Scrollable Container

Nama02

New member
Scrollable Container

מישהו יודע איפה אני יכולה למצוא אחד כזה Scrollable Container - ocx או אפילו משהו דומה אני צריכה Container ואני רוצה לשים בתוכו טופס גדול, ואם אני שמה בלי Scroll לא רואים את כל הטופס הפכתי את האינטרנט וכל מה שמצאתי זה בתשלום או Demo לכל התותחים תודה מראש

אפשר פשוט לבנות אחד כזה...

לוקחים PictureBox שבתוכו יש ScrollBar ועוד PictureBox. את ה PictureBox הפנימי מגדילים כמה שרוצים ושמים בפנים הכל (זה לא בעיה כי רק מה שבגודל הPictureBox החיצוני ייראה על המסך), ובעזרת ה ScrollBar משנים את ה Top של ה PictureBox הפנימי. פשוט, פרימיטיבי, אך אפקטיבי.

Nama02

New member
איך ?

איך אני יוצרת PictureBox שבתוכו יש Scroll זה מאפיין? אם כן, איזה אני לא מוצאת. תודה

יש בתיבת כלים כזה קונטרול

יש קונטרול שנראה ScrollBar. יש אחד Vertical (לאורך - זה שאת צריכה כנראה) ואחד Horizental (כלומר לרוחב). צריך לקבוע לו ערכי Min ו Max. תעשי ש Min יהיה 0 ו Max יהיה הגובה של ה PictureBox הפנימי. יש לו Event שנקרא Change. שם את כותבת: PictureBox.Top=-ScrollBar.Value כשה PictureBox זה הפנימית, לא החיצונית!

Nama02

New member
שוב אני

קודם כל תודה רבה אבל איך אני ´מכניסה´ טופס אל תוך PictuarBox וש´יתנהג´ כרגיל (הטופס) אני מאמינה שזה פשוט אבל אני לא יודעת איך ? ושוב תודה.

האמת שזה לא כזה פשוט.....

יותר קל יהיה פשוט לשים את תוכן הפורם בתוך PictureBox מאשר לקמבן את הפורם לתוך ה PictureBox. או להפוך את הפרום ל UserControl.

vbgames

New member
יש גם אפשרות להשתמש ב

MDIform שזה פורם אב שבתוכו אפשר לשים פורם ילד עם סקרולבר

Nama02

New member
תודה תודה

מה שעשיתי בסוף הכנסתי טופס MDI אל תוך PictuarBox ואל תוך ה - MDI את הטפסים הרצויים קצת API והכל מסתדר תודה

למעלה