SB4 או FSINN?

חן המלך2

New member
SB4 או FSINN?

שלום התקנתי SB4.עכשיו:אני לא יודע אם עדיף לי להישאר עם הSB4,או להתקין את הFSINN 1.2 ל2004 מה אתם אומרים?

FSINN

ברגע שעובדת בלי בעיות, יש לה המון יתרונות: מראה ויזואלי של המטוסים הסובבים, כפתור PTT להגדרה על הג'ויסטיק, שליטה יותר טובה על כל מה שקורה מסביב.

חן המלך2

New member
איתי

איך אני יכול עם SB4 לעשות שאני אראה את תנועת המטוסים שמסביבי?כי זה לא כל כך נחדמ לטוס ברשת שאתה לא רואה מטוסים לפניך,ואפילו זה מסוכן יש גם שאלה לגבי נחיתה:איך אני מגיע למצב בנחיתה שאני נוחת בפאפי עם שתי מנורות לבנות ו2 אדומות?

almogi

New member
SB4 מול FSINN

שתי התוכנות מאפשרות לראות תנועת מטוסים (של משתמשים אחרים סביבך). בבסיס הן די דומות והבחירה באיזו להשתמש היא ענין של נוחות. בעבר נתקלתי בלא מעט בעיות בהתקנה וקינפוג של FSINN ולכן נשארתי עם SB4 אבל אולי אתן לה נסיון נוסף... לגבי נחיתה עם PAPI - השאלה לא ברורה. PAPI הוא עזר לטיסות ראיה שנותן חיווי ויזואלי אם אתה מעל או מתחת ל Glideslope. בעיקרון אם דולקות שתי נורות לבנות ושתיים אדומות - אתה בסדר; יותר לבנות מאדומות - אתה מעל ה Glideslope - תגביר את קצב ההנמכה וההפך אם יש יותךר אדומות מלבנות. שים לב ש PAPI אינו מאפשר נחיתה באמצעות טיס אוטומטי בשדה שבו אין ILS - אתה חייב לנחות ידנית (וטוב שכך - אין שום ענין בנחיתה אוטומטית).

חן המלך2

New member
אלמוג

איך אני עושה בSB4 שאני אראה תנועה של מטוסים אחרים מסביבי? אתמול היו לי למשל 3 נורות אדומות ונורה אחת לבנה בנחיתה בראש פינה,מה זה אומר?איך ניתן לשפר את זה למצב שיהיו לי בו 2 מנורות לבנות ו2 מנורות אדומות?

PAPI

זו המערכת שמציגה תאורת הכוונה לGlide Slope בגישה מדוייקת. שני אדומים ושני לבנים - מצב אידאלי = בדיוק בפרופיל הנכון. יותר אדומים מלבנים = אתה נמוך מידי, יותר לבנים מאדומים = גבוה מידי. זה שאתה נמוך מידי לא בהכרח אומר שאתה מהיר מידי. נהפוך הוא, במהירויות נמוכות על הגובה נשלוט עם המצערת ועל המהירות נשלוט עם הסטיק. כמובן שהכל מסונכרן אחד עם השני, אך מבחינת תגובה ראשונית, ישירה: בדיוק כפי שכתבתי. אם אתה נמוך מהגלייד הנכון, פתח מנוע. האף כבר יעלה בתגובה טבעית לפתיחת המנוע. הקטן את שיעור ההנמכה במעט, דאג שאתה לא מגיע במהירות איטית מידי ומזדקר, וכשתתלכד מחדש עם הגלייד הנכון (תגיע למצב אופטימלי של תצוגת הגישה), חזור לשיעור ההנמכה הנכון.

חן המלך2

New member
תודה איתי

בהחלט סיפקת כאן תשובה מעניינת ומוסיפה לידע מה הכוונה שיעור ההנמכה?כמה רגל המטוס מנמיך בדקה?איך מקטינים את שיעור ההנמכה? יש לי עוד בעייה:אני די מפחד גם בסימולטור לטוס לבן גוריון,לא יודע למה שדה גדול הרבה מטוסים וכו'...איך מתגברים על הפחד הזה?טסים בכל זאת ומתגברים על הפחד וטסים גם עם פיקוח?

למעלה