Saucerful of Secerets

FunkyMonk

New member
Saucerful of Secerets

קניתי אותו כבר לפני כשבועיים (ב"קצת אחרת" - חנות מעולה - לא פרסומת :X ). אבל לקחו לי כמה האזנות בכדי להבין עד כמה הוא באמת טוב. הטראק הראשון, Let There Be More Light, מאד חזק לדעתי, המבנה שלו (המעבר מהפתיח לבתים, הצורה בה בית אחד מנוגן/שר בעוצמה ובית אחריו יותר חלש), ובכלל, הוא פשוט טוב. הקטע האינסטרומנטלי של הטראק אשר נושא את שם האלבום, גם כן טוב מאד. אני מאד מאד אוהב את שני הטראקים האחרונים, כבר הגעתי למסקנה שJugband Blues הוא טראק משובח. מזכיר לי את Bike (אחלה של שיר גם כן). כוון את המכוונים ללב השמש הוא טראק נהדר, לראושנה שמעתי אותו בכלל בהופעה של פומפיי. בקיצור, זהו אחד האלבומים הטובים שלהם לדעתי. אבל השרשור הזה נפתח לא בשביל אלו. אלא בשביל השיר המסויים, Corporal Clegg. זה נשמע כאילו ממש הולך שם סיפור. יש כאילו סיפור אמיתי מאחורי זה? ואם לא - אפשר הסבר לשיר? (ואני בטוח שיש יותר מסתם לקיחת XTC)

flowerboy69

New member
זה שיר שמתקשר

למלחמת העולם ולאבא של ווטרס.אינני זוכר בדיוק את הסיפור...

שלום חן

New member
../images/Emo4.gifמה הקשר ל...../images/Emo35.gif

Saucerful of Secerets ולאבא של ווטרס. ווטרס החל להתבכיין
על אביו בחומה וב-The Final Cut, לא זכור לי שהוא התבכיין עליו עוד לפני.

Corporal Clegg

מתאר חייל שחזר מהמלחמה, כשהוא פגוע פיזית ונפשית, ולא מצליח להשתלב באזרחות. נושא המחיר של המלחמה היה קרוב לווטרס מאז ומתמיד. היה דיון על השיר במסגרת פרוייקט השירים, אך הוא טרם הועלה למאמרים, ואני לא מצליחה למצוא אותו בחיפוש. מישהם יכולים אולי למצוא את הקישור?

FunkyMonk

New member
מה שבאמת הטריד אותי

הוא דמיון מסויים לשיר של אביב גפן. לא זוכר את השם שלו כרגע... זו הליריקה: Corporal Clegg had a wooden leg He won it in the war, in 1944. Corporal Clegg had a medal too In orange, red, and blue He found it in the zoo. Dear, dear were they really sad for me? Dear, dear will they really laugh at me? Mrs. Clegg, you must be proud of him. Mrs. Clegg, another drop of gin. Corporal Clegg umbrella in the rain He's never been the same No one is to blame Corporal Clegg recieved his medal in a dream From Her Majesty the queen His boots were very clean. Mrs. Clegg, you must be proud of him Mrs. Clegg, another drop of gin. לאביב גפן יש שיר דומה, רק פחות מוקצן (וקצת יותר מציאותי). בהחלט שיר ענק הקורפוראל קלאג הזה. ^_^

FunkyMonk

New member
כבר הרבה זמן שלא שמעתי אביב גפן

אבל יש שיר שלו שגם כן מדבר על מישהו שחזר מהצבא פגוע פיסית ונפשית, ואאל"ט שורה אחת בשיר היא "אמא האם את גאה?", שמזכיר לי את "Mrs. Clegg, you must be proud of him".. ^_^

avki

New member
"אמא תראי".

"אמא תראי בנך לובש ת'מדים לבד וקושר ת'שרוכים לבד ומוכן כבר לכל פעולה אמא תראי בנך יודע לטעון לבד ולירות על כל מה שרק יבקש מפקד הפלוגה ואסור לי לבכות ומותר לי למות אמא תראי איך אני לא נושם לבד איך אני לא הולך לבד ואבדה לי בגוף התחושה אמא תראי העלו אותי בדרגה בנך גיבור של המחלקה אמא האם את גאה ואסור לי לבכות ומותר לי למות אז אמא תראי איך אנחנו מתים גיבורים ואסור לי לבכות ומותר לי למות אז אמא תראי"

vegetable man

New member
אין ברירה,חייבים לנתח את אביב עכשיו

אמא תראי - יש פה ביקורת קשה על אמא שאינה רואה, ולא לימדה את הבן שלה לקשור שרוכים. סתאאאם אני אפסיק

DOCTOR ROBERT

New member
אמ...

זה לא קצת טיפשי מצדו למתוח ביקורת על הצבא, אם הוא מעולם לא היה שם? טיפשי, לא?

flowerboy69

New member
אביב גפן הוא

מעריץ של הפלויד ואספן קטן...הוא מושפע מהם בכל הדרך

למעלה