:S

natyly

New member
:S

אני דיי חדשה בעינין הרכיבה אז תסלחו לי על הבורות.. לקחתי כבר כשלושה שיעורים וברובם עבדתי עם המדריכה שלי על טרוט במעגל כזה.. (נדמה לי שקוראים לו לונג', תקנו אותי אם אני טועה..) מה לומדים אחרי שמצליחים לגמרי בטרוט? כרגע אני עושה הפסקה של חודשיים כי אין מי שיסיע אותי לחווה.. אני אתחיל שוב רק בחופש הגדול אוףף אני כל כך מתגעגעת לסוס שעליו אני רכבתי..:(

fliperit

New member
כן, זה נקרא לונג'.

אחרי שמצליחים לגמרי בטרוט (בלי לונג', אלא משוחרר), עוברים לקנטר, שזאת דהרה. אח"כ יש הרבה כיוונים שאפשר להתפתח אליהם. תחרויות, טיולים וכו'.

שלום לך../images/Emo107.gif

בת כמה את? יש פה גם את פורום ר"צ (רוכבים צעירים), אני בטוחה שישמחו לעזור לך גם שם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=763 ולשאלתך- אכן, שיעורים ראשונים מתבצעים בד"כ בלונג', עד שיש איזשהו בסיס של ישיבה. אחרי שאת שולטת בטרוט ברמה סבירה, אולי תתחילי ללמוד איך לשלוט בסוס בעצמך, ולא בלונג' (לכוון, לעצור וכו') ואולי יצרפו אותך לקבוצה עם עוד ילדים. לאט לאט תלמדי גם טרוט ישיבה (כמו שזה נשמע, טרוט שיושבים בו) וקאנטר (דהירה קלה). חשוב שתדעי שברכיבה תמיד אפשר להמשיך להתקדם, זה לא שאת יודעת הכל אחרי שאת עושה קאנטר. לגבי הסעות לחווה- זה דיי תירוץ לעשות בגלל זה הפסקה. ככה לא מתקדמים לשום מקום. אפשר לנסוע לחווה באוטובוס, ואם זה קרוב אפילו ללכת ברגל/לקחת מונית. אני בעצמי נוסעת לחווה בשני אוטובוסים, כך שאם זה באמת חשוב לך...
ואם אין לך הסעה בגלל שההורים בעבודה או משהו, תמיד אפשר להזיז את השיעור ליום אחר/שעה אחרת, לזמן שבו הם יהיו פנויים. אני בטוחה שיש זמן כזה. חוץ מזה, אולי אם תגידי לנו באיזה אזור את גרה, נוכל להמליץ לך על חוות שקרובות אלייך (או שתוכלי להגיד לנו איפה את רוכבת עכשיו ונוכל להגיד לך אם יש תחנת אוטובוס ליד).

natyly

New member
:)

אבא שלי יוכל להסיע אותי רק בחופש הגדול מכל מיני סיבות.. תאמיני לי שזה חשוב, ניסיתי את כל האפשרויות.. כדי להגיע לחווה שבה אני לומדת צריך לנסוע בשני אוטובוסים וזה לוקח בערך שעה וארבעים דקות ולא מרשים לי לנסוע ככה:[ אני בת 14. אני לומדת בעמק זהר שביקנעם המושבה.. אם את מכירה דרך מהירה להגיע משם לקרית ים אני שמח לשמוע..
יש גם חוות יותר קרובות, אבל הן נמצאות בקיבוצים מבודדים ובכלל לא מגיעים לשם אוטובוסים.. אם למישהו יש רעיונות אני אמח לשמוע.!!

natyly

New member
הקפצה

אני מקווה שזה בסדר להקפיץ בפורום הזה, פשוט אני ממש חיבת מידע.. מ

dixie chick

New member
ברוכה הבאה לפורום!

טרוט הוא רק שלב מאוד בסיסי בלימוד שלך, היי בטוחה שיש עוד הרבה דברים חדשים ומלהיבים ללמוד בהמשך הדרך! את בהחלט מוזמנת לדבר עם המדריך\ה שלך כשתחזרי לרכב, אני בטוחה שהם ישמחו להסביר לך על פי התוכנית האישית שלהם!

קמיל23

New member
היי נטלי

גם אני יחסית חדשה בתחום הרכיבה, אני רוכבת כשלושה חודשים. כרגע אני בשלב של קנטר (דהרה), ובקרוב אני אתחיל ללמוד קפיצות. אגב, לונג' זה החבל שמקשר בין הסוס לבין המדריך - זה בעצם אומר שהשליטה בסוס היא של המדריך. אח"כ עוברים לרכיבה עצמאית שבה המושכות בידיים שלך וכך את היא זו ששולטת בסוס. השטח החולי שבו לומדים רכיבה נקרא מנג'. לאט לאט לומדים את כל המושגים... שיהיה ב-ה-צ-ל-ח-ה! אגב, אני יודעת שיש חווה בקיבוץ יגור, נראה לי שזה יותר קרוב ליקנעם ואולי יהיה לך קל יותר ללמוד שם מבחינת המרחק. אגב, איזו חווה יש בקרית ים? אני לא מכירה, אשמח להתעדכן....

natyly

New member
:)

אין חווה בקרית ים, אבל יש חווה בכפר ביאליק שזה יחסית קרוב אבל לא מגיעים לשם אוטובוסים. יש קו שמגיע מקרית ים לקיבוץ יגור? תודה על ההסברים

קמיל23

New member
לא הבנתי....

את גרה ביקנעם או בקרית ים? אני כבר מבולבלת.... בכל מקרה - לחווה בביאליק אין בעיה להגיע. את יכולה לקחת כל קו אוטובוס שנוסע על כביש חיפה-עכו, את יורדת בצומת מוצרט ומשם זה ממש מרחק הליכה - 5-7 דקות הליכה סה"כ.... זה אפשרי להגיע לחווה בכפר ביאליק אם את באמת רוצה לרכב. כבר לקחת שיעורים בכפר ביאליק? איך החווה שם? איך המדריכים? עשיתי שם פעם מזמן טיול, אני שוקלת אם לעבור ללמוד שם אז אני אשמח לשמוע חוות דעת...

natyly

New member
אני גרה בקרית ים

סליחה אם לא היתי ברורה..אם היתי גרה ביקנעם זאת לא היתה בעיה נכון? לא, עדיין לא לקחתי שם שיעורים אבל סיפרו לי על החווה וחשבתי לעבור ללמוד שם.. הבעיה היא שאין לי שום מידע עליה וכלום.. מישהו יודע אם יש חווה אתר???

למעלה