S50 לעומת A80

reliya

New member
S50 לעומת A80

עשיתי השוואה בין שתי המצלמות ו הנתונים הטכניים כמעט זהים למעט מהירות צמצם (1/1500 לעומת 1/2000 לטובת A80) וכמובן ה 5M של S50. קיבלתי המלצות על שתיהן (עולות 350$) אם אני מתעלם מהרזולוציה מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדלים וגם להמליץ לי איזו עדיפה (ואם אפשר אז למה)? תודה יניב

© DrorZi

New member
תפעול ה A80 הרבה יותר נוח

והסוללות שלה רגילות (יתרון מבחינתי)
דרור זי.

alonfo

New member
העדפה אישית

מעבר להבדלים הטכניים, יש לי A60 ו-S45 בבית, ולטעמי ה-S45 הרבה יותר נוחה לתפעול שוטף של הפונקציות השונות.

תגיד את זה לעידו

הוא לא רוצה לקנות S45 בגלל שיש לו סיוט מהג'ויסטיק של ה-S30 שלי. אני מחפש בשבילו מצלמה, אני מחפש עוד מועמדות חוץ מה-A70-A80

© DrorZi

New member
והוא צודק, הגויסטיק הזה קקה אמיתי

עוד לא נתקלתי במשהו גרוע ממנו לתפעול מצלמה, הלחיצה עליו פנימה כדי לעשות SET היא ממש לא לעניין (אני משתמש מידי פעם ב S40)
דרור זי.

alonfo

New member
הג'ויסטיק

אני לא זוכר אם קנון שינו את המנגנון הפנימי שלו ב-S40 או ב-S45, מה שבטוח שהיום המנגנון מכנית שונה מה-S30. עד כה הג'ויסטיק הנ"ל עובד אצלי חלק, לא נזקקתי מעולם ללחוץ עליו פעמיים בשביל אותה פעולה. אנצל את השרשור לשחרר קצת קיטור, אצלי (ועפ"י Dpreview אצל עוד כמה ידידים אמריקאים) נמחקו תוך כמה שבועות כל הסימונים של מצבי הצילום מהכפתור הראשי המסתובב בחלק העליון של המצלמה. קנון USA מכירה את הבעיה ומחליפה כפתור בפשטות ומהירות...במפתיע, במדינת היהודים הדבר בלתי אפשרי והלקוח המאושר מחוייב לרכוש את הכפתור עם כל המעגל החשמלי שלו ולהיפרד מסכום של 400+ ש"ח לפני מע"מ....
בקשר לעידו, הזום האופטי הוא קריטריון חשוב מאוד עבורו ולכן אני לא בטוח שדווקא סדרת הקומפקטיות של קנון תתאים לו, נתחיל לחפש לו משהו בימים הקרובים. אגב אודי, תראה מה הדוור הביא לי היום בבוקר....מחר בבוקר אני קופץ לדואר להביא את הטלקונברטור של TIFFEN....סקירה ותמונות בקרוב....

© DrorZi

New member
שמעתי משהו על שינוי כל שהוא

בין ה S40 ל S45 (שהרי אין שום סיבה נראת לעין ל S45) משהו כמו SE של 98. מעולם לא השוותי בין השתיים ולא ידוע לי מה היו השינויים הגויסטיק ב S40 זוועה ויותר מידי פעמים הוא החליט שאני לוחץ למטה או למעלה במקום פנימה...
דרור זי.

© DrorZi

New member
שים לב להבדלים

לא שאני חושב שזה שיפר משמעותית את הלחיצה אם המנגנון מתחת נשאר כשהיה אבל נראה שהם ניסו
דרור זי.

מעניין

זה שלוחצים על משטח ולא על שפיץ זה כבר שיפור משמעותי, מעניין אם הם שינו את המנגנון עצמו. תודה!

gozala

New member
מה בקשר לסורק טוב... והיכן?

הסורק שלי הלך (לפי גירסתה של בתי) צריך לרכוש חדש. קצת פרטים בבקשה????

למעלה