SanDisk 1G -> 2210

sharon669

New member
SanDisk 1G -> 2210

שלום לכם למכשיר 2210 של HP איזה כרטיס אתם ממליצים ? קראתי בפורום שה CF איטי יותר מה SD מה זה MMC ? והאם לקחת : SanDisk 1G Ultra II או את הדגם הרגיל : SanDisk 1G במה המכשיר תומך ? תודה רבה על חוות הדעת שרון

kondason1

New member
רגיל כי אי אפשר ULTRA

ממה שביררתי בתמיכה של HP אין תמיכה באולטרה פרט לחלק מהדגמים החדשים בכל מקרה מומלץ להתקשר אליהם לפני שאתה מזמין עד כמה שאני יודע עדיף SD - ההבדל במחיר שולי יחסית בכרטיסי זכרון אבל הרבה יותר יקר לקנות הרחבות אחרות כמו GPS או WIFI או כל דבר אחר בתצורת SD מאשר CF אז מומלץ להשאיר את הסלוט של CF פנוי לך תדע למה תזדקק בעתיד לגבי הסאן דיסק 1GB הרגיל אני די מבסוט ממנו אין לי למה להשוות אבל לא נתקלתי במשהו מיוחד הוא עובד בסדר גמור

mikeoreli

New member
אני הייתי ממליץ להזהר מSanDisk

גם לי ולהרבה מאוד חבר'ה אחרים היו ויש בעיות איתם. נמצא גם שהכרטיסי ULTRA שלהם לא הכי מהירים יחסית לכרטיסים רגילים של יצרנים אחרים.

sharon669

New member
זכרון ושאר ירקות

מהאתר של HP הוצאתי נתונים על הדגם 2210 : SD slot: SD, SDIO, and MMC support; CF Slot: Compact Flash Type I and II לא כתוב שם כלום על תמיכה ב ULTRA . מה זה SDIO ? ומה זה MMC ? מה ההבדלים במהירות נניח סאן דיסק בלי אולטרה ועם אולטרה תודה שרון

mikeoreli

New member
הסבר

SDIO - Secure Digital Input/Output ובעברית - כרטיס SD שיכול גם לקבל ולשלוח מידע. בזמנים עברו (קרי עד לפני כשנתיים) היה אפשר להשתמש בכונני הSD רק בזכרונות. בתקן SDIO אפשר להשתמש גם במכשירים אחרים כמו מקלטים/משדרים, מצלמות, GPSים וכו' שהיו אפשריים עד אז אך ורק בכונני CF (ובשמם המלא Compact Flash). זיכרון MMC (ובשמו המלא Multimedia Card) זהו האב הקדמון של כרטיס הSD. הוא יותר איטי והוא תומך בגודל כרטיסים מירבי של 128 או 256 מ"ב (לא זוכר במדוייק). לפני כמה חודשים החיו את התקן (או שפשוט שדרגו אותו) וכעת הוא תומך גם בנפחים יותר גדולים. אם אתה לא מתכוון להשתמש בכרטיס גם בפלאפון, אז אני מציע שתוותר על כרטיס מסוג זה. מבחינת הבדלים במהיריות אני מציע שתפנה לפורום פאלם, אם אני לא טועה פעם עשו שם השוואה כלשהי בנושא, אך אני כבר עכשיו אומר לך שיש כרטיסים רגילים של חברות אחרות כמו Lexer, Toshiba, Panasonic, Kingstone, Viking, Pretec ועוד שיותר מהירים ובעלי אמינות יותר גבוהה. היום SanDisk לא נחשבים כרטיסים כל כך טובים. למעשה אני חוזר ומציע לך להתרחק מהם, הם לא סתם נהיו זולים...

sharon669

New member
הסבר מצויין תודה../images/Emo127.gif

השאלה האחרונה היא באיזה נפח תומך 2210 ? תודה שרון

mikeoreli

New member
כל נפח!

כרטיסי CF ו-SD כוללים בקר אשר מתווך בין מערכת ההפעלה לחומרת הכרטיס עצמו ולכן אתה יכול להשתמש בכל נפח שייצא כל עוד הוא נתמך בתקן SD או SDIO.

sharon669

New member
תמיכת HP - > בנושא כרטיס SD

היי שוב התקשרתי לתמיכת HP ושאלתי האם מתאים ל IPAQ 2210 שלי כרטיס SD Ultra II הנציגה אמרה שהיא יודעת שכרטיס SD עובד בצורה תקינה , וכרטיס SD Ultra לא נבדק עם מכשיר זה , איזה תשובה מפגרת ?!?!?!?! זה כמו להתקשר לסוני , והם לא ידעו אם הטלוויזיה שלהם משדרת ב NTSE או ב PAL ??!?!!?!? יש מישהו שבדק את הנושא ? מקסימום אני אקנה ואחזיר את הכרטיס .... תודה שרון

mikeoreli

New member
לדעתי

לא אמורה להיות כל בעיה. הULTRA זה סך הכל שם של טכנולוגיה של SD להאיץ את הכרטיסים האיטיים שלהם. כל עוד הכרטיס תומך בSD הוא חייב לעבוד בכל המכשירים שכוללים תמיכה בתקן זה. אם יש בעיה כל שהיא - רוב הסיכויים שזה אומר שהכרטיס תקול ולא שאחת החברות (SanDisk או HP) סטו מהתקן.

למעלה