safety block באסדת קידוח

Jazz15

New member
safety block באסדת קידוח

שלום. איך קוראים בעברית ל-safety block באסדה? בספר שאני מתרגמת מתגלה סכנה כלשהי, ומישהו מבקש ממישהו אחר לרכז את כולם ב-safety block. האם זה מעין חדר ביטחון? מישהו יודע איך קוראים/איך הגיוני לקרוא לזה בעברית? תודה רבה.

zina71955

New member
אין מושג שגור בעברית

נראה שמדובר בתיחום/שטח מוגדר בכלי שייט על סיפון סירות/אסדות ההצלה שאליו בעת צרה מכוונים את הנוסעים/צוות לצורךהכנה לנטישה. על פי התקנות לכל סירת הצלה/ריכוז אסדות הצלה חייב להיות שטח ריכוז מסומן ומוגדר. הייתי מגדירו בעברית "שטח נטישה". או "משבצת נטישה".

Jazz15

New member
כן, בתיאור אצלי כתוב שזה ממוקם מתחת למנחת

המסוקים ומיועד עבור אלה שלא הספיקו להגיע בזמן לסירות ההצלה. תודה על ההצעה. אני לא מפקפקת בה או משהו כזה אבל למה דווקא "שטח נטישה"? עוד לא יצא לי להתקל במושג הזה.. שוב תודה רבה על התשובה.

Jazz15

New member
הבעיה שלי עם "שטח" היא שזה מקום פתוח ובספר

שלי נכתב של-safety block הזה היו blast resistant walls ו-seperate air feed. בגלל הקירות הבנתי שמדובר בחדר..

Jazz15

New member
כן, גם אני חשבתי על מרחב מוגן. לא הייתי בטוחה

שזה בסדר כי מדובר באסדה... תודה!

gb228

Active member
באסדות קידוח יש הגדרות לאזורים שונים

בהתאם לרמת הסכנה לפיצוץ. אחת מהקטגוריות אלו אזורים המוגדרים כ SAFE AREA או SAFE ZONE או לפעמים UNCLASSIFIED AREA. (שתי הקטגוריות האחרות הן שטחים עם סכנת פיצוץ בעבודה רגילה - ZONE1 ושטחים עם סכנת פיצוץ במקרה של תקלה ZONE2) SAFE ZONE יכול להיות איזור פתוח באסדה (בד"כ קרוב יותר לשוליים שלה) או "חדר" שנמצא בכל מקום שהוא ומוגן כפי שתיארת. לצורך התרגום "מרחב מוגן" או "חדר מוגן" נראה לי מתאים, באופן כללי זה מוגדר כ"אזור בטוח" או "מרחב בטוח".

zina71955

New member
אכן, מרחב מוגן או בטוח

לצערי לא שמתי לב שמדובר באסדות קידוח. בהן הסיווג והמידור שונים מאשר בכלי שייט רגילים.

אסדות קידוח בונים כך שאזור המגורים מוגן מפיצוץ ובעיקר משריפה בניגוד לאזור התפעול.

איקה20

New member
זה מרחב מוגן

מקום כינוס להתארגנות . מוגן ממזג אויר אך לא למטרות נטישה או הגנה מפני פיצוץ או אש.

gerson1

New member
"שטח בטוח", אזור בטיחות

מדובר על אזור מוגן בקירבת אתר הירידה עליה למסוק

Jazz15

New member
אצלי בספר נכתב שזה מיועד לאלה שלא הספיקו

להגיע לסירות ההצלה בזמן. הם הולכים לחדר הזה שאמור להגן עליהם.

Jazz15

New member
ועוד שאלה בהמשך לקודמת

אחת הדמויות בספר אומרת (אחרי שמפנים את כולם למרחב המוגן הזה) שהשלב הבא הוא לסגור את ה-sea line valves. ברור לי שמדובר בשסתומים כלשהו אבל אני צריכה את השם המדויק. חיפשתי הרבה באינטרנט, גם בלקסיקונים למונחי אנרגיה ולא מצאתי. אז מישהו יודע מה השם? שוב רוב תודות לעוזרים.

zina71955

New member
שסתום הצינור הראשי להזנת מי ים.

בכל כלי שייט יש צינור ראשי להזנת מי ים לקירור מערכות הנעה. ואם הוא משנה את השוקע שלו באופן משמעותי שניים, עליון ותחתון. באסדת קידוח זה קצת יותר מורכב, אך זו המשמעות הכללית.

gerson1

New member
אסדות קידוח הם לא יאכטות

הם כלים שבהם דרים וגרים אנשים באופן קבוע, ולעיתיםן במצבי ים קשים, רעידות אדמה, מזג אויר ותאונות עם כלי שיט בעקבות אסון הhttp://en.wikipedia.org/wiki/Piper_Alpha שבו הסתגרו במטבח ולמעשה טבעו עם התמוטטות האסדה, הוחלט על הקמת אזור בטוח, מעין קפסולת מילוט יש לציין שאסדות משמשים לצרכים שונים כקידוחי נפט, קידוחי גז(דליק ומסוכן), מחברי וקצוות של חיווט תקשורת בינלאומי, אזורי ייצור של סולפטים, ברום וכד ממקורות ימיים ועוד. מניח שהשימוש בספר הינה אסדה לקידוח גז ואז יש גם קירות עמידים בפיצוץ BLAST WALLS/ועוד. אזור מילוט, קרוב לאתר נחיתת הHELIODROM

gerson1

New member
לאו דווקא מי ים

ישנם ברזים המאפשרים הפסקה וקיטוע של הספקת הנוזל (גז, נפט וסוגי נוזלים שונים) המגיעים אל האסדה, בד"כ לגובה של 12 רגל מאזור הנתז הימי (SPLASH ZONE) ולעיתים גם גבוה מזה, אך מתחת לפלטפורמת התפעול (OPERATIONL ZONE( במקרה של תקלה, ברזים אלו, שחלקם אוטומטיים, מאפשרים סגירה וטיפול בבעיה ובעיקר מונעים את המשך ההזרמה של הנוזל ו/או הגז. ראו את האסון שלל קריסת הדופן בבאר הBP במפרץ מקסיקו. לעיתים נדירות ישנן ברזים בתת-ים (SUB SEA) האמורים להסגר במידה של זיהוי נזילה (LEAK) ו/או תקלה בצנרת יש לציין שהעומק המקסימלי שצולל טכני במערכות טרימיקס בחליפות רכות יורד הינו כ313 מ(MARK ELLYATT) כך שהטכנולוגיה ברמה של עיגון, של טולרנטיות הציפה, של הנחת כבים וצנרת תת מימית, של הגנה על צנרת זאת ושל חיבורים תת-ימיים תלויה במערכות של כלי רכב תת-ימיים, מערכות צילום וחישה, מערכות תקשורת והעברת מידע, אביזרי עבודה מרחוק וכד' איני מתיחס כאן למערכות צלילה "אמודאי" בקיצור, מדובר במיזם טכנולוגי אדיר, בעייתי לתפעול, ולעיתים צפים ועוגנים בעומקים של 3500-3000 מ' מפני ים

למעלה