RSL האם כדאי...

royritter

New member
RSL האם כדאי...

בעידן שרוב החופות בציוד אישי הם אליפטיות רוב התקלות גורמות לסחרור בעת ניתוק. לכן מומלץ לא לצנוח עם RSL בציוד אישי עם חופה אליפטית, יחד עם זאת כפי שכבר נכתב פה, זאת החלטה אישית וצריכה להתקבל לאחר שהצנחן הבין את המשמעויות של לצנוח עם או בלי. למיטב ידיעתי ה-RSL מעולם לא הרג צנחן, אבל היו מקרים שצנחנים נחתו עם רזרבי בפיתולים ונפצעו. חשוב לצין שבציוד לחניכים חובה לצנוח עם RSL, כמו כן מצנחי חניך ברובם מרובעים. לגבי עניין ההתייצבות לאחר ניתוק,מדובר באיבוד של כ200-400 רגל אבל אם אין לך את הגובה לזה אז: 1. פתחת נמוך (למה אתה לא מסתכל על המד גובה או למה לא החלפת סוללות בזמן בדיטר?). 2. נשארת עם תקלה יותר מדי זמן(אין פרסים על נחיתה עם תקלה). 3. לא מצאת את ידית הרזרבי (לא נגעת בידיות חירום במטוס?!?). העצה הכי טובה היא: לפתוח גבוה. לצנוח עם RSL(צד שמאל או ימין) וקסדת צילום מאוד לא מומלץ שכן ה-RSL יכול להתפס בקסדת צילום (מאד כואב...). רוב המצלמות מותקנות בצד שמאל של הקסדה וברוב הרתמות ה-RSL גם כן מותקן בצד שמאל, מה שמגביר את הסיכוי לתפיסת קסדת הצילום. לצנוח בלי RSL בטנדם זה חסר אחריות ולמיטב ידיעתי אין מועדונים שצונחים טנדם ללא RSL. ה-RSL עוזר לנו שאנחנו בגובה נמוך ועשינו טעות בלהגיע לשם אבל ה-RSL יכול להכאיב למעלה כשאנחנו גבוהים. חשוב לזכור שה-RSL הוא גיבוי שאין קביעה חד משמעית לגביו ואני ממליץ לכל אחד לשקול היטב את ההשלכות לפני שמחליטים לנתק אותו או לצנוח איתו. גם אני מסכים עם מה שיובל כתב. רוי ריטר

שאלה לנוסעי הרזרבי

לי אומנם מעולם לא יצא לעבור את החוויה אבל מאוד מסקרן אותי, מה סדר המחשבות שעוברות בראש? האם היד עוברת מייד למצב של ניתוק ופתיחה או שמה מספיקים לחשוב על סדר הפעולות של התייצבות/מבט ליידיות + אחיזה/ניתוק ופתיחת רזרבי וליישם אותן? תאורתית בתקלה שסופה רזרבי ובגובה 2,000' יש מספיק זמן לבצע את כל התהליך בפועל הלחץ יכול לשבש כל מחשבה המסודרת ולהשאיר אותנו בסדר פעולות של ניתוק ופתיחה

yanivw

New member
לפי מיטב זכרוני......

לפני מספר שנים בטאפו שבניו זילנד, נהרגו מדריך טנדם (מייקי) ונוסע. תחילתה של התאונה שהדרוג (אם כך כותבים את זה) לא התנפח, זוג הנוסעים צובר מהירות מאד גבוהה, הצלם לא מצליח להדביק את קצב המהירות ונוצר הפרש גבהים. הפתיחה היתה קשה מאד (שכן המצנח לא מיועד לכזו מהירות) והמצנח התפקע/התפרק. מדריך הטנדם שיחרר את הראשי, צד אחד של המצנח השתחרר מייד וה-RSL פתח את הרזרבי אך..... עקב הפתיחה הקשה, בצד השני טבעות השחרור התעקמו והמצנח לא השתחרר. בפועל הרזרבי "נתקע" בראשי ושני המצנחים הסתובו במין ספירלה מעל המדריך והנוסע עד לסוף המר. לאחר מכן במשך תקופה מסויימת, במספר מועדונים באיזור (גם באוסטרליה), ניתקו את ה-RSL ממצנחי הטנדם בטענה שמדריך טנדם מנוסה דיו בשביל לצנוח בלי RSL. בלי RSL היה נגמר אחרת???

למעלה