sabotuer - הרהורים ושאלות

sabotuer - הרהורים ושאלות

שיקחקנו כמה וכמה משחקים בשבת בתור משחק משפחתי - מקסים!! אבל גיליתי כמה בעיות: 1. כמעט תמיד החבלנים (Saboteurs) נצחו מתוך 9 סבבים (ב3 משחקים) רק פעמיים נצחו כורי הזהב 2. מי שבשני סבבים ראשונים הפסיד - לא מרגיש טעם להמשיך לשחק - הרי ממילא אני יפסיד (ילדים...) או כמו שאמרה לי הבת - אני מרגישה כמו תפאורה. הלכתי לחפש בBGG מי עוד כמוני נתקל בבעיות האלה ולתמיהתי הרבה אנשים דווקא ציינו שכורי הזהב סיכויים לנצח גבוה הרבה יותר וחשבו על דרכים לאיזון קראתי שוב את ההוראות לאט לאט ונראה לי שהבנתי את הטעות אצלינו שחקו שאם מישהו תקוע (קלף תקיעה) הוא יכול להשמיך רק אם יש לו קלף תיקקון אבל אם הבנתי נכון מההוראות - אז שחקן בתורו יכול גם "להציל" שחקן אחר אם יש לו את הקלף המתאים נראה לי שזה הבדל גדול - כי אצלינו אם מישהו היה תקוע, הסיכוי שיעלה בגורלו קלף הצלה היה קלוש. לגבי הבעיה השניה - יש פתרון?! תודה למי שהגיע עד הלום

regex

New member
סבוטור

1. אכן שיחקתם בטעות, כי כל שחקן יכול לעזור לשחקן התקוע, מה שמוסיף לקומבינציות הבלוף - מצחיק לגלות בסוף המשחק שעזרת למישהו מהמחנה היריב... 2. א. גם אם מפסידים כדאי להמשיך לשחק כי זה כיף וכי זה מנומס ב. צריך לזכור שבשל חלוקת הזהב האקראית מישהו עם ניצחון אחד עדיין יכול לנצח אחרים עם 2 נצחונות. תהנו

בטטהמן

New member
ועוד

שחקן תקוע עדיין רשאי לשחק כל קלף שאינו קלף דרך, כלומר הוא רשאי לשחק מפולת, מפה, לתקוע שחקנים אחרים ולהציל שחקנים אחרים. מהנסיון שלי לגמדים הטובים יש באמת סיכוי קצת יותר טוב לנצח. בגלל זה אם הסבוטורים מנצחים הם מקבלים כמות יפה של זהב.

האירוס

New member
האם המשחק...

מתאים לבני נוער? האם יש קישור להסבר המשחק? תודה, האירוס.

קצת מידע נוסף

השאלה היא מה המטרה במשחק? לכמה משתתפים? בתור משחק לחימום אוירה ומשחק חברה נחמד - זה מצוין אם כי זכור לי שהמליצו פה לבני נוער על: Cush & Guns (לא מכירה אבל זכור לי כמשחק כזה טוב): סבוטור הוא בחלקו הגדול מזל ומשחק חביב מאד אבל אם אתה מחפש משחק חשיבה - זה לא הכיוון הנה תיאור המשחק סבוטור: http://www.boardgamegeek.com/boardgame/9220/saboteur והנה תיאור של משחק כזה בכיתה: http://www.boardgamegeek.com/thread/699012/saboteur-in-the-classroom נראה לי שכדאי שתספר/י לאיזה "בני נוער" מדובר ומה המטרה במשחק ונוכל יותר לעזור

למעלה