RST GILA T8

noah_b

New member
RST GILA T8

באופניים של הבן שלי (בן 10) יש בולם RST GILA 100 מ"מ. הבולם כל כך קשיח והילד מנצל רק רבע מהמהלך. אני מצליח לסגור בו רק חצי מהלך. והשאלה הנשאלת היא האם ישנה דרך לרכך את הבולם הנ"ל? תודה.

זהו הבולם הבסיסי ביותר בסדרת ה"גילה"

בולם קפיץ/אלסטומר פשוט, בלי שום הידראוליקה. המבנה הפנימי שלו פשוט מאוד. פרק אותו בלי היסוס, ובאותה הזדמנות נקה וגרז אותו. הביצועים שלו ישתפרו. אם הילד מנצל רק רבע מהלך, תוכל להוציא את הקפיץ מאחת הרגליים, וכך לקבל בולם רך בהרבה. בהצלחה

danbaratz

New member
הבולם לא יצא מאיזון?

אם אני מוציא קפיץ אחד זה לא אמור לפגוע באיזון של הרגליים?

זה לא אמור להיות בעייתי

מרבית הבולמים, כולל בולמים אחרים מסדרת "גילה" מגיעים עם מערכות שונות בשתי הרגליים (למשל - קפיץ בימנית ומערכת שיכוך הידראולית בשמאלית). לגבי התגובה (הנכונה בעיקרה) של נער האופנועים - המלצתי לרכך משום שכתבת שמי שרוכב על האופניים זה הילד. אם מי שרוכב זה אתה, עדיף להשאיר את המצב כפי שהוא, ורק לדאוג לנקיון וגירוז מדי פעם. ועוד הערה - שימון הרגליים משפר ביצועים לטווח קצר - אבל הורס לטווח הארוך, משום שהשמן מדלל את הגריז ופוגע בפעולתו. עדיף לפרק ולגרז מדי חצי-שנה ולהינות מביצועים טובים יותר (יחסית לבולם, כמובן) למשך זמן ארוך יותר.

motorcycle boy

New member
יש לי את אותו הבולם

וגם שמתי לב שהוא קשיח למדי ולא מנצל יותר משליש מהמהלך עד אשר ירדתי דרופ של מטר וחצי (מדוד) באופן פושע על הקידמי, הייתי בטוח שאני מתהפך על הפרצוף אך להפתעתי המשכתי לאחריו על שני גלגלים ואפילו לא הורגשה מהומה רבה מידי מהפרונט-השיכוך והריסון היו טובים ומבט על האבק שעל רגלי הבולם לא הותיר מקום לספק-100 מ"מ של מהלך נוצלו. בדרופים נמוכים, שאמנם נלקחו נכון יותר, לא סגר מהלך. מה שמביא אותי למסקנה שלבולם יש רזרבה לספוג פצצה שנוצרת מטעות רוכב פה ושם, הרי לא מדובר בבולם דאונהיל, וברכיבה רגילה ומתונה לא צריך לצפות לנצל יותר. הקשיחות הבסיסית מונעת נידנוד מיותר בדיווש ואם תשמן מעט מידי פעם את רגלי הבולם תתקבל מעט יותר תגובה לקטנות. לא ממליץ לך לבצע שינוי-הבולם מאוד מתרכך עם הזמן גם כך.

למעלה