Saucerful of Secrets

shay or eli

New member
Saucerful of Secrets

תמיד הייתה לי חיבה לאנדרדוגים. כולם כבר חרשו על אלבומים פלוידיים כמו "הצד האפל של הירח" או "הלוואי שהיית כאן" (אוי... איזה תרגום), אין כבר הרבה עוד מה לומר עליהם. אבל יש את האלבומים שאו שהם לא מוערכים, או שהם לא מוכרים, או שהם שניהם ביחד. עליהם דווקא מעניין לשמוע מה אנשים חושבים. אני למשל מאוד אוהב Division Bell (ירדתי מהתרגומים) הלא-אהוד-בכלל של פינק פלויד. הפעם רציתי לדעת מה דעתכם על אלבום נחבא אל הכלים אחר של פינק פלויד - Saucerful of Secrets. סתם, כי הוא אחד מהיחידים שלהם שלא שמעתי (חוץ מקצת באוסף Relics), ומעניין אותי לדעת מה אנשים חושבים עליו. ואם יש אלבום שאתם מרגישים שהוא לא מוכר, אהוב או מוערך מספיק - תחלקו איתנו. תמיד טוב לדבר ולחלוק

ofekkehila

New member
לדעתי,

יש לוותר על קנייה של האלבום המוזכר וגם של meddle ובמקום שניהם לקנות את הDVD של פינקפלויד בפומפיי. החומרים מבוצעים שם בצורה מצויינת, חיה ומספקת ביותר.

תקליט נהדר

דווקא השירים הכי טובים בו לא מבוצעים בפומפיי - Let there be more light, Remember a day, See-saw. לא לוותר!

../images/Emo45.gif

הוצאת לי את המילים מהמקלדת! אלו בדיוק השירים שאני הכי אוהב באלבום, בנוסף ליצירת הנושא ולסיום השמימי שלה. כדאי לציין גם שזהו האלבום היחיד שכל חמשת הפלוידים מעורבים בו.

meandmeandme

New member
צלוחית מאלה סודות

(יש לציין ראשית שלא שמעתי את האלבום הזה כבר כמה שנים ועכשיו בזוכתך הכנסתי אותו שוב למערכת
) האלבום הזה לא דיבר אלי יותר מדי, הקטעים האינסטרומנטלים הרגישו לי מרוחים ובעלי תוכן מוסיקאלי יחסית מצומם, בעיקר ג'ימומים (מגניבים אומנם, אבל ג'ימומים). יש קטעים שאני אוהבים בו, Set the Controls וCorpal Clegg הם שתי קטעים מעולים. יש גם קטעים שאני ממש לא אוהב See-saw וJugband (עם כל הכבוד לסיד). אני מניח שאם אתה אוהב פלויד, ואתה אוהב פסיכודליה (אני לא במיוחד) אז אתה תהנה מהאלבום הזה. כמו שאמרו אפשר לקנות את פומפי פשוט, אבל אני תמיד חושב שעדיף להכיר שירים דרך גרסאות אולפן ולא דרך הופעות חיות, אני לא יודע למה יש לי את העוות הזה, זה פשוט נראה כמו דרך יותר נכונה להכיר מוסיקה. אגב, אני כמוך אוהב מאוד את הפעמון, אלה אולי לא השירים הכי טובים שהפלויד אי פעם כתבו, אבל גילמור פה פשוט לא מפספס (והוא יורה המון, אולי קצת יותר מדי
).

Papillion

New member
דעתי

A saucer full of secrets הוא אלבום משעמם, למעט השיר Set the controls for the heart of the sun. האלבום מלא שעשועי אולפן ושירים היפיים שאינם לטעמי. אני חושב שמדובר פה בחוסר בשלות מוסיקלית לשמה. גם אני אהבתי את The Division Bell , אבל אי אפשר להתעלם מזה שאין בו הרבה מעבר,אם בכלל,להעתקה של The Wall.

amst

New member
קערת רוטב מלאת סודות

או שמה מרקיית סודות

ל-shay or eli

האלבום המדובר הוא אלבום פנטסטי לדעתי,אלא שמידת אהבתך אליו תלויה בדבר אחד.אתה שם לב שהדעות חלוקות לגבי האלבום הזה-ולא סתם.זה לא אלבום פרוגרסיבי אלא אלבום פסיכדלי ולכן צריך לאהוב פסיכדליה.שנית,זה לא סתם לאהוב פסיכדליה,אלא את הפסיכדליה של סיד בארט.אם אתה אוהב פסיכדליה בכלל ואת הפסיכדליה של סיד בארט בפרט (אני מאוד אוהב ),אתה תהנה מאוד מהאלבום ואם לא אתה תהנה מחלקו. זה למעשה אלבום שמייצג את השינוי שחל בפינק פלויד באותם שנים,תשים לב שבאלבום מופיע גם סיד בארט וגם דיויד גילמור,כלומר,סופו של בארט כמנהיג פלויד ותחילת מנהיגותו של ווטרס ולכן באלבום שומעים גם את פלויד של בארט וגם את פלויד של ווטרס,ולכן אם אתה אוהב את פלויד בשני המודלים השונים הללו אתה תהנה מאוד מהאלבום,ואם לא אז אתה תהנה רק מהחלקים שמתאימים לפלויד שלך.

afon

New member
אתה מודע לזה שרק שיר אחד באלבום

נכתב ע"י בארט? כל השאר נכתבו והולחנו ע"י שאר חברי הלהקה אחרי עזיבתו של בארט.

קבל אנדרדוג

הביצוע הכי יפה ששמעתי לנעימת הנושא "Saucerful of Secrets " הוא בהקלטה ישנה מתחנת רדיו הולנדי. ההקלטה הזו היא תיעוד של סיבוב הופעות של פינק מסוף 69 שנקרא "THE MASSED GADGETS OF AUXIMINES". כל הופעה של פינק מאותה תקופה חולקה לשני חלקים שנקראו THE MAN ו - THE JOURNEY, והיה בכל אחד מהם שירים מאלבומים כמו הצלוחית, MORE, אמהגמה וכו', רק שאותם שירים נקראו בשמות אחרים ולפעמים די משונים (למשל: CAREFUL WITH THAT AXE EUGENE נקרא שם BESET BY CREATURES OF THE DEEP). לעניננו, הקטע האינסטרומנטלי Saucerful of Secrets נקרא שם THE END OF THE BEGINNING, ומנוגן בעוצמה שאין באף הופעה אחרת שלהם כולל פומפיי ואמהגמה. גילמור מדסטרשן ושר יפה, אפילו ניק מייסון האריסטוקרט מתחרע על התופים ורייט בכלל נותן סולו קלידים מהקרביים שלו (לפני שהתמלאו בשורות לבנות של קוק קריסטל). תקשיב לזה, הרבה יותר טוב מאיך שהקטע נשמע באלבום.

shay or eli

New member
איפה אפשר להשיג את זה?

ואם כבר אנחנו בעניין של נ-דירים - באיזשהו שלב שמעתי גירסא של Pigs on the Wing שבה שני החלקים מאוחדים, עם סולו גיטרה חביב ביניהם. מישהו יודע מאיפה זה בא ולאן זה הולך?

meandmeandme

New member
אם אני לא טועה

זה גרסה שהוצאה באחד האוספים שלהם. אני הורדתי את זה מהאינטרנט בזמנו.

משיגים את זה באינטרנט

תחפש לפי THE MASSED GADGETS OF AUXIMINES לגבי PIGS ON THE WING יש ביצוע מדהים מהופעה, שבה ווטרס מתחיחל לשיר את הקטע והקהל כל הזמן ברקע צועק ומעיף זיקוקים. בשלב מסויים לווטרס נשבר מזה, הוא מתעצבן, מפסיק לנגן וצועק לקהל משהו כמו "oh, for fucks sake stop laying off fireworks and shoting and screaming. I'm trying to sing a song and if you dont want to hear it than fuck you" אחרי זה הקהל כבר באמת שתק, ופינק פלויד השלימו את השיר עם סולו גיטרה חשמלית.

הקטע המדובר

הוא מהופעה חיה מ-6 יולי 1977 באצטדיון האולימפי במונטריאול. בנוסף לתקרית שציינת אירעה באותה הופעה גם תקרית היריקה המפורסמת, שממנה צמחה בהמשך "החומה". ההופעה עצמה מעולה, וכוללת ביצועים מרשימים לכל ה-Animals.

Prozak Blues

New member
ואם כבר בוטלגים של הפלויד

יש בוטלג רשמי שלהם מאמסטרדם 17 לספטמבר 69. כל מני שירים ממור, אומהגומה ועוד כלמיני כאלה. ביצוע ענק לגרזן של יוג'ין.

למעלה