פשוט תקנה שק קטן ותנסה
אנחנו נתנו לכלב בונזו, מטעמי קמצנות. הוא התמלא קשקשים והנשירה שלו החריפה. היציאות היו רכות מדי לטעמי. נתנו לו צ'אנס להתרגל (סיימנו שק גדול, לא קטן) אבל לא היה שיפור. בסיום השק קנינו לו brit care, תוך יומיים הפרווה שלו נהייתה מבריקה ואין לו שום קשקשים עכשיו.
שווה להסתכל גם על הרכיבים- התזונה שלהם סה"כ לא יותר מדי שונה משלנו. עדיפות לירקות וחלבונים, להמעיט בפחמימות. אני לא יודעת מה הרכיבים ברויאל קאנין, ולמיטב הבנתי החברה מייצרת מלא סוגים שונים. באוכל של בני אדם, הרכיבים כתובים לפי גודלם היחסי- כלומר מה שיש ממנו הכי הרבה כתוב ראשון. מניחה שזה ככה גם עם אוכל לכלבים אבל לא סגורה על זה.
בוא נשווה רגע רכיבים:
בונזו: גרעין תירס מלא, קמח עוף, גרעין חיטה מלא, שומן מן החי, רמולאז' (מקור לסיבים תזונתיים), DDGS, גלוטן תירס, גרעין אורז שלם, תוספות טעם טבעיות, מינרלים ויסודות קורט, זרעי פשתן, ויטמינים, נוגד חימצון BHT.
לא צריך להיות גאון גדול כדי לראות שמזין זה לא.

רויאל קנין (בחרתי בכלב בינוני בוגר לצורך העניין): חלבון מיובש עוף, קמח תירס, תירס, קמח חיטה, שומנים מחיים, חלבון חזיר מיובש, חיטה, חלבונים מן החי מיובשים, עיסת סלק, שמן דגים, שמן סויה, שמרים, מינרלים, שמרים מיובשים (מקור manno-אוליגו-סוכרים ). תוספים (ק"ג ל): תוספים תזונתיים (לא העתקתי אבל גוגל תמצא לך בקלות)
לטעמי זה לא הרבה יותר טוב, אם בכלל.

בבריט קר, שאני נותנת, סתם לצורך השוואה (יש עוד המון סוגים שלא ניסיתי אז אין סיבה להינעל דווקא על בריט קר, וגם הבריט הרגיל צריך להיות סבבה), גם זה בוגר בינוני, יש על השקית רק באנגלית אז סליחה:
lamb meat meal, rice, chicken fat, Salmon oil, natural flavors, brewer's yeast, dried apples, minerals, ואז רשומות הרבה מילים מסובכות של תוספים ומינרליים שונים שברשותך אני לא אעתיק (אוכל לצלם את השק ולהעלות אם זה חשוב).
קצת יותר טוב, בקיצור. אבל אין כמו מבחן התוצאה.