יותר קטנות קצת רחוקות מטוקיו וכל הGIANT ערים האלה עם כל הבניינים הגבוההים והצפיפות של 98798743098 אנשים לסנטימטר רבוע רבוע רבוע.

Tenguy

New member
סחתיין - תמונות ממש יפות!

עברתי על כולן וגנבתי לך את צילום הפוסטר של הקליגרפיה מן הרכבת התחתית (כתוב שם: אהבה), ואיך זה שאני לא הייתי בגן הפנימי של מקדש מייג'י !?!?!? שלוש נקודות שחורות על חשבוני (הינה אני פותח את הפנקס שלי ורושם לי: to-do-list : טוקיו: להיות בגן הפנימי של מייג'י ג'ינג'ה !!!! (עם ארבעה סימני קריאה))

semuelf

New member
מה לעשות

אני מטייל ביום וגולש בלילה.
אז תאלצו לסבול אותי אפילו כשאני ביפן. חוץ מזה, צריך לטפל בתמונות שצילמתי, אחרת כרטיס המצלמה שלי יוצף. אם כבר אני מדבר, אזי התמונות של קמאקורה באתר. חלקם שוכבות על הצד. מצטער, המחשב פה איטי ויקח לי שנה לטפל בזה, אז שמתי אותם ככה. בהזדמנות אני אתקן. תן-גיא: תזכיר לי כשאני אהיה בבית, (שזה אומר בתחילת סמטמבר) ואני אוכל לשלוח לך את התמונה האמיתית (בגודל מלא). יאללה. אני הולך לעשות כביסה במכבסה אוטומטית 24 שעות. ולפני זה לעבור לקנות אבקה בקיו-קיו. הרבה כיף. (???) שמואל.

Tenguy

New member
אוי, נזכרתי במכבסה-אינטרנט בניפפורי

זה היה גם מגניב, ליד המכבסה היה קפה אינטרנט (לשניהם היה אותו בעלים) ואז כיבסתי וגלשתי בו זמנית

ToHrU

New member
יווווו!!!! שואל אני יושבת פה . . .

ירוקה מקנאה!!!! איזה תמונות מדהימות!!! כל כך מרגש!!!! אני ממש שמחה בשבילך . . . תמשיך לצלם בשבילנו ולספר חוויות . . . ענתי - הלוואי ועוד שנה גם אנחנו!!!!!

semuelf

New member
איפה הבסטות?

שמעתי כל כך הרבה על הישראלים והבסטות. ובכן, היום כשהסתובבתי עם המורה שלי ליפנית ניסינו למצוא אותם. ולא מצאנו. היינו בשיבויה, ואין. הלכנו ל-harajuku, וכלום. אפילו חזרה ל-ueno (שזה הסלמס של טוקיו) ולא מצאנו בסטה אחת לרפואה. אז איפה הם מתחבאים? היה נחמד, בכל מקרה.

Satou

New member
איך הם מעזים לחלל את שינג'וקו

עם הבסטות המטונפות שלהם? נסה להשיג גיבוי מהקובאן ותעיף אותם משם :)

למעלה