SAT שוב

Leeatsokol

New member
SAT שוב

האם יש סטודנטים שלמדו לSAT לבד ללא קורס?
אם כן אשמח לשמוע! מאוד מתלבטת...
בנוסף, האם מישהו מכיר את אוניברסיטת רוזוולט בשיקגו?

תודה,
ליאת

Gidi Shemer

New member
לא ממש יכול לעזור

אני גר בארה"ב אז מכיר את עניין ה SAT יותר מהכוון של המקומיים. לא רואה סיבה לעשות קורס במקום ספר, אבל אני יכול להבין אותך אם את מרגישה פחות שולטת בשפה.

לא מכיר יותר מדי את רוזוולט, מגיגול קצר זו נראית אוניברסיטה פרטית בינונית אך לא רעה במיוחד ( או טובה במיוחד), אבל אני סקרן לשאול- למה דווקא שם?

Leeatsokol

New member
קודם כל תודה,

אני סתם באופן כללי מתעניינת באוניברסיטאות.
בישראל, מרבית האוכלוסייה ניגשת לקורס פסיכומטרי.
מעטים האנשים שלומדים לבד.
אני מניחה שבקורס אתה לומד שיטות ומיומנויות מיוחדות כדי לעבור את המבחן בהצלחה.
למיטב ידיעתי תלמידים אמריקאים לא לוקחים קורסים בארה"ב.
מה ההבדל בין המבחן הישראלי הדורש קורס לבין המבחן האמריקאי שאיננו דורש קורס?
האם חייבים להיבחן ב-SAT כדי להתקבל לאוניברסיטה? במיוחד אם אני רוצה לקבל מלגה.
המון המון תודה על העזרה!

ליאת

Gidi Shemer

New member
חייבים SAT

לפחות באוניברסיטאות שאני מכיר. מה שכן, יש שוני בגישה של האוניברסיטאות למשקל של ה SAT בקבלה. אין פה, כמו בישראל, ציון משוקלל של הבגרויות והפסיכומטרי. מדובר בחבילה של כל המרכיבים, כולל personal statement שהוא מאד חשוב.

באוניברסיטה שלי למשל המשקל היחסי שהם נותנים ל- SAT הוא נמוך יחסית. באוניברסיטאות אחרות- לאו דווקא.

Leeatsokol

New member
....

אתה לומד לתואר ראשון/שני?
התחלת את התהליך בארץ או בארה"ב?

Gidi Shemer

New member
לא

את התארים שלי עשיתי מזמן ובישראל, אבל אני מלמד פה וגם מייעץ לסטודנטים אז העולם הזה די מוכר לי. מעבר לכך, מכיר את זה גם בעיניים של אבא (הבת שלי התחילה השנה ללמוד באוניברסיטה
)

Philip Jr

New member
תשובות

המצב בארץ מאד שונה מארה״ב בכל מיני רבות.. לפסיכומטרי אין ספרות לימוד נרחבת כמו ל - SAT. ישראלים שעושים צבא מממנים את הקורסים עם כספי פיקדון. הקורסים משווקים חזק מאד, לדעתי האישית הרבה יותר מאשר בארה״ב. בקיצור, אין ממש מקום להשוואה, ובשורה התחתונה ל - SAT אפשר ללמוד עם ספרים ולהצליח מאד פלוס לחסוך המון כסף.

אכן חובה לעשות את הבחינה ככל הידוע לי, בטח למוסדות סבירים פלוס. וכן, להרבה מלגות הציון יהווה חלק מהשיקול (את אזרחית נכון?)

Leeatsokol

New member
.....

אכן אזרחית, יש לך אולי מושג היכן אני יכולה להשיג את הספרים האלה בארץ?

Philip Jr

New member
אני תמיד מזמין

מאמזון.. עוד כשהייתי בארץ, וכמובן שעכשיו שאני בארה"ב. אני מאד אוהב את השירות שלהם, אבל אולי יש גם בחנויות המקומיות..

אין הבדל מבחינת הצורך בקורס

אני עשיתי גם את הפסיכומטרי וגם את הSAT ללא קורס ולא הרגשתי שהיה יותר קשה ללמוד לפסיכומטרי ללא קורס. דווקא יש אחלה ספרי פסיכומטרי שמכילים בדיוק את אותו המידע שתקבלי בקורס.
היתרון העיקרי שאני רואה בקורס הוא המסגרת. קל יותר ללמוד כשיש מסגרת ומישהו מחלק את החומר, מכריח אותך לעקוב אחרי לו"ז לימודי, בודק את העבודה שלך ונותן פידבק. יותר קשה לעשות את זה לבד.

כן, הSAT דרוש כדי להגיש מועמדות לרוב האוניברסיטאות, אבל לא לכולן (לא רק אוניברסיטאות בינוניות ומטה - יש גם אוניברסיטאות טובות שהפכו את הSAT לאופציונלי, כמו MIT).

ספרי לימוד אפשר להזמין מאמזון. בזמנו אפשר היה גם להזמין דרך fulbright, אבל לא יודעת אם עדיין אפשר ואם זה יוצא יותר זול.

זה רק לסטודנטים בינלאומיים

האמת היא שאני זכרתי שהם הפכו את המבחן לאופציונלי לכולם, אבל וואלה, מסתבר שלא.
אם תגלול שם למטה תראה של-non native English speakers מאפשרים לוותר על הSATs ובמקום להגיש TOEFL ושני SAT subject tests - במתמטיקה ובמדעים.

למעלה