routing, מסובך קצת...

macro jam

New member
routing, מסובך קצת...

שלום לכולם, לאחרונה התחלתי להשתמש בקומפרסור של sonalksis 315mk2, ויש לי בעית הבנה איך אני אמור לנתב sidechain אליו... ב manual של סונאלקסיס הם אומרים שלשאלת ניתוב יש לפנות להוראות ניתוב ערוצים של הHOST, במקרה שלי SX3. אז למי שלא מכיר את הפלאג, זהו קומפרסור ממש איכותי לעומת מה שעבדתי איתו לפני, אבל אני לא מצליח להשטלת על נושא הניתוב לקבלת sidechain ממנו... לצורך השאלה, בוא נגיד שאני רוצה לקבל את הקומפרסיה על הבאס, ואת סיגנל הSC נותן הקיק. אז אני מנתב את הBUS של ערוץ הבאס לGROUP (מונו כמו ערוץ הבאס והקיק), ושולח (SEND) מערוץ הקיק את הסיגנל לתוך הGROUP, לא מנתב, אלא שולח. אם אני לא מפעיל (ON/OFF) את סלוט ה SEND הספציפי ממנו אני שולח, אז אני לא רואה את הסיגנל מגיע לקומפרסור... אם אני מפעיל, אני שומע את הקיק פעמיים! ניסיתי כבר הכל, וכמובן שאת הSENDS אני משנה מ NORMAL ל ROUTING, ועדיין זה או שלא שולח סיגנל, או שאני שומע את מה שאני שולח פעמיים. למישהו יש שמץ איך מתגברים על זה? תודה.

resonance

New member
מצטער אבל הפעם יש לי רק הצעות :)

א' - דוז פואה על התושייה... ב'- רוב הקומפרסורים בעלי ה-SIDECHAIN שאני מכיר בדרך כלל צריכים לעבוד על GROUP - אבל GROUP קוואדרופוני. מה זה אומר? מדובר על GROUP, שכשאתה יוצר אותו, אתה צריך לבחור QUADRO (מורכב משני ערוצי סטריאו). שאחרי שנכנסת אליו, גש ל-VST CONNECTIONS ולחץ קליק ימני על ה-GROUP, ופרק אותו לשני CHILD BUSSES. יהיה לך L-R, ובנוסף Ls-Rs... אני יודע שבדרך כלל צריך לנתב את הסיגנל עליו רוצים לעשות SIDECHAIN לתוך L-R, ולשלוח פאסיבית ל-LS-RS את הסיגנל שלפיו אתה רוצה לבצע הנמכה... מקווה שזה עזר במשהו, ומקווה שזה עובד עם ה-SONALKSIS... ככה זה עובד ב-BEATPUNCHER, קומפרסור מעולה לא פחות :)

macro jam

New member
שמעתי הצעה כזו אבל יש איתה בעיה...

א. לא הבנתי מה אמרת ב-א', צטעערת. ב. עד עכשיו הייתי עובד עם ה Native comp מ Native Bundle, לקומפ הנ"ל יש פלאג חיצוני שנקרא sidechain, אותו מעלים כINSERT לערוץ ממנו רוצים את הסיגנל השולט, ואח"כ בקומפרסור עצמו ניתן להפעיל את ה KEY INPUT ולקבל sidechain, אבל יש לי באג שלא הצלחתי לפתור, אז החלטתי על קומפ חדש. בכל מקרה, הQUADRO GROUP שאתה מדבר עליו הוא בעצם נקרא LRSC בקיובייס, לא? ניסיתי גם GROUP כזה, אבל נתקלתי בבעיה. כאשר אני מנתב אליו ערוצי MONO, אני לא יכול להביא את הPAN למרכז... בריבוע ה PANNING שנפתח לי בGROUP אני יכול להביא את הסיגנל רק לפינה הימנית העליונה, שהיא בעצם ערוץ RIGHT וזהו, ואני לא יכול להביא אותו ל LEFT או CENTER... אז זה קצת בעיה... בכל מקרה, לשלוח פאסיבית הכוונה ל SEND אני מבין. וכשאני בעצם שולח, אני מכוון את הSENDS ל ROUTING במקום NORMAL, מעלה את הסיגנל הנשלח עד הסוף, בוחר את הGROUP אליו אני שולח. עד כאן נכון!? ואז, אם אני מפעיל בעצם את הSEND, אני שומע את מה שאני רוצה כסיגנל מנחה פעמיים, ואם אני לא מפעיל, אז הוא גם לא שולח את עצמו! לפחות ככה זה נראה...

resonance

New member
אוקיי - אז

א' - כנראה שאף פעם בימיך לא ראית אירוויזיון. אתה מתחת לגיל 16? ב' - ולא, זה לא נקרא LRCS. זה נקרא QUADRO. ג' - לא הגעת בכלל לקטע של ADD CHILD BUSSES. תבחר QUADRO GROUP, ולא דברים משונים שמעולם לא הזכרתי. תוסיף להם CHILD BUSSES דרך ה-VST CONNECTIONS (קליק ימני על ה-QUADRO GROUP שבחרת יציג את האופציה ADD CHILD BUSSES. לאחר שיש לך שני באסים (L+R, ו-Ls+Rs), נתב אחד ל-LR ושלח אחד ל-LSCS

macro jam

New member
אוקי, עכשיו איבדתי אותך לגמרי......

א. לא, ממש לא 16, לא ראיתי ארוויזיון בחיים שלי ואני גם לא מתכוון... ב. אני ממש לא מרוכז עכשיו: אם אתה מדבר על GROUP קוודראפוני, אז אין לי כזה גרופ... יש MONO, STEREO, LRSC ו SURROUND. או שאולי אתה מתכוון להוסיף עוד BUS בנוסף ל MASTER OUT? תודה.

macro jam

New member
אוקי אוקי, עליתי על זה...

אוקי מצאתי את ה QUADRO, ואחרי זמן קצר עליתי על הנוסחא... תודה רבה! עכשיו ננסה את ה OptiumFX Beatcruncher... נקווה שהוא טוב כמו שאומרים... :)

למעלה