s. o. s s.o. s

הפלחית

New member
s. o. s s.o. s

דחוף!! אחד הקצינים הצעירים שלנו, הזמין את חייליו ליום כייף בציפורי. השיא פקניק בערב. הקצין פנה אלי ובקש שאספר להם כמה סיפורים. מיד אמרתי, כן. רק אחר-כך, כשהתחלתי להכין תוכנית, הבנתי שאני לא כל כך יודעת מה מעניין צעירים בגיל הזה , שזה ערב פורים, אחרי יום שלם של טיולים ובילויים לא יהיה להם ראש למשהו כבד. לכן החלטתי לפנות אליכם שוב ולבקש את עזרתכם במציאת סיפורים שמתאימים, לדעתכם, מנסיון שלכם, לגיל הזה. אני צריכה את הסיפורים ליום שני בערב. אסירת תודה תמיד.

מדוע צובעים ביתים בפורים?

יהודי אפגניסטן משתמשים בביתים רבות בחג הפורים, את הקליפות צובעים בשלל צבעים, עורמים את הביצים הצבועות על מגשים, משחקים בהם ולבסוף אוכלים אותם. וכל זאת מדוע? מעשה שהיה כך: מאחר ומרדכי היהודי היה היחיד שלא השתחווה להמן כשעבר ברחובות שושן, כעס מאד המן וחשב בזעם : כיצד לנקום ביהודים, עלי לגזור מידי יום גזירה חדשה וקשה יותר ויותר על היהודים, כך יסבלו הם , חשב ועשה: מידי יום גזזר גזירה קשה מקודמתה, והיהודים מתענים ומחרישים, אבל ככל שנמשכה שתיקתם כך גבר כעסו. יום אחד בחודש אדר סובב המןןן בשוקים של שושן והנה נתקלו עיניו ביהודים מסתובבים בשוק העופות- וקונים ביתים, חשב המן: אין זאת אלה שהביצה מאכל תאוה הוא ליהודים, ומי יודע, אולי יש בביצה סגולות נסתרות שבזכותן מתחזקים היהודים ואינם מרגישים בגזירות? מיד הוציא המן כרוזים בכל מדינות המלך: מהיום אסור ליהודים לאכול ביצים, יהודי אשר אשר ימצא אוכל או אוחז ביצה- דינו מוות.- נבהלו היהודים, כי באין ביצה דל השולחן, הביצה מעשירה היא כל ארוחה. מיהרו למרדכי ותינו צרותיהם לפניו ואמרו לו: עד מתי נסבול את גזירותיו של אותו רשע? הסירו דאגה מליבכם, השיב להם מרדכי, כי כבר מחר תאכלו ביצים כאות נפשיכם. ומה עשה מרדכי? מיהר לביתו של יהודי סוחר ביצים שמפאת הגזירה אינו יכול למכור את הביצים אשר לו. קראו לפינת החדר והמתיק עימו סוד. כל אותו לילה עמלו הסוחר ובניו וצבעו את בכל צבעי הפרות והירקות. בבוקר הובילו את הביצים לשוק בסלים עמוסי פרות וירקות, שהיו בצים בתחפושת. סוד הביצים הצבועות נלחש מפי מרדכי ועבר מפה לאוזן בין יהודי שושן: קנו פרות וירקות לרוב, ותזכו בטעם ביצים כאוות נפשכם. בצאת המן ועבדיו להסתובב בשווקים ולראות אם היהודים מקיימים את הגזירה , ראו שאין היהודים מעיזים לנגוע בביתים והם קונים במקומם פרות וירקות בלבד. מה התאכזב המן כשלא ראה יהודים מקוננים על מר גורלם ובמקום זה ראה אותם מסתפקים בפרות וירקות ושמחים בחלקם, כעסו גבר עוד יותר. לזכר אותו מעשה המשיכו יהודי אפגניסטן וביחוד בעיר הראת לצבוע ביצים מידי שנה בחג הפורים והיו משחקים בהם ואוכלים אותם בשמחה.

הפלחית

New member
תודה../images/Emo178.gif

את אדיבה ונדיבה תמיד. אני אסירת תודה לך. כרגע חזרתי מהפגש. לא היה קל. יש להם פוזה כשהם ביחד. הם מעמידים פנים שהם קשוחים ושום דבר לא מעניין אותם, אך כשדיברתי בשקט פתאם שמעתי מה? מה? לא שומעים. אני חושבת שהצלחתי להגיע אליהם. יש להם הומור וסדר יום שונה משלנו. אך הם היו חברה חמים. השתדלו לתת לי הרגשה טובה. בסוף הערב היתה התארגנות ספונטנית והתרוצצות, לא הבנתי מה קורה. הם לא נתנו לי ללכת עד שלא חזר אחד החילים עם תמונה של הספינה וכתבו לי בבהוקרה ובהערכה מהמפקדים והצוות וכולם חתמו. התרגשתי מאוד מאוד. אני משתדלת לראות את חצי הכוס המלאה. אני חושבת שכמספרים אחד התפקידים שלנו הוא לקרב את קהל , לאמנות שלנו, ושידעו שאנחנו קיימים. את זה אני חישבת שהצלחתי לעשות.

למעלה