RST First 29

bnayal

New member
RST First 29

ראיתי שאפשר למצוא את הבולם הזה באיזור ה700 ש"ח באיביי.
השאלה מה האיכות שלו, כי בארץ יש להם שם של מותג "מדבקה". בעבר רשמו כאן שהם מומלצים.

איך הם לבחור במשקל כבד? (100 ק"ג+-)

המטרה היא לרכיבות XC וסינגלים פשוטים להרכבה על אופני GT Peace. מה לקחת בחשבון? 100 מ"מ יתאים לי?

זה הקישור לדגם הספציפי עם נעילה מהכידון:
http://www.ebay.com/itm/2014-RST-Fi...pt=AU_Sport_Cycling_Parts&hash=item35ce70aeef

לא מכיר את הבולם שלך...

אבל ל XC וסינגלים זורמים, וגם קצת מעבר, 100 מ"מ על ז"ק 29, ובפרט על GT Peace (הקונפיגורציה שאני רוכב עליה כרגע), זה בהחלט מספיק.

bnayal

New member
אבל בולם 100מ"מ יתאים לשלדה?

אני קורא ברשת שהשלדה מותאמת ל80 מ"מ. מה זה אומר בעצם? זה יפגע בגיאומטריה?

LeonardoDV

New member
אני לא רואה שום בעיה

מלבד העובדה שהבולם טיפה כבד, מדובר בחברה גדולה ורצינית שמייצרת בולמים מאוד אמינים. למטרות שציינת נראה לי אחלה.
לגבי הגאומטריה, אם האופניים מתוכננים לקבל בולם 80 אז בולם 100 יגביהה את הציר המרכזי בכסנטימטר וימתן קצת את זוית הראש. זה ישפר קצת את התנהגות האופניים בירידות, אבל יחייב שפת גוף מעט מודגשת יותר בעליות וסיבובים.

LeonardoDV

New member
עוד דבר אחד

תבדוק שאתה לא מאבד אחריות על השילדה בגלל הרכבה של בולם שהוא לא 80

יפגע ? לא. ישנה קצת - כן, אבל...

...כשלקחתי בולם 100 מ"מ, והרכבתי על אופניים שבאות עם מזלג ריג'יד, ממילא הכוונה היתה לקחת את האופניים קצת יותר לכיוון AM, כך שאני לא מרגיש שיש בעיה עם שינוי הגיאומטריה הקטן הזה.
(ספציפית, הבולם שלי הוא גם בעל מהלך משתנה, כך שאני יכול לקצר אותו בקלות ל70 מ"מ, אבל אף פעם לא הרגשתי שזה נדרש.)

ungy

New member
מדבקה זה לא..היבואן שלהם בארץ

הוא רן-אופן משבי ציון.
בעקרון צריך לבדוק עם היצרן (לא יבואן...) אם השילדה תתאים לשינוי בבולם כי מעבר לשינוי בגיאומטריה עלול להיות שינוי בכוחות ובלחצים על ההחלמות והחיבורים.

tal913

New member
אני משתמש בM29

דגם ישן יותר מהFIRST אבל המנגנון זהה, בולם שעולה שליש מהמותגים הידועים ועובד לא פחות טוב, גם אצלי הוא על PEACE ובהחלט ניתן להשתמש בו במהלך 100, השינוי וההשפעה על הרכיבה אינו דרמטי בכל פרמטר.

tal913

New member
כפי שכתבתי עושה עבודה כמו

בולמים יקרים ממנו בהרבה ויש לי גם בולמי פוקס על אופניים אחרים ונסיון רב עם סוגים רבים.
הבעיה עם המותג RST הינה שיש לו דגמים גם לאופני כניסה והם ממש עלובים ומקלקלים את השם.

enigo

New member
בדוק מחיר גם עם היבואן בארץ,התמחור שלו

שפוי בהחלט, ואז אתה מקבל שירות ואחריות שגם שווים משהו (אם כי אצלי המזלג לא דרש שום יחס כבר שנתיים ומשהו).

למעלה