Selling england by the pound

Selling england by the pound

אהלן כולם קניתי לפני כמה שבועות את הדיסק הזה של ג'נסיס ולא הכי התחברתי אליו, אני גם לא שמעתי הרבה פרוג לפניו למרות שהלהקה האהובה עליי היא פינק פלויד. אבל בלי קשר, רציתי לדעת על מה הדיסק מדבר באופן כללי ומה המשמעות של השירים או של האלבום בכלל. וגם יהיה נחמד לשמוע מה דעתכם עליו, שמעתי עליו מלא ביקורות טובות אבל אני קצת התאכזבתי. תודה.

RedCherry

New member
תראה...

יכול להיות שאתה פשוט לא אוהב את המוזיקה או שאול לא שמעת את זה מספיק פעמים. יש להרבה דיסקים של פרוג נטיה להשמע לא משהו בשמיעות הראשונות ורק בשמיעות חוזרות מוצאים את היופי ביצירה. לי אישית לקח גם קצת זמן להחבר לאלבום במלואו. אבל האלבום בכל זאת מומלץ במיוחד, ממש דיסק חובה.

joshua25

New member
3 השירים הראשונים

הי צינו, שלושת השירים הראשונים הם פשוט מצוינים. תנסה לשמוע עוד קצת את הדיסק, זה לא כל כך קליט בהתחלה בגלל המורכבות ושינויי הקצב... לגבי שאר הדיסק - בלתי אכיל...

elanit edry

New member
Cinema Show

sorry about the English. i can't type in Hebrew from here. i disagree about only the first 3 songs being good. the last 3 songs are just as good if not better. 2 of those songs are the Cinema Show/Isle of Plenty, which together make an amazing closing to the al bum. The Cinema Show is one of the best songs ever made by Genesis i do agree though that you have to keep listening to the album for a while it becomes better and better the more you listen. I would reccomand listening to the album with earphones and looking at the lyrics to understand the album. i think it's a kind of critique about Englad(politically, socially, and militarily etc... . i hope this helps.

מורנא007

New member
The Cinema Show

אני מסכים למה שכתבת, ומוסיף שכדאי לשמוע גם את הקאבר של הפלואר קינגס.

warthog

New member
Fifth of fifth

Fifth OF fIFTH זה אחד הקטעים הנפלאים ביותר שאני מכיר, וגם אני חושב שאתה צריך לתת לאלבום קצת זמן...

סלינג אינגלנד

האלבום הוא אוסף של שירים מאוד בריטיים, וכדי לרדת לעומקם צריך לקרוא היטב את הליריקה ולדעת לאילו מקורות היא מתייחסת. חלק מהליריקה מאוד מופשטת ומדברת על דברים כגון מיתולוגיה, זמן והקשר בין מוסיקה וטבע. חלק מהליריקה מאוד קונקרטית, ומדברת על מאבקי גנגסטרים במזרח לונדון או על גנן שמאזין לשיחות של בריטים בפארק. הליריקה של גבריאל מושפעת מאוד ממקורות תרבותיים כמו לואיס קרול (אליסה), מונטי פייטון, המיתולוגיה היוונית ופוליטיקה בריטית. תן לאלבום הרבה האזנות, שב צמוד עם חוברת המילים ותנסה להבין כל משפט. האלבום נחשב ליצירת מופת ויש הסכמה מקיר לקיר שהוא מהווה אחת הפסגות הגבוהות של הרוק המתקדם הבריטי מאז ומעולם.

Olaf

New member
אהבתי את האלבום מההתחלה

ושמעתי אותו המון פעמים, המון. אני אישית יותר נהניתי מnursery cryme, אבל לקח לי יותר זמן לאהוב אותו. תנסה להתחיל באמת בחלק האינסטרומנטלי בלבד, משם אולי אפשר להתקדם לקטעים שאתה יותר מתחבר אליהם, מתישהו תאזור אומץ ותשמע את השירים שלא שמעת מתוך הרגל, ותגלה שהם טובים :).

FunkyMonk

New member
שני דברים.

א'. אני לא מבין, למה "לוקח קצת זמן" להתחבר לפרוג... אני מהרגע ששמעתי את האלבום התאהבתי. ב'. The Battle of Epping Forest לדעתי הוא יצירת הפרוג הטובה ביותר ששמעתי. וMore Fool Me הוא שיר חזק בכלליות.

למעלה