Say NO to TNT

MayRosen

New member
Say NO to TNT../images/Emo124.gif

משרד הפרסום גלר נסיס – תודה! רשת האופנה TNT – תודה! תודה - עזרתם לי להגיע לכלל החלטה לגבי המשך עתידי הצרכני - לאחר עיון בקטלוג בגדי הקיץ החדש של TNT, אני מחרימה את החנות הזו לאלתר! חסכוני? אולי. חינוכי? מאד. והשאלה המתבקשת היא: למה? תשובה מפורטת בהמשך אבל לפני הכל קצת היסטוריה. משרד הפרסום גלר נסיס הוא האחראי הראשי למספר קמפיינים שהתבררו כשנואים עלי ועל רבים מבין יושבי בתי ישראל, בניהם הקמפיין לפאנטה, שהצליח למקם את הדור הצעיר בין הטיפשים והוולגריים, בעת ובעונה אחת, בכל אחד מסרטוני הפרסומת שהפיק. הילדים אשר שותים את המשקה המהולל מתרכזים בעיקר בתקיעת גרפסים ותנועות גוף בלתי מובנות או רצוניות (מישהו מסוגל להסביר לי אחת ולתמיד מה הם משיגים מישיבה על פחית ריקה?). אחרי שסיים גלר נסיס להשחית את הנוער השותה הוא החליט לעבור ולהשחית גם את הנוער המתלבש. מה שהוליד את שיתוף הפעולה בינו לבין חברתTNT שהתחיל, מסתבר, בשנים עברו וכלל מספר קטלוגים כעורים. הפעם, אני חוששת כי הם עברו את גבול הטעם הרע. אם בעבר הם שתלו מילים בפיות הדוגמנים העוטים את בגדיהם כגון: בהמה, בן-זונה ועוד מיני תופינים מהסוג הנ"ל, אזי היום הם הגדילו לעשות והתמונות אותן ניתן לראות תוך כדי דפדוף בקטלוג החדש, שזה עתה יצא וצורף לעיתון ידיעות בסוף השבוע, הן על גבול הפורנו הרך. אם התמונות הן לא פורנוגראפיות, אז הן לא חינוכיות מסיבות אחרות. למעט תמונה אחת בה נצפה הדוגמן חסר האחריות-עומר ברנע כשהוא משתמש בחוט דנטאלי – מעשה חיובי כשלעצמו ועוד מספר מועט של תמונות ניטראליות, התמונות פשוט הוציאו אותי מכלל שיווי משקל! לפני הכל אני רוצה להדגיש – אני לא נגד מין, כלל וכלל לא, מין הוא דבר יפה וטוב כאשר הוא נעשה על ידי בני זוג בוגרים אשר מודעים למעשם ולוקחים אחריות עליו, אבל לא הם קהל היעד של הקטלוג המדובר אלא נערים/ות מתבגרים אשר מושפעים ביתר קלות מהמסרים הלא סמויים שנשקפים מהתמונות המוצגות. באמת, מה מופיע בתמונות הללו? צעירים בעירום חלקי, שלא ברור לי למה הם חייבים להיות עירומים כדי להציג את הביגוד? (מפרסם יקר, בבואך לפרסם בגדים אנא הראה בגדים ולא חלקי גופות). מופיעים בהן גם צעירים השותים אלכוהול מכל הסוגים, צעירים המעשנים (מה בדיוק מעשנים לא מפורט אך אני מניחה שבגיל העשרה עדיף ששני הסוגים לא יעושנו), מופיעה נערה המחטטת באחוריה, נערה מזיעה (הא????), צעירים מתגפפים, מבט מאחור של הדבר האמיתי, אצבע של בחורה בתוך פיו של בחור ולהיפך, ליקוקיי רגליים ואפילו טרפטיז (אני אישית הרגשתי מבוכה רבה לנוכח ההצצה המפורשת הזו לחדר המיטות של השניים). המסר אותו ניתן היה לקבל מהקטלוג הזה הוא אחד ויחיד – אתם צעירים, ה-כ-ל מותר לכם, מין חופשי, אלכוהול חופשי, וולגריות מתעופפת מכל עבר. במילים אחרות אם אתם רוצים להיות מגניבים? תהיו דוחים. הקטלוג הוא זול ומוזיל את המעשה המיני ואת ההתנהגות הנאותה בכלל. (איפה חנה בבלי כשבאמת צריך אותה?) אני עייפה מלהקדיש אנרגיה ומחשבה לדרך בה אצליח לחנך את ילדיי העתידיים, בצורה חיובית וטובה מכיוון שברור לי כי כמות המכשולים שיעמדו בדרכי רבים ומתרבים הם ככל שנוקפים הימים. את הפרסומות בטלוויזיה אני יכולה לפחות לחסום על ידי סגירת המכשיר המתועב. קטלוג שכזה אשר מצורף אל עיתוני סוף השבוע, איני יכולה לצפות מראש את הגעתו ואילו צלחו צאצאי בהשמת ידיהם עליו לפניי - אבוד לי!!! חינוך ילדים לערכי מוסר, הוא משימה קשה בפני עצמה, המדיה הקפיטליסטית לא באה להקל עלינו. מה שמדהים אותי עוד יותר הוא העובדה כי לפחות לחלק מהאנשים האחראיים על הפרסום בארצנו, יש גם ילדים משל עצמם ועדיין אף על פי כן הם מעדיפים להעשיר את עושרם ולאשר הוצאה של ברושור מהסוג הנורא ביותר שראיתי עד כה (ובין האשמים כלול גם עיתון ידיעות שנתן במה לכך) ואף מצליחים ברוב חוצפתם, ללכת לישון בלילה עם הידיעה כי אולי הם הם האחראיים הבלתי-ישירים לעוד מעשה אונס זה או אחר. וכך עובר לו יום ועוד יום והמגיפה מתפשטת !!!

einat rozen

New member
חובה לקרוא!

מאי שלום. קודם כל, תודה. תודה שהסבת לי נחת...כי כשעשינו את הקטלוג, לא היינו בטוחים אם נקבל את האפקט המלא של הפרובוקטיביות שהמוצר הזה דורש. ועכשיו, הרגעת אותי. אז ככה, גלר נסיס, לידיעתך, הקצת צרה הייתי אומרת, מטפל לא רק בתרבות הגרעפסים והפלוצים, אלא גם בנגישות ישראל - קמפיין תרומות לנכים, נוקיה העולמי,דיינרס, ואפילו טבעול...שאני מנחשת שנמצא אצלך במקרר. כנראה...שאנחנו לא כאלה נוראים, אבל זה נורא קל להיתפס לדוגמאות בודדות כשאת לא בקיאה בעניין. בכל מקרה...זה כבר סיפור אחר...בקשר לקטלוג. אם היית קצת מעמיקה ולא קופצת למסקנות כמו חב"דניקית מנוסה, היית רואה שהקטלוג מורכב מסיטואציות אמיתיות, שנוגעות לחיים של האמנים/דוגמנים מאחורי המסכים, בלי זוהר, בלי ריטושים, רק האמת. ואני משערת שלא יצא לך להתנסות...אבל ככה זה מאחורי הקלעים: מזיעים, מעשנים, לפעמים אפילו בוכים. והפורנו? פרט שולי וקטן, שהחלטת להיטפל אליו, אז כנראה שלא קיבלת מספיק...יחס בזמן האחרון...או כנראה שאת לא מספיק מעורה במה שעובר על הנוער שלנו וקצת קשה לך להתמודד עם זה ישר בפנים. אני מתנצלת, אם נשללה ממך הזכות לבחור אם להציץ בקטלוג, זאת בהחלט לא הייתה הכוונה, ואני אישית מאוד אצטער אם לא תרכשי בגדים מהקולקצייה החדשה והמהממת של אופנת TNT.אבל איך אומרים בחב"ד?....יהיה בסדר. ותרפי, אחותי.

MayRosen

New member
אני מקווה שאין לך ילדים משלך

אין לי טבעול במקרר אולי קמפיין תרומות לנכים הוא דבר חיובי אבל אני מניחה שאין לכם עוד הרבה כאלה אחרת כבר היית מציינת אותם קבל עם ועדה אני לא מחב"ד והסיטואציות האמיתיות שלך הן אולי אמיתיות לדוגמנים לא קפצתי למסקנות ולא בטיח ואם זה לא היה מכעיס אותך לא היית טורחת להגיב שמעת פעם על חרם צרכנים? אני מקווה שבקרוב תשמעי

האגס 1

New member
אבל כל זה לא משנה את מה שרע בקמפיין

אולי גלר מטפל גם בתרומה לנכים, וכל הכבוד על כך, ואלי גם בקמפיינן למגוון תחומים אחרים - אבל זה לא מקטין אפילו לא במיל את הבעייתיות שבקמפיין שעליןו כתבה מאי. אני חייב לציין - לא ראיתי את הפרסום, ואני מסתמך רק על התיאור של מאי, אבל גם את בתגובתך לא טענת שמה שמאי מתארת אינן נכון, ולכן אני מניח שהיא דייקה בתיאור. אז אולי רואים בקמפיין דברים אמיתיים, אבל כשרואים דברים כאלה בפרסומת, ובכלל כשרואים אותם במדיה האלקטרונית, זה מעצים את משמעותם. אין זה סרט דוקומנטרי על דוגמנים, אלא קמפיין לבגדים, ולכך יש משמעות. הצירוך בין הקמפין לבין מה שמראים בו - יוצר קונוטאציות ומסרים, ובמקרה הזה הם שליליים ובעייתיים מאוד. האמיתיות של הסיטואציות האלה אינה מקטינה את המסר השלילי. וכמו שמאי אמרה - מדובר פה בקהל יעד של בני נוער, ועל כך יש לפרסומאי מידה רבה מאוד של אחריות - למכור זה לא הכל. לשתיכן אותו שם משפחה, אך במקרה הזה אפשר להסכים רק עם דעתה של אחת מכן, ואני מעדיף להסכים עם מאי.

2g

New member
נכון, אנחנו בתקופה פרובקטיבית...

אבל, הקטלוג מעורר דחייה, יש דרך לעשות את האפקט הזה, מבלי להתאמץ, הכל נראה שם כל כך לא טבעי, כל כך מתאמץ להיות 'קול' וזה פשוט לא עובר, לא מוצלח, עבודה לא טובה, והתגובה הכעוסה קטנונית. צריך ללמוד לשמוע ביקורת, במיוחד בתחום הזה, בגישה הזו אין מצב שהקמפיין הבא ישתפר.

mosquita

New member
יש גבול...

הקטלוג פשוט מזעזע. אני בכלל לא מדברת על צנזורה ופורנוגרפיה, אני פשוט אומרת שעברתם את גבול הטעם הטוב ברמת הגועל. יש דרכים הרבה פחות מגעילות לשדר פרובוקטיביות, ויש לכך דוגמאות בהרבה מאוד פרסומות מהתקופה האחרונה. לא יודעת מה לגבי שאר קהל היעד של TNT, אבל אותי לפחות הקטלוג עושה בדיוק את הפעולה ההפוכה ממה שהתכוונו. אני חושבת שאם חלק מהלקוחות הקיימים נוטשים בגלל קמפיין, משהו כאן לא בסדר.

Gizmo14

New member
הקטלוג אינו מיועד לדוגמנים../images/Emo70.gif../images/Emo28.gif

זה דבר ראשון. הוא מיועד לבני נוער ומהיכרותי עם רבים כאלה- אולי מין ועישון הם באמת חלק מחייהם, מחיינו. לא אולי- באמת, זה נכון. אבל לא בצורה כזו דוחה וולגארית כמו שמתוארת בקטלוג. בשבילי, אישית, לשבת עם חברים שמעשנים זה לשבת איתם, לדבר איתם, כשהם מחזיקים ביד סיגריה ומשתדלים לא לנשוף לכיוון שלי. הקטלוג מתאר סיטואציות אמיתיות לאולי מספר אחוזים מהנוער, אבל המספר אינו גדול. שנית, אני חושבת שזה מאוד עלוב לתקוף את מאי (כל הכבוד שהיא בחרה לא להתייחס
) בקשר לחיי המין שלה רק משום שהיא מותחת ביקורת על קטלוג זוועתי שכזה. שלישית, אולי מאי חזקה מספיק לא לקנות בגדים בתור מחאה, אני יודעת שאין לי אופי כזה חזק, ובכל זאת לא אקנה בגדים בTNT. למה
משום שממילא החנות אינה בנויה לאנשים עם עודף משקל, ולו הקטן ביותר, לכן אין שם בגדים שמתאימים לי בכל אופן, ואלו שכן עולים עליי נראים זוועה.

d@r121

New member
נו באמת....

אז מה אם אתם עושים קמפיינים לנכים וכו' אם נהיה לרגע ציוריים מעט אפשר להשוות את זה לעבריין שתורם לצדקה. כמבון שזה רק לצורך השוואה.

הבגדים של TNT בכלל לא משהו...

עוד רשת המונית כמו פוקס לכולם כבר יש את הבגדים האלה איפה הייחודיות? פאסה, TNT זה פאסה.

SmellyOne

New member
אם זה מעודד אותך..

בתור בת 14 ממוצעת אני מוכנה להגיד שאותי אישית הקטלוג דחה לחלוטין. כבר ראיתי תמונות כאלה ואחרות בעבר.. אבל לפרסם תמונות כאלה בקטלוג שמתפרסם ומחולק לא רק לקבוצת הגיל שאליה הוא אמור לדבר, אלא גם לקבוצת גיל הרבה יותר קטנה שבכלל לא צריכה להיחשף לתמונות כאלה, במיוחד כשזה מוצג כדבר לגיטימי. לגבי מי שאמר הרעיון של הקטלוג הוא "סיטואציות מחייהם של דוגמנים" - דווקא בגלל שאלו סיטואציות מחייהם של הדוגמנים שבהרבה מקרים משמשים מודל לחיקוי אצל בני נוער צריך לבחון היטב איפה הגבולות ומה מציגים בקטלוג שמעבר לזה שהוא מייצג לבוש ואופנה הוא מייצג תרבות, ויש לו הרבה השלכות לחיי בני הנוער. הסיטואציות מהחיים היו צריכות להיות דווקא מחיי בני הנוער - קהל היעד של הקטלוג. העירום הוא רק פרט שולי בקטלוג?! שלטי החוצות של TNT זה גבר שמוריד את התחתונים. מה יהיה בקטלוג הבא? אונס? אבא מכה את הילדים שלו? ילדים במסיבה מוציאים סכין? - אלו סיטואציות מהחיים, לצערנו.. הקטלוג הזה לא רק שלא עושה את העבודה שלו מבחינתי הוא גם מציג את אנשי הדור שלי כטיפשים ומחנך את הדור הבא להיות כאלה. גל.

MayRosen

New member
תענוג לקרוא אותך

אני שמחה לגלות בני נוער שאינם קהל היעד של המפרסמים- אינטיליגנטים ובעלי שיקול דעת!

Gizmo14

New member
מאי..... אל תשמחי כ"כ מהר../images/Emo28.gif

ממממ... דבר ראשון כתגובה להודעתך הראשית: אכן, כמו שתיקנו אותך כבר ואני אמשיך, קהל היעד של TNT ממש אינו בני נוער, אני מכירה המון בנות 8-10 שלובשות את הבגדים, וכן, הן גם מעניינות בקטלוגים מדי פעם... שנית, לא *כל* בני הנוער אינטיליגנטים כל כך ורבים אכן מגיבים כמו שחששת לקטלוגים- בחיקוי. אבל כמו "סמלי-וון" שכתבה לפני וכמוני יש בנות 14 רבות שהן שקולות בזכות החינוך שהן קיבלו, לכן אל דאגה- אני בטוחה שכל ילד\ה שאת תגדלי יגדלו בעלי סלידה מקטלוגים מסוג זה, בדיוק כמו שלך יש.

De-Panther

New member
שאריות מהפורום שהיה|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

כאן קודם לכן
למה כל הפורום הזה מזכיר לי יותר מידיי את הספרים של ה"פ?? גם כאן יש בוצדמים גם לכאן יש עבר ויש קסמים כאלה שהפכו את הפורום הזה שהיה פעם משהו אחד למשהו אחר בשבילנו קהילת ה"פ אהההההה!! הצילו אני משתגע!!

למעלה