Saito 100

• פותח הנושא Mats
  • פורסם בתאריך

Mats

New member
Saito 100

הי. יש לי SAITO 100 בן כ 4-5 שנים. עם חלוף הזמן אני שם לב שהמנוע הולך ונחלש (סל"ד מקסימלי הולך ויורד) - אין שינוי בביצועי סרק. לדוגמא, המנוע היה מסוגל לסובב פרופ 15X4 ב 10400 RPM לפני כשנתיים , ועכשיו מסוגל להגיע ל 9600 בלבד. אני משתמש רק באומגה 4C 15% . אני מניח שיש סיבות רבות שיכולות לגרום לכך (רינג ?, מיסבים ? .....) איך אפשר להגדיר את הבעיה? תודה , אמציה.

Mats

New member
חבר'ה, אני ממש זקוק לעזרה.

מה אני יכול לבדוק? ממה כדאי להתחיל? האם לקנות חלקים ולהתחיל להחליף או שיש דרך טובה יותר לדעת היכן הבעייה? תודה על כל רעיון, ועיצה אמציה.

GOSFRABA

New member
תתחיל בפירוק מכסה השסתומים

תבדוק כי אין בריחת אוויר דרכם. אפשר לטפטף מעט שמן, בועות יעידו על בריחת לחץ. בדיקה נוספת כרוכה בפירוק ראש המנוע. בדיקה חזותית של הצילנדר וחיפוש סימני שחיקה. מה שבטוח, אם המנוע הזה עבד במשך השנים הללו באופן תכוף, סביר מאוד להניח כי יש צורך להחליף רינג. החלפת רינג היא זולה יחסית ולא מסובכת במיוחד (אם כי דורשת פירוק של המנוע). הרינג עשוי מתכת שהינה שחיקה יותר מהצילנדר, ולכן במידה והצילנדר תקין. אין בעיה להחליף רינג בלבד. בכל מקרה ,רצוי לבצע ניקוי של השסתומים- שמן הקיק שבדלק נשרף ויוצר משקעים. ע"מ לבדוק את המצב המייסבים. יש לפרק החוצה את הצילנדר והבוכנה. לסובב את ציר המנוע. רעשים של "חול" וחופש בציר מעידים על שחיקה. כמו כן יש לחפש בחלקי המנוע הפנימיים שביבי מתכת. שביבים אלו מעידים על נזק בחלקי המנוע, ויש למצוא את הגורם לכך. בדר"כ שביבי מתכת מגיעים מהמייסבים. שביב מתכת שמוצא דרכו אל הרווח שבין הצילנדר לבוכנה יביא להריסתם. ואולי גם לנזק לשסתום.. לטעמי סבירות גבוהה מאוד לרינג שחוק. אובדן של 800 סל"ד ב5 שנים, סביר בהחלט. מנועים נשחקים עם הזמן

Mats

New member
תודה רבה, אני אנסה,

האם החלפת רינג דורשת הרצה מחודשת או רק החלפת צילינדר? האם החלפת מיסבים דורשת הרצה? תודה, אמציה.

GOSFRABA

New member
תשובה

החלפה של רינג/צילנדר דורשת 'הרצה' של מיכל. אם החלטת להחליך צילנדר, החלף גם רינג יחד עימו. בהחלפת מיסבים אין צורך בפעולה מיוחדת לאחר מכן.

Mats

New member
בוצע,

החלפתי רינג, אני לא יודע אם אפשר להבחין בעין בפגמים ברינג הישן - אני בכל אופן לא ראיתי הבדלים ביניהם. ניקיתי והרכבתי את המנוע , ועכשיו הקומפרסיה חלשה למדי - הרבה פחות מאשר עם הרינג הישן, האם זה נורמלי ? יכול להיות שעם ההנעה הראשונה כל החלקים ישתמנו יאטמו ואז המצב ישתפר? בקיצור , השאלה החשובה ביותר - האם יש חשש להניע כך את המנוע? תודה, אמציה.

למעלה