Schrepel Richard איליס איילנד

zogu

New member
Schrepel Richard איליס איילנד

הספור הבא מתחיל במכתב לפענוח בפולנית שנשלח על ידי ליעקב רוזן, אודות משפחת שריפל (משפחתה של סבתא רבתא שלי, שמקורה מברסלו-שלזיה, וורצלב היום- פולין.) אני מנסה להתחקות אחר מוצאה.- סבה של אותה קלרה- נולד בתחילת 1800 . לא עוברת שעה, (עוברות שתיים)ויעקב שולח אליי מספר אופציות ושמות שהצליח "לדוג" בין לבין.... מפה לשם, עליתי על המניפסט של הבחור הלן, שמקורו מכמניץ- גרמניה. הנורות החלו להבהב....אותה סבתה'לה ובני משפחתה התגוררו בכמניץ עד לגרושם למחנות. ה"בחור" הנ"ל- ממש לא מוכר לי (עד היום בכל אופן)- אולם מה שמדאיג אותי הוא ראשית השם המיוחד- שריפל", (שהוא מאוד לא יהודי)אבל הסיכוי שבאותו המקום יהיו כאלו שתיים, נראה על פניו כי הוא איזה דודן כזה או אחר של המשפחה. בקשתי- את עזרת הפרשנים והמומחים לכתב יד של הרשימות הנ"ל, לנסות לראות האם מופיע שם האב בתעודה. ומיד ההמשך

zogu

New member
חלק שני- SSDI

שלחתי שאלה ל- bilen חברתי היקרה משכבר, והגברת שלא טומנת ידה בצלחת,"הפילה" עליי תוך זמן קצר, "מבול" של מידע שבכלל לא הייתי מעלה על דעתי.... ושפכה עליי הרבה מאוד מידע. (שתהיי לי בריאה!!!!) ובכן- האם בין מומחי ארה"ב כאן, משהו יוכל להפנות לאוביט של פטירת בניו של ריכרד (ריצארד)- אולי מי מהחבר'ה במשפחה זו חי ונושם... Paul B. Schrepel ssn: o65-12-0223 Born: 13 Nov 1921 Died; 7 Nov 1981 New York והבן הצעיר יותר Walter H Schrepel ssn: 095-16-0931 last Residence; 10705 Yonkers, Westchester, New York Born: 15.Dec 1925 Died Nov 1995 New York

zogu

New member
וחלק שלישי- פול שריפל

הבן של ריצ'רד , שגם את זה שלחה אליי בילן

zogu

New member
מפקד 1920 אוסקר שריפל

שריפל אוסקר, האם הוא אחיו של ריצארד? הגיע כרווק בשנת 1910 , עיסוקו- אופה.

zogu

New member
ובמפקד 1930- כבר היה נשוי לגברת

אוסקר, נישא לגב' מיני, שניהם כבר לא צעירים (רשום שיש להם דייר משנה, ילד בן 6 ששמו דוד לוין (?) המשפחה התקדמה ועברה ממנהטן לקווינס, אבל הוא ממשיך באפייה... הבעיה שכאן הוא רשום כאילו היגר בשנת 1905 בעוד שבמפקד של 1920 הוא רשום שהגיע ב- 1910 ...

zogu

New member
מיפקד1930- מופיעים ריכרד ומרי שריפל

רייכרד ומרי שריפל (מרי היגרה כנראה לפניו ב - 1905) וכאן מופיעים שני בניו: פול וולטר

zogu

New member
שריפלים

אני חייבת להודות ליעקב ובילן על כל המידע. (ממש הצלחתם לגרור אותי החוצה מהמחילה שלי- ולגרום לי להיכנס מחדש לעניינים) תודה רבה. אז מה אני מחפשת בעצם?- את שם אביו של ריכרד/ריצ'רד- ואולי על פי זה אדע את קרבתו ולמי. (לגוסטב אביה של קלרה (שהיתה סבתי הגדולה) הייתה אחות בשם ארנסטינה- החשד - שריכרד זה הוא הנכד שלה. וייתכן שדרך האוביט - אוכל להגיע למי מהצאצאים.... תודה רבה, לכל העוזרים

מסמכי התאזרחות של השריפלים

מצויים בארכיוני ניו-יורק, ומנסיוני - הם מכילים מידע רב אודות המשפחה, כולל פרטים על ארץ המוצא, תאריכי לידה ובני משפחה נוספים (בזמן הגשת הבקשה או האישור). במסמכים אותם אני קיבלתי, לא הופיעו שמות ההורים של אבות המשפחה. המאגרים אשר באתר ItalianGen (כדאי לפתוח רמקולים לפני הכניסה לאתר), מעלים את האנשים הללו: במחוז המזרחי - Schrepel Minnie, מסמך משנת 1933, כרך 607, #180473; Schrepel Paul, מסמך משנת 1936, #226103; במחוז הדרומי - Schrepel Marie, מסמך מיום 7 בפברואר 1938, בת 46, ילידת 1892, #299047; Schrepel Oscar, מסמך מיום 17 בדצמבר 1928, בן 36, ילידת 1881, #135974; בנוסף, ישנה תעודת פטירה על שם: Schrepel Mary, נפטרה מנהטן ביום 11 דצמבר 1931, בת 16. אבל, הדבר הטוב ביותר עבורך... תעודת נישואין על שם: Schrepel Oscar, מסמך מיום 24 במאי 1923, #19225; בתעודת הנישואין רשומים שמות ההורים
(את כל החיפושים ביצעתי רק על פי איות מדויק). איך מזמינים התעודות
על מנת להזמין תעודות התאזרחות, יש לשלוח בקשה לארכיון הלאומי National Archives בסניף המתאים (על פי המחוז), וכדאי להתייעץ עם אנשי ה - JG לפני שעושים זאת. בכל מקרה, הזמנה עולה 10$ (כדאי לעשות בעזרת אנשי ה - JG, אשר שולחים צ'ק ואת שולחת להם מזומן) וניתן להזמין עד 3 תעודות תמורת אודות הסכום. הזמנת תעודת נישואין ניתן לעשות בעזרת אתר Linages.com אם מספקים את מספר התעודה ומציינים זאת (כלומר, הם לא צריכים לחפש באינדקס), ההזמנה עולה 5$ (אם איני טועה), ואת מקבלת את התעודה בדוא"ל תוך כשבועיים. ארנון

zogu

New member
איזה יופי!../images/Emo140.gif

חן חן עבור המידע הרב. יבוצע במהרה. אני מוכרחה לציין שטרם נחשפתי לאתר הנ"ל, ואכן זאת הזדמנות נפלאה עבורי. תודה רבה רבה.

zogu

New member

חן חן עבור המידע הרב. יבוצע במהרה. אני מוכרחה לציין שטרם נחשפתי לאתר הנ"ל, ואכן זאת הזדמנות נפלאה עבורי. תודה רבה רבה.

zogu

New member

למעלה