RPG UML?

tapas tapas

New member
RPG UML?

אני לומד כרגע בטכניון שפת דיאגרמות שעוזרות לתכנן ולנתח כל מיני מערכות. בעיקר תוכנות, אבל נטען שזה גם מטעים למערכות שהן אינן תוכנות במחשב. השאלה האם יש משהוא כזה דומה להכנת עולם, או הרפתקה במשחקי תפקידים? זה יכול גם להועיל ולהקל על ה"פיתוח" של העולם, אבל זה גם יכול לעזור לאנשים אחרים להבין את העולם שלך. כי אם כתבת דפים של דפדפת שלמה של העולם שלך, לא בטוח שמישהוא יצליח להבין את העולם שלך גם אם הוא קרא הכל. האם חשבתם על משהוא כזה? ייצוג של דיאגרמות ופירוט מסויים בשביל לייצג את העולם בצורה שיהיה יותר קל להבין אותו ולפתח אותו בצורה אמינה?

Super Monkey

New member
שפת דיאגרמות... ../images/Emo4.gif

להעביר מידע של עולם מערכה לשפת דיאגרמות לא אמורה להיות בעיה. השאלה האמיתית היא איך להקטין את סיבוכיות הזמן והמקום של המידע כך שיהיה יעיל ונגיש לשחקנים. אני אביא דוגמה: נניח שקיים בממלכה A מסדר של B שאנשיו מגזע C והוא הוקם בשנת D. כפי שאמרת, בדפים מפוזרים קיימת הדילמה האם לשים את המידע על המסדר תחת הפירוט של הממלכה בה הוא נמצא, תחת "מקצועות יוקרה", תחת הגזע של אנשיו או בהיסטוריה של העולם? אם רוצים לסדר בדיאגרמה כך שלא יהיה כפל מידע צריך ראשית לקבוע את ההירכיה של הדיאגרמה. כלומר: האם נתחיל לפרט בגזעים, שמתפצלים לסוגים, מתפצלים לארצות ואז פיצול להסטוריה (כמובן שכמה נתונים יכולים להצטלב). למשל: ל"סוג: קוסם" נוכל להגיע גם מ"גזע:אלפים" וגם מ"גזע:בני אדם". היתרון בשיטה זו הוא הקטנה של סיבוכיות המקום בזכות היעילות שלא צריך לכתוב דברים פעמיים, אולם סיבוכיות הזמן גודלת בגלל שנצטרך לעבור יותר שלבים בדרך למשבצת מידע ספציפית אותה נחפש. בשיטה השניה בה כל המידע פרוס "בשורה". סיבוכיות הזמן היא 1 כי נוכל למצוא ישר את המידע אותו נחפש אולם סיבוכיות המקום גדלה בגלל הסיכוי שמידע יצטרך להופיע כמה פעמים בכמה משבצות מידע שונות. קיצר: עניין של טעם וריח - שאלה אם אתה קצר בדפים או קצר בזמן? מזל שבהנדסת מכונות מסיימים עם כל הכאב ראש הזה ב"מדעי המחשב - 234111" ואני לא צריך להתעסק עם זה שוב...

tapas tapas

New member
זאת לא בדיוק הכוונה

הדיאגרמות יכולות להציג כל מיני רמות שונות. למשל דיאגרמה אחת של המדינות בעולם. דיאגרמה אחרת של רצף היסטורי של מדינה. נניח מדינה אחת יכולה להיות בקשר עם מדינות אחרות, אבל בדיאגרמה של הרצץ של המדינה לא צריך לפרט גם כל מה שקרה במדינה אחרת אלא המדינה האחרת תהיה כמו שחקן. אפשר תמיד שיהיה את שני סוגי המידע. למה להתקמצן? הכוונה שלי בדיאגרמות היא לקבל תמונה וויזואלית של כל מיני היבטים שונים של העולם, בכל מיני רמות שונות בין המאקרו למיקרו. זה רק כדיי שיהיה יותר קל להבין מה קורה בעולם ושיהיה אפשר לפתח את העולם בצורה יותר אמינה. בדרך כלל מתחילים מהמאקרו ואחר כך יורדים לאט לאט למיקרו. אבל מה שאני מכיר זה בשביל תוכונת, ואולי זה לא כל כך מתאים לייצירת עולם במשחק תפקידים. אבל ניתן לשקול לפתח שיטה לייצרית עולם משחק תפקידים באמצעות דיאגרמות. הדיאגרמות לא באות להחליף את כל הפרטים והפירוט, אלה הם רק כלים שעוזרים להבין ולפתח את העולם בצורה טובה. אבל שוב, אני מדבר בצורה היפוטתית, כי לא בטוח שמישהוא המציא דיאגרמות ושיטות פיתוח עולם מתאימות. כלומר, האם בשביל ליצור עולם צריך פשוט לשבת ולחשוב עם ההגיון? או שמישהוא כבר המציא את הגלגל ופיתח שיטה טובה לייצירת עולם?

ogmios

New member
*מנטפק*

הגישה הזו נכשלה לחלוטין בעולם. למעשה, היא מייצגת בצורה מוקצנת את כל הסיבות שבגינן טכניקות הנדסיות קלאסיות לא מתאימות לעולם של פיתוח תוכנה. XP, לעומת זאת, לא מתאימה בכלל לכל מיני מודלים הנדסיים, אבל מתאימה מצוין לעולם המצומצם של פיתוח תוכנה.

tapas tapas

New member
לא הייתי אומר

שעולם התוכנה הוא מצומצם... מחזיר ניטפוק או מה שזה לא יהיה

למעלה