scorpions effects

rachellev

New member
scorpions effects

משהו יודע באיזה אפקט משתמשים הscorpions בסולו שאחרי תחילת השיר still loving you

הוא שואל

איך אפשר לעשות את האפקט הזה בצורה כי קרובה למקור ב ZOOM 707. (דיברתי איתו).

gil_mor

New member
טוב נו..זום

אז ככה.. ניגנתי על זום 707 לפני יותר משנה, ולמעט זמן(תנחשו למה).ככה שאני לא ממש זוכר את אפשרות התכנות שבו.. אבל את הסאונד כן :( בגדול האפקט לא מורכב במיוחד, עם ציוד טוב הייתי עושה את זה עם מגבר מנורות על ווליום חלש וpheser איטי וחלש מאוד.. אני לא יודע אם יש מדמה מגברים בזום, אם כן אז על מגבר בווליום חלש ואם אין- הייתי הולך על overdrive עם gain נמוך מאוד( סגור עד הסוף אולי), ובקשר לפייזר.. אפשר גם עם flanger, כל עוד הוא עדין ולא בולט. גיטרה על פיק אפ צואר וtone קצת סגור (אנחנו מדברים על הפתיחה נכון?) לעוד שאלות, הכנסו לתור על החתום דיויד גיל מור

gil_mor

New member
אה..סליחה, טעות

אז ככה, אנחנו מדברים על סוף הבית הראשון, יש דיסטורשן ואז סולו ברקע, ועליו אנחנו מדברים נכון? אוקי, אז הצריחות האלה הם סתם הרמוניות-(שנוגעים עם יד ימין בעדינות במיתר, אני לא זוכר את השם המקצועי, אני קורא לזה "צריחה"). האפקט עצמו, מורכב מדסטורשין עם הרבה gain והמון בס.. שלא יהיה חורק בכלל.. משהו חלק אבל עם נוכחות, אם יש compresor ב707, אז להכניס הרבה ממנו(הצריחות ישמעו יותר טוב), קצת קורוס, והרבה ריוורב. אצלהם יש שתי גיטרות, ובקטע של הצריחות הגיטרה המלווה עושה בערך אותו דבר אוקטבה מתחת, אבל רק בהתחלה.. יכול להיות שזה ישמע טוב אם תעבוד עם אפקט שמכניס אוקטבה מעל, ותצרח נמוך.. אני מקווה שהייתי ברור וקלעתי למה שחיפשת. עדיין חמור דיויד גילמור

guitarman

New member
בקשר ל"צריחה"

אם כבר אתם מדברים על זה אז אני אשתף אותכם בטכניקה מגניבה שהלוויתי מסטריאני ולמדתי לפני כמה ימים. יכול להיות שאתם מכירים אותה אבל בשבילי היא חדשה וממש אהבתי אותה. כידוע בעזרת פריטה עם השפיץ של המפרט ניתן לעשות אוברטון (artificial harmonics) שיגרום לצליל להישמע כמו צרחה. עכשיו בשביל לעשות את הצריחה יותר מגניבה (לבעלי גשר טרמולו) לוחצים על הוואמי בר כמעט עד הסוף ולפני שמשחררים נותנים אוברטון ומשחררים מהר אבל בהדרגה את הוואמי עד שהוא מגיע לאמצע ומותחים ומנענעים... תקראו עוד פעם ותנסו כמה פעמים עד שיוצא לכם ותראו איחזה ענק זה... נ.ב זה יכול להיות נחמד לסיום סולו או פתיחת סולו או מעבר או קטעים מתים בסגנון...

למעלה