Saturday Jam

khammel

New member
Saturday Jam

טוב, אני אשאיר למנהלים לדאוג לחבר את ההודעה הזו לשרשור שכבר לא קופץ ככה שיהיה אפשר להמשיך להתדיין. זה שכפיר הציב לנו רף ממש גבוה לא אומר שמפסיקים לנגן, נכון? בסופו של דבר, ג'ם זה בשביל הלימוד ובשביל הכיף. אז ברוח זו, אני רוצה להודות ל- Pre Diarhea Syndrome על היוזמה והבקינג טראק המוצלח והריני מסתכנת ומעלה את הטייק האומלל שלי כסיפתח לכל מי שקיבל פיק ברכיים אחרי כפיר. גילוי נאות לגבי הקובץ שאני מעלה: הנגינה לא מדוייקת, הסאונד על הפנים, יש בריחות מהסולם... וגם המלודיה לא משהו. להגנתי, זה לא הסגנון שלי, לא היה לי זמן לעבוד על זה, ואחרי מה שכפיר עולל גם לא נשאר לי חשק לנסות. מי שבכל זאת מעוניין להאזין (למרות האזהרות דלעיל ועל אחריותו הבלעדית) מוזמן: http://media.putfile.com/Jam-a-la-Santana (כבר אמרתי שאני לא יודעת להקליט?) בברכת נתקדם ונשתפר, קרן עכשיו תמשיכו להעלות קבצים ובלי סיפורים על גודל הפאדיחה!

mabutu19

New member
מאד נחמד.

אחרי כפיר - אפחד כבר לא יכול לקבל יותר מזה.... ועכשיו ברצינות. דווקא מלודיה נחמדה יש לך שם. הסאונד באמת לא משהו - איך הקלטת למחשב? אני מאד נהניתי - ואחרי האזהרות שלך עוד ציפיתתי לאיזה קטע שיבוא לי בסולם אחר פצאום - דווקא היה בסדר גמור! תודה!

khammel

New member
../images/Emo140.gif

יש לי שם יותר מדי גיין ואני לא יודעת איך לטפל בזה. הקלטתי עם פדאל בריאן מיי של דיגיטק, כי זה מה שבמקרה היה מחובר למחשב. יש לי בתוכנה (ardour) מיליון ואחד פלאגינים לטפל בסאונד אבל אין לי מושג איך לעבוד איתם (כנ"ל audacity). לפחות אצלי במחשב, כשאני מורידה את הווליום של ה-PCM (בהגדרות ווליום הכלליות למחשב) זה נשמע סביר. שמחה שנהנית ותודה על ההאזנה.

Katarzis

New member
דבר ראשון אני שמח שהעלית בכל זאת ../images/Emo13.gif

בגדול סבבה! אישת היה חסר לי חסר קצת גיין בסאונד, וקצת יותר כח בנגינה. משהו בפריטה שלקה בחוסר דינמיות וגרם לקטע להשמע מונוטוני. הצד החזק שלך זה המלודיה ופחות הטכניקה, מה שטוב זה שעל טכניקה יותר קל לעבוד, אבל אולי לבינתיים בהקלטה עצמה כדאי לוותר על מעברים יותר מהירים וכו' - קלפטון עושה את זה, וזה עובד טוב מאוד בשבילו. כדאי בהחלט לשמר את מסורת ג'אם יום שבת! - חיים בחרת כבר קטע לשבת הבאה? ותפסיקו להשוות את הקטעים לקטע שלי
, זה לא תורם לכלום. פעם הבאה אני מעלה אחרון
.

khammel

New member
נכון, נכון ונכון

כמו שכבר אמרתי... לא היה לי כח/חשק/זמן להקליט מחדש טוב. מה שהעליתי זו בעצם הסקיצה שלי.
הצורה שאני ניגשת לקטע זה קודם כל למצוא כמה פראזות "תשתית" שיהוו את המלודיה הבטוחה בבסיס הקטע ואז לנסות ולחבר בינהן מבלי לגלוש לקלישאות. לצערי, אני עוד לא ברמה שאני יכולה לאלתר רצוף 4 דקות ושזה יישמע טוב ומעניין. לצערי, אני גם עוד רחוקה מלהיות קלפטון...

eran377

New member
פעם הבאה אל תעלה בכלל../images/Emo3.gif

מסכים עם מה שרשמת, למרות שהיו כמה זיופים שקצת צרמו לי..

יש כמה בכיוון.

השלב הבא - אפתח אתר אולי במייספייס ושם יתנוססו הג'ימגומים בגאווה ישראלית.

loomer4

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif

קודם כל אני מאוד מאוד אהבתי את המלודיה, הפראזות מאוד מוזיקליות ואני שומע רעיונות נפלאים, את לא חוששת לנסות דברים בנגינה ולפרוץ החוצה מהסולם, מה שלפעמים יוצא טוב ולפעמים לא, אבל לדעתי נגינה כזאת היא הרבה אמוציונלית, הרבה יותר מעניינת ומושכת את האוזן מאשר לעלות ולרדת בסולם, הלא כן? מה שאני מרגיש זה שכיוון שיש קושי טכני, הפראזות לא יוצאות במלואן, זה חבל מאוד, אם יהיה שילוב טוב של שניהם (ע''ע ברייאן מיי
) השמיים הם הגבול
אין מה להגיב על הסאונד כי אמרת כבר שהוא לא משהו, הוא לא כל כך הפריע לי, אבל מה שכן הפריע לי זה בדיוק מה שכפיר אמר (חסר לי חסר קצת גיין בסאונד, וקצת יותר כח בנגינה. משהו בפריטה שלקה בחוסר דינמיות וגרם לקטע להשמע מונוטוני), מסכים איתו, כח בנגינה זה דבר חשוב כל כך, אם תנגני כל צליל כשאת באמת מתכוונת אליו, עם ביטחון מלא וכאילו זה הצליל האחרון שתנגני אי פעם
המאזין לא יכול להישאר אדיש, אבל כמובן זהו אינו דבר שמגיע תוך יום, זה לוקח הרבה זמן של עבודה כדי שהוא יצא טוב, כמו כל דבר במוזיקה. אני מאוד מאוד אהבתי בסופו של דבר, מחכה להקלטה עם איכות יותר טובה

khammel

New member
../images/Emo9.gif תודה רבה

ביטחון עצמי הוא בהחלט ה-Issue אצלי. זו בדיוק הסיבה שאני לא מופיעה ובדר"כ מנגנת רק רית'ם או מלחינה לאט ובסבלנות בבית, ככה שהאצבעות יודעות לאן ללכת. אני לא חושבת שיש לי מחסום טכני כמו שיש לי בעיה להקליט. הנגינה שלי שונה למדי כשאני מנגנת בעמידה, מחוברת למגבר וגם שומעת מה אני עושה. מה שכן, קלעת בדיוק למה שניסיתי לעשות במישור האתגר האישי -- "לנסות דברים בנגינה ולפרוץ החוצה מהסולם..." בדיוק! אבל בסדר, בקטע הבא אני אנסה להקפיד יותר בנגינה ולהעלות משהו יותר "נקי". רק, בואו נשים דברים בפרופורציה, אוקיי? בריאן מיי, אריק קלפטון... אני מנגנת שעתיים-שלוש בשבוע אם יש לי מזל. וכן, השמיים הם באמת הגבול. אבל כפיר מסתיר אותם
(הייתי חייבת...
)

waveslike

New member
עוד הקלטה

שלום לכל גולשי הפורום
אני בדר"כ גולש סמוי כאן, אבל למרות הכל החלטתי להשתתף (גם למרות קטארזיס
) את ההקלטה עשיתי עם גיבסון SG דרך MICRO BR עם הפרסטים המובנים. הסאונד די נוראי אבל סביל. הקטיעה של הסולו בסוף זה כתוצאה מבטריות שניגמרו בסוף ההקלטה (למזלי פלות או יותר בסוף הפרייזינג.) הבעיה עם קטעים כאלה ארוכים היא שבזמן אילתור מתחילים להתעיף- אני מרגיש את זה על עצמי ואפשר לשמוע את זה. תהיו סלחניים :)

khammel

New member
That's the spirit

מאד אהבתי את הקטע שמתחיל בערך ב 2:15 ואת הקטע מדקה 4. גם הסאונד לקראת הסוף יותר מוצלח, לטעמי, כך שמבחינתי זה דווקא נשמע כאילו לא התעייפת אלא נכנסת יותר ויותר לגרוב.

waveslike

New member
תודה...

חוץ מהקטע הסופי כל הזמן אני עם אותו פרסט חוץ מהחלפת פיקאפאים. אם לא היו ניגמרות לי הבטריות באמצע לא הייתי משנה פרסט

Katarzis

New member
נחמד מאוד ../images/Emo13.gif

אמנם ב2:30 זה נשמע כאילו אתה מתעלל בגיטרה, אבל יש כמה מהלכים יפים
.

arch23

New member
מצויין

לדעתי אתה היחיד שבאמת הכנסת את אופי "סנטנאי" לפראזות שלך, והיו לך אמירות מוסיקליות עם משמעות. אם אני אזכור משהו מכל מה ששמעתי, אז אלה יהיו המהלכים ששמעתי בקטע שלך. יש מה לשפר בטכניקה אבל זה לא מה שחשוב באמת בעיניי. הסאונד שיוצא מה-BR באמת קצת מאכזב. למעלה הבייקינג הזה והבאים - באמת עדיף למצוא משהו קצר יותר.

למעלה