School Sucks.

דודל

New member
כן, אבל מה לגבי השם

מִלְחִיָּה? בירור קטן שערכתי, מראה כי הדגש מוּבנה בסיומת: "Xיָּה", ללא קשר למילה שבנדון (עם זאת, ייתכן שאני טועה.) אגב, המשמעות כאן הינה של מאכל, ולא של הקטנה.

SaberTooth

New member
אממ...

הסומת של "עוגיה" היא דו משמעית, גם הקטנה וגם מאכל. הסיומת של "מלחיה" והסיומת של "עוגיה" אינה אותה סיומת. במלחיה זו סיומת של כלים, ובעוגיה הסיומת היא של מאכל/הקטנה. אבל, יכול להיות שזה מובנה בסיומת משום שזה פשוט קורה בכל פעם, כמו בביניינים הכבדים.

SaberTooth

New member
ומלבד...

הישמטות אותיות, אפילו אימות קריאה, היא תופעה שהלשון העיברית מנסה להימנע ממנה. אני לא חושב שהה"א במילה עוגיה נשמטה סתם ככה כאשר צרפו את הסיומת "יה". מכאן שהה"א הייתה חייבת להידמות ולהיבלע בעיצור אחר.

דודל

New member
אוקיי, כנראה שנצטרך לשאול מישהו

שיודע זאת בוודאות. הסיומת של שתיהן זהה, המשמעות שונה. אבל גל, סחתיין על האתגר [
]

Charmed Gal

New member
איזה אתגר? ../images/Emo6.gif../images/Emo56.gif../images/Emo186.gif../images/Emo185.gif

אני כולה רציתי לתרגל את האמות קריאה, בחרתי לי מילה תמימה שאני מאד אוהב, בלי שדיעתי בכלל איזו מילה מיוחדת ומורכבת היא! אם הייתי יודע, הייתי לוקח מילה אחרת.
מה שכן, מגיע לי סחתיין על זה שגמרתי לך, דודל, לכתוב הודעות בפורום!
ואם כבר, רק שתדעו, שכל מה שאתם מדברים על הקטנה, מאכל וכלים וכל זה - לא אומר לי כלום.
אבל זה בשביל עצמכם, אז לא אכפת לי... אני לא צריך לדעת כאלה דברים למבחן, ברוך השם!

SaberTooth

New member
צליל ה"הההה" שאתה שומע...

הוא לא הצליל של הה"א. הצליל הזה הוא צליל הקמץ של היו"ד.

Only me16

New member
אני מאמין שיהיה לך ציון טוב../images/Emo13.gif../images/Emo107.gif

ואוו 12 קילו?...זה ממש טוב...
אבל אל תיהיה לנו דחליל...

Charmed Gal

New member
תודה.../images/Emo56.gif../images/Emo186.gif../images/Emo185.gif

גם על ההסבר עם העוגה הקטנה.
סיימתי ללמוד עכשיו. אני מרגיש דיי מוכן, אני חושב. גרוניות זה קצת מציק, אבל ניחא, היה על זה בוחן, אז בטח מקסימום תהיה שאלה על זה. וזה לא שאני לא יודע, אני פשוט קצת חושש מזה. כל השאר אני יודע טוב, נראה לי. תחביר ושיחבור זה ממש קל, אני חושב שבזה ילך לי אחלה. ונחי פי"ו, חפי"ץ וחפ"ן לא קשים במיוחד. ושלמים(חות מגרוניות) ומרובעים גם לא קשה. תופעות בהתפעל זה ממש קל.
בהצלחה לי!
ואף אחד לא טרח לענות לי מה זה חוק החיטוף! התייחסתם לרק לעוגיה!

Charmed 4ever.

New member
בהצלחה לך |חלב||מיוחדת|

ולא הגבנו על החוק החיטוף כי ענית על זה בהודעה הראשית. ואני הסברתי לך את זה בטלפון מזמן.

SaberTooth

New member
חוק החיטוף....

חוק החיטוף הוא התופעה הגורמת לתנועות להחטף, כלומר, להפוך לשווא נע. תנועות גדולות לא יכולות להימצא בהברות פתוחות במרחק של שלושה או יותר הברות מן הטעם. לכן, כל פעם שתנועה גדולה תמצא במרחק של שלוש הברות או יותר מהטעם היא תחטף. הערות:
תנועות עם אימות קריאה (מלאות) לא נחטפות.
הברות הסגורות על ידי דגש חזק אינן נחטפות.
צירה וחולם חסר נחטפים גם במקום השני מהטעם.

invAsion

New member
"של שלושה או יותר הברות"? ../images/Emo103.gif

שלושה הברות? הו וול...

למעלה