sella ronda עוד חודש - כדאי?

q1233

New member
sella ronda עוד חודש - כדאי?

שלום, אני רוצה לקנות כרטיס טיסה לחופשה בסלה רונדה עוד חודש, התרגלתי למצב שלגים טוב מהאוסטרים האם גם באיטליה בגבהים של האתר אפשר להניח שיהיה בסדר?

חוץ מזה, האם יש העדפה אם לטוס לוניס או דווקא למילאנו?

תודה!

dfl

New member
או שכן או שלא

בד"כ ינואר חודש מוצלח בדולומיטים, אבל כפי שבוודאי הבחנת, החורף הזה לא קשור ל"בדרך כלל".
אם אתה מזמין לדולומיטים, עדיף לטוס לונציה - כמעט שעתיים פחות בכל כיוון. אם אתה רוצה לשמור לך אפשרות להחליף ברגע האחרון, מילאנו יותר מתאימה כי תוכל לחתוך לעמק אאוסטה.

q1233

New member
3 דברים

קודם כל, תודה על הטיפ! ונציה באמת יותר קרוב ואני מנחש שגם הדרכים עמוסות פחות. לגבי חיתוך אאוסטה, קצת קטן ממה שקראתי (ולכן פחות אטרקטיבי עבורי) וגם אני מנחש שהגובה של סלה רונדה יתן לו יתרון על גבי השכנים, כולל האוסטרים הקרובים (מאיירהופן וכדומה, שגובהם דומה ומטה).

ייתכן שנטוס באמצע פברואר, ההסתברות לשלג משתנה בחודש זה? יש מקום שאפשר לראות היסטוריה לאורך השנים באתרים השונים? זה יכול להיות מעניין

בנוגע לספונטניות, עד היום תמיד הזמנתי את הדירה מראש, יש למישהו ניסיון בהזמנה של הרגע האחרון כדי להשאיר את היעד פתוח (טיסה מראש, נוסעים לאתר שיש בו הכי הרבה שלג) ? נראה לי קצת ריסקי, אנחנו ארבעה אנשים ומחפשים דירה יחסית זולה (550e+-)

I Gabe

New member
עם דירות אתה לא יכול להיות ספונטני

מלונות אתה מזמין באתר booking.com ויכול לבטל ללא קנס עד היום שלפני הנסיעה. בתנאי שלא הזמנת מלון עם תנאי ביטול מיוחדים - חובה לקרוא היטב את תנאי ההזמנה והביטול. אבל באתר הזה מציינים במפורש ליד המחיר אם יש מגבלות כלשהן. הם מאד הוגנים.

dfl

New member
Re

"קצת קטן"? לא בטוח שאנחנו מדברים על אותו עמק אאוסטה...
&nbsp
לגבי פברואר, ממוצע השלג הרב שנתי דומה לינואר. אתה יכול להשתמש בשירות חינמי בשם "גוגל" ולחפש ביטוי כמו sella ronda snow history. הבעיה היא לא ינואר או פברואר, אלא פתיחת עונה מזעזעת ב 2014/15 .
&nbsp
אני מבין את השיקול של הזמנה מוקדמת וזה trade off פשוט - ככל שמזמינים מוקדם יותר, ההימור גדול יותר ומשלמים פרמיה נמוכה יותר. כל אחד מחליט מה נקודת האיזון שמתאימה לתקציב ולטעם שלו. לדעתי, עדיף להוציא עוד 100 יורו לאדם ולהבטיח חופשה בתנאי מז"א ושלג טובים, מאשר להמר חודשיים מראש.

esnow

New member
אנחנו גם מתכננים בפברואר

ראיתי בהיסטוריה שדווקא באמצע פברואר שיא השלג באתר לאורך השנים.
אני רק יודע שהאיטלקים גם נופשים באמצע פברואר אז יהיה יקר יותר...
מישהו יודע איך האפרה סקי ב- SELVA ?
או שיש המלצות על עיירה אחרת במרחב
תודה,

I Gabe

New member
אני טסתי למינכן

השאלה איך מגיעים משם. שעתיים וחצי נטו ברכב שכור לואל גרדנה דרך אינסברוק (כבישי אגרה). למינכן ומילאנו טיסות ישירות, לונציה לא זכור לי שראיתי בעונה הזאת. אולי לורונה. אם ממשיכים ברכבת ולא ברכב שכור אז לא כדאי למינכן כי צריך קונקשן מסורבל שמבזבז יום שלם.

Cמן רשום

New member
יחסית לשלג במקומות אחרים השנה, זאת אפשרות סבירה

חפש אם יש השנה צ'רטרים לורונה. זה הכי קרוב שתגיע בטיסה ישירה.

natyh

New member
התיאוריה אומרת

כי האזור הזה אמור להנות משלג טוב בשנת אל ניניו בפועל הדברים לא קרו עדיין והסופות המשיכו דרומה בקו איטליה ולא מזרחה .

שוה להמשיך לעקוב ולהחליט עוד שבועיים .

http://en.wikipedia.org/wiki/Val_Gardena\

q1233

New member
מה ההבדל בין חודש מראש לבין שבועיים מראש

היי תודה על התגובה,
מה ההבדל בין חודש מראש לבין שבועיים מראש, נניח ששבועיים לפני המועד המצב הוא כמו היום אז לא להזמין, כי הסיכוי שירד שלג בשבועיים הללו הוא נמוך? חוץ מזה, לגבי טיסות אני רואה שזה לא פשוט, כבר היום אני לא מוצא טיסות ישירות ל3-4 היעדים שקרובים לאתר, אז אני חושש שכבר לא יהיו בכלל טיסות בעוד שבועיים..

natyh

New member
הצפי המפחיד השנה

לגל חום או בשמו המקצועי רכס שיעלה על מערב אירופה .
לפי המפה הצפי הזה מתממש כבר בשלישי בינואר , לדעתי המצב כרגע לא מצדיק נסיעה לסלה רונדה עקבתי אחריה בשל התיאוריה .
אם אתם יכולים לשנות תוכניות במקומכם הייתי נוסע כבר בתחילת שבוע הקרוב לבקירה ברט שנראית מצוין כרגע , או ואל טורנס שני אתרים הנהנים מאקלים דומה , קל יותר להתארגן על טיסות ומקום לינה באזור בקירה ויאלהה מאשר באזורים אחרים יקרים יותר .

זה המצב לשבוע הקרוב אין לאף אחד תחזית מעבר לשבוע וחצי מה צפוי בהמשך , מה שמענין שהצפי לאזור טורקיה כרגע עומד בדיוק על כמות גדולה ממש לפי התיאוריה , מזרח אירופה רומניה בולגריה כמויות קטנות בניגוד לצפי , השנה הזו לא דומה לאף שנה קודמת אז קשה מאד להסיק מסקנות גורפות לחודש קדימה .

eran_le

New member
ההתחממות צפויה להישאר בטווח הנראה?

כלומר מה 3 לינואר עד נגיד 10 ימים אח"כ צפוי להמשיך להיות חם יחסית?
&nbsp
ידוע לך אם יש טיסה ישירה לשדה תעופה קרוב לבקירה או שהכי קרוב זה ברצלונה (~4 שעות נסיעה לפי המפות)?
&nbsp
תודה!

natyh

New member
טולוז

מחייב תפירת טיסות מסובכת באשפי טיסה אך אפשרי ומחייב מעברי גבול ברכב שכור אין תחבורה ציבורית , הכי טוב להתאכסן בויאלהה או סאלארדו , כמובן שאפשר גם להתקרב יותר אך ככל שעולים המחיר עולה ,לי ויאלהה הספיקה רבע שעה נסיעה יש אוטובוס פעם בשעה 15 דקות נסיעה מויאלהה .

אחרת כמובן ברסה ורכב שכור ,יותר לכיוון שלוש וחצי שעות נסיעה , חייבים די להיזהר בנהיגה שם הפניות די חדות בנסיעה לואל דה אראן לאורך הנהר עד למנהרת ויאלהה טונל ויאלהה .

את אורך ההתחממות לא בדקתי היא מחוץ לטווח המפה שלי , הרכס החזיק מול ספרד למיטב זכרוני יותר משלושה שבועות כמה זמן יחזיק על היבשת קשה לדעת .

השנה הזו בכלל מסובכת לחיזוי ניתן לענות בקווים כלליים בלבד חלק מהתיאוריה לא מתממשת או מתממשת בצורה שונה מהצפי אל ניניו חזק שולח את מערכות מזג האויר די רחוק צפונה מזרח אירופה לא נהנית מהחוסר במערכות במערב אירופה בינתיים טורקיה דוקא כן צפויה להנות יוון לא , החורף עוד צעיר נלמד עוד הרבה במהלך ינואר ,לו יכלתי הייתי נוסע לבקירה לעשרה ימים כבר מחר ...לא יכול אז אסתפק בסקי מיים ובסקייט בורד
.

dfl

New member
תחזית מעבר לשבוע היא מד"ב

אם תחפש אחורה בפורום תראה שנתי ואחרים כתבו כבר לפני כמה חדשים שצפוי חורף חלש מאד באלפים. הבעיה היא שהתנודות השבועיות קשות מאד לחיזוי. די בטוח שיהיה *איפשהו* שלג סביר עד טוב באמצע ינואר, אבל לא ידוע איפה. בגלל זה מילאנו היא נקודת מוצא טובה, כמו גם ז'נבה וציריך - בטווח של 3-4 שעות נהיגה יש אתרים רבים עם תנאי שלג מאד מגוונים.
&nbsp
לגבי טיסות לונציה, גם אם אין ישירות, אפשר בקלות להגיע לונציה עם אליטליה ב-$350, קונקשן אחד, 6 שעות וחצי. למילאנו יש עדיין מלא מקומות בפחות מ-$400 לאדם.

marceloros

Member
מנהל
זה אפילו יותר מסובך

ראשית נחזה (באוגוסט) חורף מעולה, אחר-כך (ספטמבר?) התגלה "אל ניניו" הילד המופרע ונחזתה חזרה על 2007 רע במערב אירופה, טוב במזרח, אחר-כך שזה בערך עכשיו פתאום לא נכנסו הסערות למזרח ואחת ענקית למערב, בערך כך.
בקיצור סעו לשלום הסקי פס בפנים.

natyh

New member
החיזוי באוגוסט היה שגוי ולא בדיוק חיזוי ...יותר תגובה ...

למשיכה בלשון ממישהו שלא היה אז מנהל ...כי העתונות הרצינית חזתה אל ניניו כבר בינואר , הסערות בהחלט נדחפו מזרחה אך ירדו לאזור אפריקה ממרכז אירופה למזרח אירופה הן לא הגיעו .

הצפי לזליגת אויר קוטבי בינואר היכול לשנות את התמונה היה קיים כל הזמן עוצמתו לא נחזתה והוא אכן הגיע .

השאלה היא האם הסערה הזו משנה בגדול את התמונה והתשובה למיטב הבנתי לא .
אבל עם מזל לא מתוכחים ויש כאלו שיש להם מזל ...

marceloros

Member
מנהל
מה שנכון נכון

אתה יודע אני רק מציין שזה לא סגור תחזיות של מעבר ל-3 ימים.

skiforce

New member
לדעתי עלית כאן על הנוסח המדויק של הסטיקר הרשמי של הפורום

מישהו יודע איפה אפשר להדפיס סטיקרים? נפגין נוכחות על הכביש!

למעלה