runaway וכאלה שיש להם מושג...

russell

New member
runaway וכאלה שיש להם מושג...

מה אני יכול לעשות עם תואר ראשון בפיזיקה בצבא? והתואר השני יהיה על חשבוני? תנסו לעודד אותי בבקשה...(אני יודע שזה לא חכם לבקש מrunaway אבל כבר ביקשתי...) אם אני עושה חשבון נכון אז יוצא ככה... אפשרות א-שלוש שנים צבא ,שלוש שנים תואר ראשון עוד שנתיים תואר שני=8 שנים. אפשרות ב-שלוש שנים תואר ראשון שנתיים שני, ועוד ארבע שנים בצבא=9 שנים. ותמורת השנה הנוספת באפשרות ב אני אקבל די הרבה כסף מהצבא(תואר שני על חשבון הצבא גם?) ובנוסף במקום להיות מפעיל מערכות מודעין אלקטרוני מוטס אני אהיה במקצוע שלי ואצבור ניסיון... פיזיקאי נחשב למהנדס בצבא?

yossi c

New member
מממ.. אכן יש לך טעות בחישוב ידידי..

לעניין אפשרות ב´, לקחת בחשבון שתקופת הצבא בעתודה היא רק 4 שנים (הלואי שאתה היית הרמטכ"ל
.. ) , וזה לא נכון, משום שזה 6 שנים. לכן אם תעשה עתודה בפיזיקה סביר להניח שתצא מהצבא בגיל 27 עם תואר שני בפיזיקה. (18 + 3 שנות תואר ראשון +3 שנות סדיר + 3 שנות קבע. מתי שהוא במהלך תקופת הצבא תעשה תואר שני.) לעניין הדירוג המקצועי.. כעקרון פיזיקאי איננו מהנדס (פיזיקה איננה מקצוע הנדסי, אלא מדעי. פיזיקאי אקדמאי, מדען) ועד כמה שידוע לי דירוג מהנדסים (לעניין שכר) גבוה מדירוג אקדמאים,אבל במקצועות המדעים המדויקים (ובכללם כמובן פיזיקה) דירוג אקדמאים = דירוג מהנדסים.

run away

New member
צדק יוסי

אלו נתונים קצת יותר נכונים. לגבי זה שבמדעים המדויקים דירוג אקדמאים=דירוג מהנדסים, לא ידעתי אבל השכלנו. אני אישית לא מכיר אף עתודאי שעשה רק פיזיקה כולם עשו את זה יחד עם מקצוע נוסף (פיזיקה והנדסת חומרים, פיזיקה והנדסת חשמל) והתיחסו אליהם בעיקר לפי ההנדסה.

berrale

New member
התחייבות

כך או כך הריני להבטיחך כי במקצוע ידידי - לא תשרת ! (גם אם תספיק לבצע תואר שלילי). אגב, תואר שני ע"ח הצבא ?? רק תמורת קבע נוסף וידברו איתך על זה רק לקראת סיום הקבע. אבל, שים לב : בב"ש ונדמה לי שגם בטכניון (??) חיילי חובה מקבלים פטור משכ"ל לתואר שני. לאישור לימודים תהיה זכאי כבר מהשנה השניה בחובה. כך שאם תוכל ללמוד טכנית (תלוי במקום שירותך ובתנאים) בב"ש - תוכל לנצל היטב את הזמן, וגם לשרת במקצוע (כלומר לבצע את עבודות התואר השני לרבות התזה בשעות השיעמום במשרד בין טיפול בחייל אחד לשני)... בהצלחה

russell

New member
ואיך אתה כל כך בטוח בעצמך?

תביא לי דוגמה למה שיעשה פיזיקאי בצבא

berrale

New member
דוגמא

עקרונית, פיזיקאי אינו שונה,מבחינת הצבא, ממהנדס אלק´. כככל, הצבא, ובמיוחד ח"א וחיל הים (מודיעין מעט יותר טוב מבחינה זו) אינו זקוק לאנשי מקצוע שכן כל הפיתוח מתבצע בתעשיה האזרחית. לפיכך מרבית התפקידים הינם תפקידי פיקוד: יציבו אותך כקצין בקרת ירי באחת מיחידות התחזוקה, תפקידך יהיה: טיפול בחיילים (תורונויות, ג´, בעיות משמעת (30%), הכנת מצגות למטת"א (30%), השתתפות בדיוני סרק שמעולם לא הובילו לשום מקום (30%), ביצוע עבודות אקדמיות תוכ"ש (תוך כדי שירות) - 10%. אגב, בקרת ירי נשמע טוב? בהחלט מדובר במערכות ירי מתוחכמות, אופטיקה וכו´. שטויות במיץ ? אם מאוד תרצה תוכל אמנם לעיין בשרטוטי המערכות ואפילו ללמוד אותן, אלא שהעבודה לעניין זה תתמצה בהחלפת מערכות תקולות (דרג ב´) והעברתן לתיקון בדרגי ד´ שהם המקומות הנחשבים טובים יותר.

russell

New member
ואם אני אסיים בהצטיינות את הלימודים

גם אז לא ידפקו אותי במקום דפוק? אם התשובה היא חיובית- תגיד לי באמת אתה חושב שהמערכת הצבאית היא עד כדי כך מטומטמת?אולי היא מטומטמת אבל לא עד כדי כך אני בטוח בזה.

berrale

New member
תמימות

רסל ידידי, הצבא הוא מטומטם הרבה יותר משאתה חושב (אגב מבלי להכניס פוליטיקה וחלילה להביא איזושהי הסתייגות ממה שקורה היום [להפך תמיכה מלאה] יש דברים שלעולם לא אבין כמו יחס הצבא לעיתונאי CNN למי שראה במקרה בכתבה של ה- CNN, חיילים החלו לירות רימוני גז ללא כל הודעה מוקדמת ופגעו ברכבם של העתונאים, אבל נעזוב, עוד יגידו שאינני מכיר את כל הסיפור). ככלל, את אף אחד זה לא מעניין שאתה מצטיין. יתכן ובמקרה שלך או במקרה פרטי אחר יבחרו מצטיין ליחידה כזו או אחרת, תלוי בראש הענף המדובר. במקרה הכללי, לא מסתכלים על ציונים, וגם אם כן מי אומר שמדובר ביחידה טובה. דוגמא: יש יחידה מסוימת סודית ביותר בח"א (מבין הסודיות ביותר בצה"ל), שעקרונית בוררים את העתודאים המגיעים אליה ע"פ תחקיר בטחוני מפרך אך גם ציונים. לכאורה נוצר רושם שמדובר ביחידה טובה, כי גם לא הרבה ידוע אודותיה. הלכה למעשה, העתודאים שם עוסקים בעבודה מאוד מקצועית בתחום ה- WORD !!! ואני יודע זאת ממקור ראשון. דוגמא אחרת הקשורה להצטיינות במישור הצבאי: כולם בצבא מעודדים את העתודאים לצאת לבה"ד 1. מנסיוני האישי ע"פ המחזור שלי, כל מי שלא יצא לבה"ד 1 וחתם ויתור (או לחלופין שלא הוציאו אותו) קיבל שיבוצים יחסית מקצועיים. רוב אלו שסיימו בה"ד 1 שובצו בתפקידי פיקוד. מה המסקנה ? אגב, הראייה הצבאית לעניין זה ברורה: הצבא תופס את בוגרי בה"ד 1 כאנשים שמטבע העניין מתאימים לפקד על אנשים לעומת הקמא"ות למיניהם, שהצבא כמעט מתבייש שאלו יפקדו על חיילים. ולכן שולח דוקא את האחרונים לעבודה מאחורי דלפק ומחשב ..

H20

New member
בבסיס שלי

בבסיס שלי יש בוגר מתמטיקה-פיזיקה באת"א שמשרת בתור... איש סיסטם (=המשמעות של זה אצלנו- טיפול בתקלות מחשב).

למעלה