ROTH IRA בישראל?

slicedbread

New member
ROTH IRA בישראל?

שאלה היפוטתית...
אם בעוד 20,30,40 שנה, אני מחליט לחזור לישראל (אולי לפני, אולי לעולם לא - מי יודע) - איך תהיה ההתייחסות למוצר פיננסי כמו הROTH IRA?
אני יודע שדברים משתנים, אבל הם בד"כ משתנים רק לרעה, השאלה מה המצב עכשיו מבחינת מיסוי? האם ישראל מכירה במוצר הזה כ"פנסיה" או משהו דומה?

הרי היופי הוא שאמריקאי יכול למשוך כספים בלי לשלם מס בכלל, ההרגשה שלי היא שזה לא המצב אם הוא עושה את זה אחרי שהוא חזר לישראל. אם כן - על מה יחול מיסוי (נכון להיום)?

אני שואל כי אמנם אין לי עניין בלמקסם ROTH IRA כי מדרגת המס שאשתייך אליה לאחר הפרישה כמעט בטוח תהיה נמוכה מזו כיום, אבל אני עדיין מפריש סכומים מסוימים, שבעוד 20-30 שנה אמורים להפוך משמעותיים.
תודה!

zuki3

New member
כיום יש פטור גורף על הסיפור שלך

כיום, עולה חדש בישראל או תושב חוזר ותיק אחרי 5 שנים של מגורים במדינה אחרת אם בזמן הזה לא היה תושב ישראל,
מקבלים פטור מלא מתשלום מיסים מכל כסף שהרויח במדינה אחרת ושילם עליה מס
ועל כל קצבה חודשית שהוא יקבל עקב עבודה שעשה בזמן שלא היה תושב ישראל,
כמובן שאי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד.
אבל אין סיבה שיהיה שינוי.

http://hmercaz.global/הקלה-במס-על-קצבה-לתושב-חוזר-ותיק-ועולה-חדש

Kender00

New member
שים לב שתושב חוזר ותיק זה מי שחזר אחרי 10 שנים בחו״ל ולא 5

שנים.
&nbsp
5 שנים לא מקנים שום הטבה.
יש 3 סוגי הטבות:
1. מי שהיה מעל שנתיים זכאי להביא מכולה עם פטור (יש מגבלות על כמויות של דברים מסוימים) כמו כן זכאי ליבא רכב שגילו עד 4 שנים ביבוא אישי (אין פטור ממס) לאומת תושב ישראל שיכול להביא רכב שגילו עד שנתיים.
2. תושב חוזר אחרי 6 שנים זכאי לפטור על תשלומי מס מהכנסות מחו״ל, יש מגבלות על זמן וסוגי הכנסות.
3. תושב חוזר ותיק (מעל 10 שנים) זכאי ליותר הטבות כמו תקופת הפטור ועוד כמה דברים
&nbsp
דרך אגב סעיפים 2 ו 3 זה חוק מילצ׳ן שהיה (ועדין) בכותרות לגבי חשדות נגד ראש הממשלה המכהן

למעלה