Ryanair

ארזS

New member
משום מה יש לי הרגשה

וההרגשה היא על פי תגובתך, שאתה כנראה מעביד חזק, ואם לא מעביד חזק אז אתה נמנה על אחד העשירונים שמעל לממוצע, בלשון המעטה.
ארגוני עובדים הם ממש לא אנטי צרכן מובהק, כי אותם העובדים ששייכים לארגון עובדים הם בדרך כלל מהחלשים שבמשק.
ואני מדבר באופן כללי על המשק ולא על משהו ספציפי כי אני יודע שיש גם ארגוני עובדים של עובדים חזקים.

benshap2

New member
הלוואי והלוואי...אבל תחושתך מוטעית

לי יש הרגשה שאתה לא עובד במקום שיש בו ועד, אחרת היית מבין שארגוני העובדים דואגים כמעט ורק לעובדין החזקים, והם לא מהססים ככלל לרמוס את העובדים החלשים על מנת להשיג יותר לעובדין החזקים.

ועובדי רש"ת הם מאוד חזקים.

ארזS

New member
בוא נסכם שאנחנו לא מכירים האחד את השני

ולא יודעים פרטים האחד על השני.
&nbsp
מנסיוני וממרום גילי הקשיש אני מרשה לעצמי לחלוק על חלק מהקביעות שלך.
לא על כולן, כי בתוך עמי אני חי, אבל על חלק מהן.
&nbsp
ורק לצורך הבהרה: אתה כתבת על ארגוני עובדים באופן כללי, ולא על ארגון עובדי רש''ת.
&nbsp

lalexand

New member
ועדיין לא קיבלתי תשובה: אם ארקיע או ישראייר או אל על יבקשו

לקיים טיסה סדירה בתדירות פעם-פעמיים ביום מת''א (נניח נתב''ג) לעובדה. האם יקום גורם מוסמך או חשוב כזה או אחר ויגיד "לא! - אסור בתחלית איסור לקיים טיסות כאלה"?

WarDog

New member
אולי

השדה בעובדה הינו צבאי, ומביאים פקח אזרחי(רש"ת) בכל פעם שיש טיסה אזרחית שנוחתת(פעמים בודדות בשבוע), כדי שיפקח על הטיסה הזאת.
&nbsp
זה מה שאני יודע בנושא של טיסות אזרחיות בעובדה.

tp535

New member
עוד מעט אילת ועובדה כבר לא

בעוד כשנה אמור להתחיל לפעול לו שדה תעופה תמנע ואז בהחלט יהיה ניתן לטוס נתב"ג תמנע אירופה בלי בעיה בכללל

כך שאין צורך בשביל שנה לערך להתחיל את הסרט של הפעלת קווים חדשים

lalexand

New member
אז למה ריינאייר לא חיכו?

אם בעוד שנה יש לעשות הכל מחדש? והמערכת שלהם מורכבת יותר מזה של טיסות פנימיות בארקיע. גם לא בטוח כלל שהשדה בתמנע יפעל בעוד שנה - לכל המוקדם ב- 2017 עם הרבה שביתות ובג''צים בדרך.

tp535

New member
ראיינאיר הודיעו למיטב ידיעתי שזהו פיילוט רק

לחורף 2016. אני מאמין שבגלל שיש כבר אישורים לקו לפעול היינו בודפשט ישראל לצורך העניין אז רק להזיז שדה בגלל שפותחים שדה חדש זה פשוט יותר מאשר לקבל רישיון הפעלת קו

mares

New member
נראה לך שאל על / ישראייר / ארקיע

ייפתחו קו לעובדה שיישרת אך ורק מתחרה שלהם?
גם אם הרעיון (הקצת הזוי כלכלית) יתקיים, המחיר של כרטיס ת"א-עובדה ייגרום לכל הסיפור הזה להיות לא כדאי לנוסע של ריאנאייר.

lalexand

New member
רק אל על נפגעת ישירות מריינאייר בטיסותיה לבודפסט.

גם Germania מתחילה בנובמבר להפעיל משם טיסות לדיסלדורף ובנוסף יש טיסות סדירות של החברה הרוסית VIM כל חורף וגם צ'רטרים של פינים ואחרים. אם כך מה יהיה אם וכאשר ייפתח השדה בתמנע? יגידו או אנחנו או הם? בעניין המחיר, ראיתי לתאריכים באוקטובר טיסות ארקיע מנתב''ג לאילת ב- 86 ש''ח לכיוון (כולל מע''מ, לתיירים יש פטור ממע''מ). לא נראה שאם היהי שאטל של ריינאייר למרכז - הוא יהיה זול מזה.

ארזS

New member
לא נראה לי שאל על נפגעת מהקו הזה.

אין הרבה "משוגעים" כמו חברנו יונתן או כמו גלעד שיעשו את הטיול המסובב הזה.

ונפלון

New member
אני לא בטוח

אני זוכר את כל העיתונאים הסקפטים שכתבו כשאיזי נכנסה לארץ ב-2009 שהישראלים לא יטוסו לחו"ל בלי ארוחה, שיהיו מריבות בצ'ק אין בגלל התשלום על המזוודה, ובקיצור שלואו קוסט לא יעבוד בארץ. וההיסטוריה ידועה.
אני חושב כך גם בקשר לריאנאייר - אם ניקח, בהערכה הגסה ביותר, חיסכון של 200 דולר לנוסע (נגיד 100 דולר בריאנאייר לעומת 300 דולר באפ/ויזאייר), נסיעה של הורים עם שני ילדים יכולה לחסוך 800 דולר למשפחה! זה הון תועפות, אפשר בסכום הזה לעשות חופשה נוספת.
יש המון ישראלים עם רכב צמוד מהעבודה, או החזר הוצאות רכב ממקום עבודתם. האם בשביל 800 דולר הם יסכימו לנסוע 3 שעות (או שעתיים אם הם גרים בקו באר שבע) ל/משדה התעופה? או סתם אנשים שלא אכפת להם להשאיר את הרכב במדבר 3 ימים? זה הרי מחזיר את הוצאות הדלק בקלות, בוודאי למשפחה.
חוץ מזה, אני מאמין שעם הזמן גם התחבורה לעובדה תשתפר. משרד התחבורה הוכיח את המחויבות שלו ל'שמיים פתוחים', ולהגיד לאגד לתגבר את 392 ולתאם אותו לשעות של הפעילות בעובדה זה עניין של שליחת פקס, לא יותר. גם חברות פרטיות יכולות לקפוץ על העגלה, ו'תסמוך' על רש"ת שתדאג שתמיד יהיו מוניות ביציאה.

ומה יהיה איתנו? (תושבי חיפה והקריות) ...

ארזS

New member
זה בכלל לא דומה לסיפור של איזיג'ט.

כי איזיג'ט תטוס רק ל/מ עובדה, ואילו איזיג'ט טיסים ל/מ נתב''ג.
אבל אולי יהיו עוד משוגעים לדבר הזה.
לי אישית זה לא מתאים למרות המחיר המפתה.

benshap2

New member
אני לא מבין מאיפה הבאתם מחיר ממוצע של 300$ בוויז אייר

כמעט כל השנה, אם קונים את הכרטיס בזמן (וויז לא בהכרח זולה יותר למי שמזמין הרבה זמן מראש, כדאי לשים לב לזה. גם לא ברגע האחרון).

עקבתי אחרי המחירים שלהם רוב השנה, ולדעתי לפני מזוודה המחיר הממוצע שלהם לבודפשט הוא סביב ה 700-800 ש"ח לאדם, לפני תוספות.
המחיר שונה באוגוסט ובתקופת החגים.
אבל גם הגמישות שלהם (6 טיסות שבועיות) טובה משמעותית משל ראיין אייר.

אם אתה מזמין מספיק זמן מראש ואתה גמיש המחירים בהחלט זולים

הזמנתי שבוע שעבר טיסה לוילנה לסוף ינואר בכ400 ש"ח לנוסע לפני מזוודות 4 נוסעים.
ברור שיש תאריכית שהמחירים יקרים, זה הרעיון בלואו קוסט כל כרטיס ששולם מקפיץ את המחיר של הכרטיס הבא באותה טיסה...

benshap2

New member
אני טסתי איתם בשנה שעברה לפולין ב 27 יורו הלוך חזור

לפני מזוודה, אבל זה ברור לי שאלו מבצעים נדירים (20 יורו לכיוון, 1+1 על כרטיסי הטיסה למעט 7 יורו עמלה).
הקטע הוא שבאמת שחוץ מבתקופות השיא (חגים\יולי אוגוסט) וברגע האחרון - קשה למצוא טיסות של וויז אייר שמגיעות בהלוך חזור ל 1500 שקל...זה כמעט תמיד יהיה הרבה פחות.

איטלקי8

New member
אולי עכשיו למשל השורט של עיט תעופה

יוכל לעשות חתיכת קופה אם יפעל מחיפה לעובדה בשעות שמתאימות לטיסות של ריינאיר ובנהחה שהמחירים יהיו הגיוניים.
&nbsp
זה מצחיק אותי שלאירופה אפשר לטוס במחיר זול יותר מאשר מחיפה לאילת.

למעלה