Scheltopusik

Mar1Zipan

New member
קבלו את../images/Emo58.gif

קמטן החורש
לטאה חסרת רגליים (משעשע, לא? לטאה חסרת רגליים
) ויש אפילו תמונה...

צודק ../images/Emo28.gif

היום בעובדה בשיטוטי באינטרנט בחיפוש חומר על שתי לטאות בכדי לכתוב עליהן שלט, נתקלתי בשם המוזר הזה, בגרמנית כנראה, לקמטן. האתר היה באנגלית כך שהופתעתי מהשם המשעשע טוב, זו היתה חידה קלה עכשיו תורך! כל מי שבא לו לחוד חידות מוזמן כמובן....

עטלף חרקים פנקיסט?

לא מצאתי אף אחד דומה לו בתמונות אולי סוג של leaf nosed bat ? אל תגלה אני אנסה לחפש תשובה מחר בבוקר

Wildme

New member
Tadarida chapini או

Chapin's free-tailed bat אשף, אני בספק אם יש לו שם בעברית. שלום לכולם

dpascal2

New member
מעניין...

בקובץ שצירפת יש מפת תפוצה שלו. אני סקרן לדעת כיצד חיה "מדלגת" מנקודה A ל B. האם מדובר בהכחדה של הזמן האחרון בקטע שבין 2 הנקודות ? הרי אם הייתה הכחדה קדומה (במונחים אבולוציוניים) אמור היה להתפתח מין שונה...

זה דווקא פשוט מאוד

למרבה הצער מפת התפוצה של המון בעלי החיים נראית נקודתית. זו בעיה של השנים האחרונות (עשרות שנים או מאות) האדם שמשתלט על בתי הגידול הטבעיים, כורת יערות, בונה כפרים ועוד ועל ידי כך יוצר מה שנקרא בשפה המקצועית "פרגמנטציה של בית הגידול"- זאת אומרת בית הגידול אינו רציף אלא איים איים. במקרה הגרוע בעלי החיים כלל לא יכולים לעבור מ"אי" ל"אי" ונוצרות אוכלוסיות מבודדות. אתה צודק שאוכלוסיות מבודדות כאלה יכולות בטטוחי זמן אבולוציונים - עשרות אלפי שנים ויותר, להפוך למינים נפרדים. אך הפרגמנטציה של בתי הגידול כמו של העטלף הנוכחי היא יחסית חדשה ולכן אין לה עדיין השפעה בקנה מידה אבולוציוני. בגלל הפרגמנטציה התפתח ענף חדש באקולוגיה של "מטה-אוכלוסיות"- אוכלוסיות-על. זה קורה כאשר יש אפשרות של מעבר ואפילו מינימלי בין האוכלוסיות. בממשקים של שמירת טבע משתדלים לאפשר "פרוזדורים" טבעיים המאפשרים מעבר בין "אי" ל"אי". קיטוע כזה של בית גידול יכול להיות גם פשוט כביש. ופרוזדור כזה יכול להיות פשוט חבל מעל הכביש שמהווה גשר שקופים יכולים לעבור עליו לצד השני מבלי להידרס. אבל זה מקרה פשוט ורוב המקרים מסובכים הרבה יותר. במידה ואין אפשרות של מעבר נוצרות אוכלוסיות קטנות ומבודדות ואז נוצרת סכנה ממשית שנובעת מאוכלוסיות קטנות. כמו בעיות גנטיות של צוואר בקבוק, דריפט גנטי ועוד. ושלל בעיות אחרות שממש אין לי זמן כעת לפרט. מקווה שעניתי

Mar1Zipan

New member
אכן../images/Emo13.gif../images/Emo106.gif

ברוכה הבאה, מוזמנת להמשיך את השרשור עם חידה משלך...

echis

New member
זו לא הלטאה היחידה שרגליה מנוונות

רק בארץ יש עוד שתיים מלבדה.

למעלה