ROYAL CANIN

גיל3336

New member
עשיתי בדיקה ממש מקיפה בזמנו בשביל הכלב שלי

והגעתי למסקנה שאין הרבה הבדל מבחינת הרכיבים בין קנין לבונזו. למרות שנהוג לחשוב שאוכל יקר בהכרח טוב יותר, כשבודקים לעומק בונזו גם נותן ארוחה מלאה. ככה שאני בחצי השנה האחרונה חוסך כמעת 500 ש"ח על אוכל לכלב (שזה מאוד משמעותי כשיש ילדים).

עומר TT

New member
השוואה מקיפה, אין ספק

בין שני מזונות בינוניים ביותר ומבוססי תירס.
חבל רק שלא הכנסת להשוואה גם כמה מזונות איכותיים יותר, שהיו יכולים לשנות מעט את המסקנה הסופית.

giri

New member
רויאל קנין נחשב... שאלה טובה

פעם נחשב למזון טוב (לא מצויין, אבל טוב) אבל בשלב כלשהו הם החליפו את הבשר שלהם בקמח עוף ומוצריו, דחפו המון תירס לאוכל ובאופן כללי הורידו אותו למדרגת ג'אנק פוד.
הגור שלנו הגיע מהעמותה על רויאל קנין - הם מספנסרים את העמותה, ונותנים חבילת אימוץ של רויאל קנין לכל מאמץ - והוא מת על זה. לקח קצת זמן לשכנע אותו לטעום מזונות אחרים - אבל עכשיו הוא אוכל מזון באיכות טובה בהרבה (אקאנה כבש ותפוחים), גם אם לאכול את הסטייק והירקות שלו פחות טעים לו מהפיצה שהוא קיבל קודם על בסיס יומיומי

היציאות השתפרו והפרווה יותר מבריקה ורכה, חד משמעית.

yaelofer

New member
המזונות הרפואיים של רויאל קנין עדיין נחשבים מעולים

doss39

New member
הכלב הקודם שלי פרדי ז"ל

חי 14 שנה באירות על בונזו ללא בעיות מיוחדות.

פשוט תקנה שק קטן ותנסה

אנחנו נתנו לכלב בונזו, מטעמי קמצנות. הוא התמלא קשקשים והנשירה שלו החריפה. היציאות היו רכות מדי לטעמי. נתנו לו צ'אנס להתרגל (סיימנו שק גדול, לא קטן) אבל לא היה שיפור. בסיום השק קנינו לו brit care, תוך יומיים הפרווה שלו נהייתה מבריקה ואין לו שום קשקשים עכשיו.
שווה להסתכל גם על הרכיבים- התזונה שלהם סה"כ לא יותר מדי שונה משלנו. עדיפות לירקות וחלבונים, להמעיט בפחמימות. אני לא יודעת מה הרכיבים ברויאל קאנין, ולמיטב הבנתי החברה מייצרת מלא סוגים שונים. באוכל של בני אדם, הרכיבים כתובים לפי גודלם היחסי- כלומר מה שיש ממנו הכי הרבה כתוב ראשון. מניחה שזה ככה גם עם אוכל לכלבים אבל לא סגורה על זה.
בוא נשווה רגע רכיבים:
בונזו: גרעין תירס מלא, קמח עוף, גרעין חיטה מלא, שומן מן החי, רמולאז' (מקור לסיבים תזונתיים), DDGS, גלוטן תירס, גרעין אורז שלם, תוספות טעם טבעיות, מינרלים ויסודות קורט, זרעי פשתן, ויטמינים, נוגד חימצון BHT.
לא צריך להיות גאון גדול כדי לראות שמזין זה לא.
&nbsp
רויאל קנין (בחרתי בכלב בינוני בוגר לצורך העניין): חלבון מיובש עוף, קמח תירס, תירס, קמח חיטה, שומנים מחיים, חלבון חזיר מיובש, חיטה, חלבונים מן החי מיובשים, עיסת סלק, שמן דגים, שמן סויה, שמרים, מינרלים, שמרים מיובשים (מקור manno-אוליגו-סוכרים ). תוספים (ק"ג ל): תוספים תזונתיים (לא העתקתי אבל גוגל תמצא לך בקלות)
לטעמי זה לא הרבה יותר טוב, אם בכלל.
&nbsp
בבריט קר, שאני נותנת, סתם לצורך השוואה (יש עוד המון סוגים שלא ניסיתי אז אין סיבה להינעל דווקא על בריט קר, וגם הבריט הרגיל צריך להיות סבבה), גם זה בוגר בינוני, יש על השקית רק באנגלית אז סליחה:
lamb meat meal, rice, chicken fat, Salmon oil, natural flavors, brewer's yeast, dried apples, minerals, ואז רשומות הרבה מילים מסובכות של תוספים ומינרליים שונים שברשותך אני לא אעתיק (אוכל לצלם את השק ולהעלות אם זה חשוב).
קצת יותר טוב, בקיצור. אבל אין כמו מבחן התוצאה.

עומר TT

New member
יש הבדל בספיגה

תירס יוצא כמו שהוא נכנס, גם אצלינו, צריך מערכת עיכול של אוכל עשב כדי לפרק אותו. אורז מתעכל הרבה יותר בקלות כך שאפשר להינות מהערכים התזונתיים שלו. ככה שיוצא שתירס זה דבר שנותן לאוכל נפח בזול (מבחינת היצרן) אבל לא מוסיף כלום מבחינת הכלב.

JewelStone88

New member
אנחנו היינו מאוד לא מרוצים עם בריט קייר

צואה רכה מאוד לפחות 4-5 פעמים ביום וממש היינו צריכים להכריח את הכלב לאכול.
עברנו לאוריג'ן וזה כמו פלא.
&nbsp
בקיצור זה מאוד אינדיבידואלי.

לכן אמרתי שאין כמו מבחן התוצאה

אנחנו ניסינו איזשהו שק קטן של science plan שאמור להיות רפואי והוא שלשל אותו...
שמחה שאוריג'ן טוב לכם :)
אגב כל כמה זמן אמורים להחליף מזון?
בינתיים יש לי ברשימה להחליף אחרי הבריט את אוריג'ן ויוקונובה

JewelStone88

New member
מבחינת מה? ההתרגלות של הכלב?

לנו לקח הרבה זמן להבין שהאוכל פשוט לא טוב כי שיווקו לנו אותו כמשהו מצויין.
לדעתי תוך חודש וחצי-חודשיים אפשר כבר לדעת שהאוכל לא טוב.
&nbsp
אם זה מבחינת הגיוון אין לי מושג ולא נראה לי שיש לזה חוקיות. אני מתכוונת להשאר בזמן הקרוב עם אוריג'ן.
יש לו עוד חצי שנה עם גורים (עד גיל שנה וחצי) ואז נעבור לאוכל בוגרים.

למעלה