run time error 76 path not found

dannysat

New member
run time error 76 path not found

בוקר טוב, אני הפכתי הרבה תכניות בVB לקובץ exe ללא כל בעיות, אבל תכנית ספציפית שבניתי לאחרונה,הפכתי גם כן לקובץ exe בהצלחה (כי לא קיבלתי הודעות שגיאה בזמן הקימפול אז אני מניח שהתהליך היה תקין) אבל כשאני מנסה לפתוח אותו ממחשב שאין בו ויזואל סטודיו אני מקבל את ההודעה הבאה run time error 76 path not found מה לא בסדר?

טרמפיסט

New member
סדר בדברים

תהליך הקומפילציה מוודא שלא קיימות שגיאות תחביר או שגיאות גסות אחרות, אך לא מחסן אותך מפני שגיאות בזמן ריצה או שגיאות לוגיות (באגים). השגיאה שתיארת היא שגיאה שכיחה בזמן ריצה שתהליך הקומפילציה אינו מזהה, אך יש לה פתרונות פשוטים. שלב ראשון הוא איתור הבעיה: עליך לקבוע בוודאות את המקור לשגיאה. במקרה שלך עליך לזהות את הפניה הבעייתית לקובץ או לנתיב שאינו קיים. השלב השני הוא למעשה הגדרת הנתיב באופן יחסי ולא באופן אבסולוטי ע"י App.Path כיוון שסביר להניח שהנתיב הספציפי אולי קיים אצלך, המפתח, אבל לא אצל המשתמש. לדוגמה: הנתיב בו מורצת התוכנה אצלך הוא c:\myprojects\someprogtam ואתה מעוניין לגשת לקובץ abc.txt הנמצא בתיקייה c:\myprojects\inputfile. ניתן לפנות אליה בצורה אבסולוטית ע"י מתן הוראת פתיחה לקובץ: "c:\myprojects\inputfile\abc.txt" וכך אתה מסתכן שהנתיב המדוייק הזה לא קיים אצל משתמש אחר בתוכנה, או שתפנה אליו בצורה יחסית: מתיקיית הנתיב ממנו מורצת התוכנה נרד לתיקייה אחרת: "App.Path + "..\inputfile\abc.txt. כך מספיק שמבנה התיקיות הזה קיים אצל המשתמש, התוכנה שלך תמצא את הקובץ במיקום המתאים. כפי שהוזכר: App.Path מחזירה את הנתיב ממנו מורצת התוכנה(ללא קו נטוי בסופו: '\'. אם התוכנית מורצת ישירות משורש הכונן (root) יתווסף קו נטוי בסוף, למשל: \:C או \:E.

למעלה