semuel from japan

fnili

New member
אכן נילי!!! ולא לזה התכוונתי...

התכוונתי לזה שאתה לבשת קימונו, אז מה זה אומר אליך?? שאתה נראה חמוד עם קימונו?? (למרות שאם אתה שואל אותי אתה נראה חמוד בכל מצב) miss u

fnili

New member
הייתי שמחה אבל....

הייתי שמחה אבל שמואל קצת ביפן ואני פה בארץ. אבל תודה על הרעיון

semuelf

New member
קמהקורה - kamakura

הייתי היום בקמהקורה. מקום נחמד. עברתי בשלושה מקדשים ובודהה ענק. האווירה שם זה מה שחשוב. היא שקטה והכל ירוק. כמובן שהכל ממוסחר והייאנים נוזלים מהכיס בכל כניסה לכל מקדש, אבל לא נורא. לא באתי לפה כדי לחסוך...
מה שכן, הבודהה הענק היה בזבוז זמן מוחלט. שעמום טוטאלי. אז יש פסל ענק, סו וואט? הייתי יכול לסקור כמה מקדשים אחרים באותו הזמן. לא נורא. מה שכן, היום זה הפעם הראשונה שנסעתי כאן באוטובוס. ואני חושב שלמדתי את הטריק.
(בהתחלה לא הבנתי מאיפה מגיעים הכרטיסים שלכולם יש. בפעם השניה הסתכלתי וראיתי שהם הביאו אותם מהבית. למי שאין כרטיס לוקח מספר ובסוף הנסיעה משלם לפי המספר שכתוב על לוח מעל הנהג)

tals56

New member
הכל ממוסחר שם במקדשים?

עוד מעט תגיד גם שיש שם פרסומות, טוב לגבי המקדשים אני מאמין לגמרי - כבר שמעתי על זה כמה פעמים אבל לא הבנתי את מערכת האוטובוסים אתה לוקח מספר בכניסה ושאתה יוצא מהאוטובוס אתה משלם?מה קורה אם אתה יוצא מהדלת האחורית או שאתה זורק את הכרטיס?

semuelf

New member
אין פרסומות במקדשים

אבל כן, הכל ממוסחר. אפשר לומר שהיפנים לא מאמינים בשום דבר חוץ מעבודה. גם להיות נזיר במקדש זו עבודה, וצריך למקסם את הרווחים.
בקשר לפרסומות, חוץ מהמקדשים יש פרסומות בכל סנטימטר רבוע. אפשר לומר שלהיות ביפן זה כמו לחיות בפרסומת אחת ארוכה, ומדי פעם יש הפסקות לתוכניות ולמידע מועיל. בטלוויזה הפרסומות יותר ארוכות מהתוכניות לפעמים. ברכבת יש פרסומות. הרחובות מלאים בפרסומות. זה פשוט מוגזם.

tals56

New member
אני לא מאמין

פעם ראשונה שאני מוצא מדינה שיש בה יותר פרסומות מערוץ 2! מדהים! טוב גם אצלנו יש פרסומות ברכבות,ברחובות ובמסכים ^^ למרות שאני מאמין שבתל-אביב יש פחות מסכים מאשר בטוקיו... אפילו כאן (בבאר-שבע) הוסיפו איזה 5 מסכים - אחד מהם ליד הקניון זה שייך למועדון פורום - שהוא בעצם כבר לא רק מועדון ממזמן.

tals56

New member
ועכשיו שמתי לב גם

בב"ש רק מחפשים איפה לדחוף את הפרסומות של נוקיה וה6280 הקטן היפה היורד עם המסך הגדול והמקשים הנוחים עם המצלמה האיכותית אהמ... XD

כל הכבוד שנסעת קמקורה

תמיד מבאס אותי שחברים שלי מגיעים לטוקיו ומוותרים על קמקורה. מקום מרשים כל כך. בטוח שנהנית. איך מזג האויר?

Tenguy

New member
קצת כבוד לבודהיזם, ולפסל בן 750 שנה

אמידה ניוראי, Amida Nyorai (או בשמו הפופולארי - קאמקורה דאי-בוטסו, Dai-butsu - הבודהא הגדול) נחשב למופת של אמנות הפיסול היפני. נוצק בשנת 1252 לספירה, ועד ימינו נחשב למלאכת מחשבת. הפרופורציות שמעניקות יותר נפח לחלק העליון של הגוף ולראש ולאופן נטיית הגוף קדימה, נותנות תחושה של עוצמה לבאים לקראתו. היציקה של קפלי הגלימה, יוצרים אפקט של זרימה ורכות שמהווה ניגוד לנוקשות של הפסל. הפנים של הפסל - הם הבעה יפהפיה של שלווה פנימית אמיתית. כל הפסל הזה הוא הישג אמנותי מדהים יחסית לתקופה, ונחשב לביטוי השיא של אסכולת פיסול יפנית שניקראת unkei. לומר שיש פסל ענק, סו וואט? זה כמו לומר על המונה ליזה - אז יש אישה מחייכת, סו וואט?

tals56

New member
פסל גדול - אממ יאמי!

גם המונה ליזה אממממ טעיים... LOL אבל ראיתי את זה וזה ממש ממש ממש ענק וזה מאוד יפה לדעתי, עד היום לא הבנתי מה מתלהבים מהמונה ליזה...

GnomeBubble

New member
ובכל זאת הדברים האלה מעניינים

רק אחרי שאתה לומד את התחום ויודע לזהות כל דבר. אם אתה יודע מעט מאוד על בודהיזם (וספצפית על מהאיאנה), ארכיטקטורה ואמנות יפנית והיסטוריה של המקום, הפסל הזה יראה לך סתמי. מאותה בחינה כמעט כל מקדש (וכל אטרקציה באופן כללי) יכול להיראות לך סתמית, אם אתה לא מכיר את הנסיבות שמאפשרות לך להתלהב ממנה. אני למשל השתעממתי פעם די מהר מציורי הקיר במקדשים הבודהיסטים (ולא משנה מאיזה סוג). אל תטעה - מדובר בדרך כלל בציורים מרהיבים שהשקיעו בהם מאמץ עצום (למרות שלפעמים הם דהויים ומתקלפים ואי אפשר לראות הרבה
). ידעתי להעריך את כל זה, אבל זה די חוזר על עצמו כשאתה לא יודע מי מצוייר שם ולא מבין כל כך באסכולות וסגנונות של ציירים דתיים בודהיסטים. בשלב מסויים, מצאתי מוזיאון עם ציורים מלווים בהסבר של הג'אטאקה (סיפורים על גלגולים קודמים של הבודהא ההיסטורי, שאקיאמוני) האחרונה. אני לא זוכר ממש את השם שלה, אבל היא מאוד נפוצה במקדשים של תרוואדה. אחרי שראיתי את זה, פתאום שמתי לב אליה באיזה מקדש של מיעוט התאי-נוואה שראיתי בסין, וממש התלהבתי שאני יכול לפענח את הציורים ולהשוות אותם לציורים קודמים שראיתי. בסך הכל, בגלל זה כדאי לקרוא רקע על דברים שאתה בא לבקר, אבל יש גבול לכמה אפשר. בדרך כלל הרקע עצמו הוא די משמים, ואת כל האנקדוטות ההיסטוריות/דתיות/אמנותיות שם אתה לא מבין בלי להכיר את התמונה הגדולה ממילא. אז בסופו של דבר, כשמטיילים למדינה זרה צריך להשלים עם מידה מסויימת של בורות.

CountDust

New member
../images/Emo45.gif לכן כדאי ללמוד קצת על האתרים

בהם אתה מבקר (מודה שגם אני לא תמיד עושה את זה), כדי באמת להבין במה מדובר
אני בטוח שרבים כאן נתקלו בחבורות ישראלים צעירים (במיוחד במזרח אסיה ובדרום אמריקה) שמטיילים בלי ספר הדרכה, בלי שום מקור מידע (ולפעמים גם בלי מפה), הרבה פעמים רק לפי מה שאמרו להם חברים ומה שהמליצו בהוסטל, התוצאה היא שעמום מוחלט. זכורה לי קבוצה כזאת במקסיקו, באחד מאתרי העתיקות המרשימים ביותר, מקום בשם מונטה אלבאן. שמתי לב אליהם כבר ברגע שעלינו לאוטובוס, כשהם התחילו להתבדח/להציק/לצחוק/לנג'ס לנהגת. כשהגענו לאתר רוב האנשים עמדו משתאים והסתובבו תוך קריאות התפעלות בין המבנים. החבורה הזאת, לעומת זאת, עשו סיבוב קצר, לא הבינו מה העניין, מה המקום, מה רואים ולמה כולם מתלהבים מכמה מבנים בדשא - והלכו לשבת ליד דוכן מזכרות ולעשן בהמתנה לאוטובוס...

shocron

New member
בתור מי שטייל במזרח שנה

לא נותר לי אלא להסכים לכל מילה אמנם הסתובבנו רק עם ספר אבל זה עשה את כל ההבדל ובמקומות בהם לא פתחנו את הספר לפני כן וקיבלנו רקע באמת לא נהננו כ"כ והבנו מה הפסדנו רק כשקראנו על האתרים בסופו של יום אבל אני מניח שזה מה שנקרא להתכונן לטיול.

GnomeBubble

New member
זה גם היה הרושם שלי

בשלב מסויים התחלתי לחלק את התרמילאים הישראלים לשני סוגים: התרמילאי הישראלי ה"יפה" (ויש לדעתי הרבה כאלה) וה"מכוער" (ולצערי יש גם לא מעט כאלה). ה"מכוערים" מטיילים בקבוצות גדולות ורועשות, ונוטה להתעלם מדברים כמו רקע היסטורי וכו'. במקום זה, הוא הרבה יותר מתעניין בבדיחות על חשבון המוזריות של המקומיים. לא שאין לזה גם מקום, אבל חבל לבסס את הטיול רק על זה. במיוחד כשיש כל-כך הרבה דברים מעניינים לראות ולחוות במזרח-הרחוק.

semuelf

New member
מה שמגניב בכל העניין

הוא שהפסל נוצר מראש כדי למשוך תרומות ומבקרים. והוא עושה זאת עד היום, ואפילו מצליח להרשים אנשים. מצטער, תנגיא, לאמנות קשה להרשים אותי. אם זה יפה אסטטית, טוב. אם זה משהו שרואים שהושקע הרבה מאמץ כדי להגיע להשג טכני, מעניין. אבל אומנות לכשעצמה אני לא מבין בזה ולא מעניין אותי.

Tenguy

New member
חבל, כי 80% מתרבות יפן זו אמנות

אני מתקשה לתפוס שאנשים באים ליפן, והם לא מבינים ולא רוצים להתעניין באמנות, או בערכים וברקע ההיסטורי שלה, על הרבדים, הסימבולים ומשמעויות העמוקות יותר בתרבות יפן. ככה להיות ולטייל ביפן - לדעתי, זה פיספוס אדיר ... ולחדד את הנושא: אני חושב שזו בעייה מאד אפיינית לנו, היהודים, שאיבדנו את כל מה שקשור לאסתטיות, אמנות, עיצוב וגימור ובמיוחד כשמדובר בציבור, ברשות הכלל, במרחב האורבני, בשטחים פתוחים או בחיק הטבע. כניראה, אלפיים שנות חיי העוני בגטו המוזנח והארעיות בשטע'טל הנידח במזרח אירופה (שעד היום נחשב למפגר מכל הבחינות) - ניוונו את היהודים בכל הקשור לאמנות, לניקיון וטיפוח ציבורי. לכן הרבה משכונות ירושלים, תל אביב ולפעמים ערים שלמות בארץ ניראות כל כך עלובות, מלוכלכות ומוזנחות. דברים כל כך יסודיים ביפן כמו גינון, טיפוח בתים, גימור וניקיון - לא קיימים בהרבה מקומות (ובמיוחד הדתיים) בארץ - וזה מאד מאד חבל לדעתי... יכולתי לדבר על זה המון (אבל אני לא רוצה להלאות פה אנשים...), אבל יש לנו הרבה גם ללמוד מן היפנים - לא רק בלהשקיע באדם ובתחום המצומצם של ארבעת הקירות של המשפחה, אלא גם בכל הקשור לשפה הציבורית : האמנות (על כל היבטיה הויזואליים, הווקאליים ושל שאר החושים) - שהיא גם שפה בין-לאומית וכלל האנושית.

GnomeBubble

New member
הלו הלו ../images/Emo8.gif

אני עכשיו במזרח אירופה, ואני חייב לציין שהערים יפות ונקיות!

tals56

New member
אמממ הרחובות גם אצלי דיי נקיים

ואני מדבר ברצינות - כמעט ואין לכלוך או מסטיקים דבוקים לרצפה אבל בסכ"ה הרחובות נקיים... ואני מסכים לגבי העניין עם הדתיים
הם מלכלכים הכי הרבה - ורואים את זה בעיניים שהם עושים את זה.

למעלה