select * but <column> האם אפשרי ?

aaronc76

New member
select * but <column> האם אפשרי ?

היי, בוקר טוב, אני מעוניין לבחור את כל העמודות מטבלה חוץ מעמודה אחת. האם זה אפשרי? מבלי לרשום את כל שמות העמודות... חן חן האם זה אפשרי או שאני חולם?
select * but not <columnNAme> from myTable​

Ice Age

New member
לא

ובכלל מומלץ לכתוב את שמות העמודות מטעמי תקינות של האפליקציה. אם אתה עובד עם SQL אז תגיד, אני אתן לך טיפ שיכול לעזור.

Ice Age

New member
אז ככה

הוא בטח לא רוצה לרשום את כל העמודות, שזה אכן מבאס. מה שעושים זה: ב-Query Analyzer, פותחים את ה-object explorer. מוצאים את הטבלה המבוקשת, פותחים את הפלוס לידה. אח"כ גוררים את המילה "columns" לתוך ה-editor וכל העמודות רשומות שם, עם פסיקים ביניהן. אפשר גם קליק ימני על שם הטבלה ואז Script to select.

aaronc76

New member
הטריקים הללו ידועים אבל...

יש לי 30 טבלאות שונות עם שמות עמודות משתנות דינמית. העמודה היחידה המשותפת ביניהן, שאותה אני רוצה להשמיט היא עמודת ID. לכן הפתרון שלך אולי הוא טוב ונכון עבור טבלה אחת בודדת אבל לא עבור מה שאני צריך. קראתי פה על פתרון יצירתי אבל הוא לא ממש פשוט או טריוויאלי...

זהר פלד

New member
אה... אז תשחק עם זה, אולי זה יעזור:

-- Set the @TableName to the name of the table you want. DECLARE @TableName nvarchar (100) SET @TableName = 'tblUsers' SELECT column_name +',' FROM Information_schema.columns WHERE Table_name = @TableName AND Column_name NOT LIKE '%_Id'​

למעלה