Schuberth R1 VS Shoei Qwest

סינבד

New member
Schuberth R1 VS Shoei Qwest

החלטתי לרכוש קסדה חדשה. ונשארתי עם התלבטות בין שתי הקסדות האלו (אם למישהו יש הצעה מנומקת לקסדה אחרת, אשמח). אני רוכב על KLE500 שמשאיר הרבה רוח ומערבולות סביב הראש. אני רוכב בד"כ במהירות שלא עולה על 120 - 130 צעדים בשבוע. הסיבות בגללן אני שוקל אחת משתי אלו הן: נראה לי ששתיהן נמצאות בקצה העליון של הסקאלה מבחינת בטיחות. מעבר לזה חשוב לי השקט בקסדה. אוירודינמיות, נוחות ומחיר. שאר הפרמטרים פחות משמעותיים בעיני. למישהו מבאי הפורום יש נסיון עם אחת מהקסדות האלו, או שתיהן? שירצה לחלוק איתי דעות, מחשבות, ו/או תובנות? אמרו לי שלשוברט R1 שיש כל מיני תקלות קטנות ומעצבנות. מישהו יכול לאשש או להפריך? תודה מראש.

Zrex

New member
הייתי פריק שואי שנים עד שהבנתי

שיש דברים טובי יותר במחירים שפויים יותר לחלוטין. היה לי שוברט S1 לפני 5 שנים שהחלפתי בשואי אקספיריט. השוברט ענקית על הראש כמו הקסדה של מלחמת הכוכבים. היא שקטה מאד אך לא מאווררת בכלל. השואי היתה ממש מעולה ועשתה עבודה טובה במשך 3 שנים עד שנפצעה בתאונת כידון מצערת. לסדר אותה רצו 600 ש"ח והעדפתי להתקדם לקסדה אחרת. אני יודע ש ל R1 יש בעיית שוברט ידועה עם שחיקת מנגנון. היה לי ב S1 אבל לא היה למי לפנות כי הגיע מחו"ל ואז שבדקתי הבנתי שזה ידוע. אני לא ימליץ לך על ברות אחרות כי אתה מתעניין באלו שואי קווסט לא מכיר. שוברט מכיר ב S1 אבל יכול להעיד על שקטות ואיכות פנימית מעולה. אני חושב שR1 זה אותה קסדה

Dresdner

New member
R1 שונה

יותר ספורטיבית ללא הריפודים בתחתית שיש לS1, גם חורי האוורור במקומות שונים, יותר מותאמת לתנוחה של אופנוע ספורט שדורש צוואר מוטה אחורה

Slavoy

New member
לאחרונה התחדשתי לי בשוברט אומנם SR1

עד לפני 3 חודשים רכבתי עם שואי כמה שנים טובות (2 קסדות) האחרונה היתה מדגם RF1000 הקוואסט נחותה מה RF1000 ומחליפה את הRAID הישנה. חפרתי רבות על השוברט SR1 ומצאתי רק דברים טובים עליה בחו"ל בכל אופן. ה R1 גדולה במבנה שלה ולא אהבתי אותה כלל, וגם לא מאווררת בכלל לעומת ה SR1. אם צריך לתת פסיקה מנסיוני האישי בשואי מול השוברט חד משמעי שוברט ואם בתקציב לך על SR1 שווה את משקלה ברובלים. בהצלחה

eldad-g

New member
מניסיון עם שתי החברות אבל לא בדגמים זהים.....

השוברט יותר רועשת פחות מאווררת ובאמת עם תקלות מעצבנות כמו קילוף ציפוי משקף וכו'... וגם צבע מט שנשרט בקלות. השואי אמינה שקטה מאווררת ונעימה על הראש גם אחרי שנים של שימוש לגבי בטיחות : בעבר רץ פה מאמר בריטי רציני שהוכיח שדווקא הקסדות הפשוטות אלו שלא מעוטרות בכל התקנים המחמירים בטוחות יותר התמצית של המאמר גרסה שהתקנים המחמירים דורשים עמידה של שתי מכות באותה נקודה מה שמחייב איזורים קשיחים יותר ופחות ספיגת אנרגיה ויותר העברתה אל הראש מה שבפועל יש פחות סיכוי שיקרה (שתקבל 2 מכות בדיוק באותה נקודה) - מקווה שדייקתי. לשוברט יש יתרון שבחלק מהדגמים יש משקף שמש פנימי בשואי לדעתי עוד אין בשום דגם (כך היה לפחות כשחיפשתי בפעם האחרונה) אגב בגלל התכונה הזו קניתי AGV סטילס ולא שואי נוספת והאמת שאני די מצטער היא די רועשת בהצלחה אלדד

fazer_1000

New member
סתם אנקדוטה - גם שואי וגם אראי, שתי חברות שאי

אפשר להגיד עליהן שלא מבינות בקסדות, לא מייצרות (לפחות היום) קסדות עם משקפים פנימיים.

eldad-g

New member
מצד שני שוברט כן מייצרת כאלה.....

אגב כמו שאמרתי אני בחרתי בAGV בגלל המשקף מה שבדיעבד התברר כטעות בפעם הבאה שואי... אלדד

למעלה