Russian Knife Sparring

shlomym

New member
סחטיין עליך רון,זאת עבודה .....

לטעמי ריאלית.שים לב לטווח. רוב העבודה בטווח יחסית רחוק. קצרה ועניינית. תודה

סיסטמתי

New member
אני חולק על כך...

לטעמי זה ספורט, לא אומנות לחימה, לא ריאלי אפילו באופן תיאורטי
במקרה של הטורניר, זה בכלל נראה כאילו שזה מתנהג לפי ניקוד של סייף ואין נסיון לסיים את העבודה לאחר מגע. גם אם מניחים שזה אימון, הם זזים מהר מדי מכדי ללמוד משהו. אפילו אם יטענו שזה אימון לאגרסיביות או למהירות / רפלקסים לפי הקסדות: עדיין טכנית הם עובדים בתנועות גדולות מדי וברורות מדי - אף אחד מחוץ לסירטי אינדיאנה ג'ונס לא שולף מצ'טה ומתחיל לנופף בה לפני שהוא תוקף ואם מישהו עושה את זה, יש לך את כל הסיבות בעולם להתעופף משם מעל צמרות העצים, בעזרת הגונגפו שמאפשרת טכנולוגית החוטים של אנג-לי.

Tonjin

New member
חולק על מה?

ראשית, מצויין בפירוש שבסרטון הספציפי הזה מדובר בתחרות. שנית, לדעתי מטבעו של קרב סכינים הוא שלאחר שחתכת גפה תרצה לסגת אחורה להנות מפירות ההצלחה וכדי לא ללכלך את החליפה החדשה בדם.. אני לא רואה סיבה להמשיך ולהסתער פנימה בשביל "לסיים את העבודה" לבסוף, לפי ההגיון המנחה שלך ("זזים מהר מידי בשביל ללמוד משהו") אפשר לשלול כל עבודת ספארינג, אותו כנ"ל לגבי ה"אפשר פשוט לעוף משם וזהו"... לי אישית גם התנועות לא נראות מוגזמות מידי - אבל את זה נשאיר למומחים..

shlomym

New member
חולק 2

מתי זה הופך לא"ל,כשרואים התזות של דם. זאת אמנם תחרות אבל זה הדבר שהכי מדמה ,ללא הנזק האמיתי יופי של ספארינג שרון,כשעובדים על איטי כל הזמן,המהיר מפתיע מהר מאד

ננדין

New member
דו קרב סכינים לעומת הגנה עצמית עם סכינים

ברור שדו קרב סכינים שונה לגמרי ממצב של הגנה עצמית עם ונגד סכין ברחוב אבל זה בהחלט מצב שאפשר להתקל ברחוב וזאת צורת אימון מעולה לפיתוח רפלקסים, טיימינג, עבודת רגליים, שפיטת מרחק, עבודה תחת לחץ וקריאת היריב... ראש השיטה שלנו ג"מ בראם פרנק אמר משפט שמסכם את זה: KNIFE FIGHTING IS NOT ROCKET SCIENCE BUT TIMMING, DISTANCE & FOOTWORK IS ROCKET SCIENCE כלומר, מעבר לטכניקה טובה שלרוב היא בסיסית בתחרויות ובמצבי אמת ברחוב, חייבים לעבוד על האלמנטים הנוספים של קרב אמיתי מול יריב שתוקף מהר ולא קופא לאחר ביצוע ההתקפה והם רפלקסים, טיימינג, עבודת הרגליים, שפיטת מרחק, עבודה תחת לחץ וקריאת היריב...ואת זה תירגול איטי (שחשוב מאוד אבל למטרות אחרות!) לא יתן לך בחיים
שתבין, גם אצלנו ב CSSD מתרגלים לרוב בצורה המקובלת (באופן יחסי...) ובגלל שאנחנו דוגלים בעבודת סכין למטרות הגנה עצמית ולא לתחרויות אז גם אנחנו עובדים הרבה יותר בטווחים קרובים (מדיו, קורטו וגם קצת גרפלינג) מאשר טווח רחוק (לרגו מאנו) אבל זה לא אומר שאנחנו מזניחים את הטווח הזה ואת צורת האימון המעולה הזאת... לגבי סגירת מרחק לאחר חיתוך היד - בזה אתה צודק לגמרי
וזה בדיוק הבעיותיות הגדולה של ספארינג עם כלי נשק ובמיוחד של ספארינג שאמור לדמות לחימת להבים... על רגל אחת - בא"ל הפיליפיניות ובמיוחד בCSSD יש צורת עבודה/טקטיקה אחת (מתוך כמה...) שנקראת GUNTING ופירושה הוא LIMP DESTRUCTION כלומר ניטרול ההתקפה ע"י חיתוך או מכה לגפה התוקפת לפני שנכנסים פנימה לסיים את העבודה ובגלל שכלי האימון אינם באמת חותכים ולכן הם לא באמת מדמים את הכאב ואת הניטרול הביומכאני (בכלליות - ביטול עבודת שריר ע"י חתיכתו...) ע"י החתך אז יש בעיה מאוד גדולה לסגור מרחק מבלי להיחתך שוב ע"י אותה גפה... אגב, כלי האימון הזה עוזר לדמות מעט יותר מצב של קרב אמיתי אבל הוא מאוד יקר וגם הוא לא מדמה ב100% אבל מאוד קרוב: http://www.shocknife.com/ http://www.youtube.com/watch?v=ghHh7bNtogI אבל עדיין, למרות כל המגרעות של ספארינג עם כלי נשק לא אמיתיים, זה עדיין אחת הצורות אימון הכי חשובות וטובות שיש כאשר שמים אותה בקונטקס הנכון

Boogieman

New member
סיסטמטי, לדעתי אתה טועה.

התנועות ה"מיותרות" עליהן הצבעת הן חשובות ונחוצות. גם למטרות הטעיה, אבל בעיקר כדי לא לתת ליריב מטרה נייחת לפגוע בה. יש גם המון הגיון בזה שהם לא נכנסים לסיים את העבודה. כל עוד היריב מחזיק בסכין ויכול להשתמש בו, עדיף לשמור מרחק מאשר להכנס פנימה ולהשתפד עליו. מכות מהירות הן רעיון טוב, זה לא יתן לך חיתוכים מושקעים, אבל יגרום נזק רב, ויקטין את הסיכוי ליירוט ההתקפה או להתקפת תגובה בדרך חזרה. הרבה מההתקפות כוונו ליד שאוחזת בלהב, וזה רעיון מצויין. אם ניטרלת את היד עם הסכין, סביר להניח שניצחת, לכן אין מה למהר להכנס פנימה. במקרים שבהם ההתקפה כוונה למרכז הגוף, רצוי לא להכנס פנימה עד שאתה רואה אם נגרם נזק וכמה נזק. אם היריב חטף שריטה אבל הוא עדיין מתפקד, אין סיבה שתיכנס ותחשוף את עצמך לסכין שלו. בקיצור, עבודה ריאלית מאוד. ככה ייראה דו קרב עם סכינים. רואים שהחבר'ה יודעים מה סכין עושה לבנאדם ולא לוקחים סיכונים מיותרים.

סיסטמתי

New member
ככה צריך...

וכדי שלא יגידו כרגיל, שאני מוטה לכיוון הסלאבי, הרי לכם מבני עמכם נמוכי הקומה וחלקי העור האוחזים בחרב. והפעם כראוי, בלי לקפץ קדימה ואחורה, עם זרימה ללא ניתוקים ועדיין במהירות סבירה.

Boogieman

New member
ככה צריך מה בדיוק?

זה תרגיל זרימה. שיטת אימון להתקפות בטווח קצר (קורטו). זה יופי של תרגול להתקפות פתע, סטייל רחוב, וזה מלמד אותך מה לעשות כשהטווח נסגר, אבל זה לא מצב של דו קרב עם סכינים. אל תערבב שמחה בשמחה.

ננדין

New member
סרטון נחמד שמאוד דומה לעבודה של CSSD אבל...

אתה מתבלבל בין 2 סוגי טכניקות וטווחים שונים לגמרי... הראשון זה טווח שנקרא לארגו מאנו (טווח רחוק) וסוגי המכות שמאפיינים אותו זה יותר מכות ו'יטיק (מכות סנאפ מהירות) ואיזורי הפגיעה העיקריים הם הידיים, העבודה יותר דומה לסייף... השני זה טווח מדיו (טווח בינוני) שהוא אכן הטווח היותר מתורגל עקב היותו יותר רלוונטי להגנה עצמית והוא מאופיין ביותר מכות לופטיק (מכות ארוכות ויותר מתחייבות שעוברות דרך המטרה...) לגוף עצמו ולא לגפיים כמו בטווח לארגו מאנו... לכל טווח יש את צורת העבודה שלו (ויש עוד שלושה טווחים נוספים: קורטו, גרפלינג עמידה וגרפלינג קרקע) ואין צורה שיותר טובה אלה צורה שיותר מתאימה לטווח, לסוג המכות ולסיטואציה... אגב, מאותם חבר'ה, אני אוהב גם את הסרטונים האלו: http://www.youtube.com/watch?v=wYfy3AM-lSQ&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=7oc8ip13aM0&mode=related&search= רון

סיסטמתי

New member
אני מכיר את הטרמינולוגיה אבל...

לא ברורה לי האידיאולוגיה. אם זה טווח ארוך אתה יכול לקצר אותו או לברוח אם אתה מקצר אותו אתה יכול להמשיך לקצר אותו או להאריך אותו גם ליריב שלך יש את אותם שיקולים שנקבעים לפי הערכת הסיכון / סיכוי שלו שיווי המשקל בין המיומנויות של שניכם תגרום למרחק להווצר. מכיוון שא"ל טובה מוציאה את היריב משיווי משקל עדיף לקצר מרחק כי אם אתה מגדיל אותו אין מגע. השיקול הזה חשוף לשני היריבים ומכאן שבקרב סכינים ראלי יש רק שני פתרונות 1) לברוח 2) לעבוד מואי קורטו ולכן כל השאר זה משני. אגב אני מעדיף את הקליפ שבו הם עושים סיסטמה (עם מעט תנועות גוף אבל הם לא סלאביים אחרי הכל).

ננדין

New member
אומנם לא סלאביים אבל ראית את הבחורה???

אגב, זה לא סיסטמה אלה א"ל פיליפיניות לכל דבר וזה גם כולל את הפריקות (שאת רובם הגדול לא הייתי מעיז לנסות בחיים מול להב חי ויריב שבאמת מנסה לדקור אותך...) וחוץ מזה, מה בדיוק לא הבנת? אני אמרתי שלא סוגרים מרחק? אני פשוט הסברתי לך מדוע באימוני ספארינג מסוימים לא סוגרים מרחק ולא למה לא כדאי לסגור מרחק... צריך לדעת גם איך לסגור מרחק ובגלל זה יש ל CSSD מתודיקה שלמה של סכין...

שלום סיסטמתי:

אני לא חושב שישנו צורך לחלק באופן דיכוטומי לכיוון סלאבי/דרום מזרח אסיאני וכו', אלא ללכת יותר פאר אסכולה... בסופו של דבר, כלי נשק מקיז דם- ולא מוצאו הגנטי של התוקף עושה את ההבדל, אלא כוונתו של האוחז בו. שלך בידידות, אמיל.

למעלה