Rosa Parks

• פותח הנושא ler
  • פורסם בתאריך

ler

New member
Rosa Parks../images/Emo16.gif

אני צופה עכשיו בטקס לכבודה בגבעת הקפיטול, ומתמלאה התרגשות. אשה אחת שסרבה לקום ולפנות מקומה באוטובוס...ושנתה עולם. פנייתה למרתין לותר קינג נתנה השארה נוספת למאבקו. היא נפטרה בגיל 92. לרבים וצעירים מאד, שנת 1955 זוהי המאה שעברה, זהו עולם נשכח בערך כמו סיפורי התנך. אבל בשנה הזאת ממש עוד היו הפרדות גזע בארה"ב הנחשבת לנאורה שבארצות...וגם לאחר מכן.

"אני ואתה נשנה את העולם"

מסתבר שזה אפשרי. מעשה אחד, לכאורה קטן, שינה את פני ההסטוריה. לדעניותי, יום העצמאות האמיתי של האומה האמריקאית הוא היום בו היא לא קמה מספסל האוטובוס.

ler

New member
../images/Emo45.gif

ראינו את זה כאן בחדשות ושוחחתי עם הבן שלי (בן 17) והוא לא האמין שלפני חמישים שנה בלבד עוד היו כאלה אירועים/חוקים בארצות הברית. וזה בצמוד ללימודי ההיסטוריה ולקראת המסע לפולין, שכה מדברים על חוקי הגזע וגרמניה. זו לא פעם ראשונה - ישנם דברים שהם כה מובנים מאליהם בעיני הדור הצעיר (כמו בודאי לנו יחסית להורינו וכן הלאה), שאני מנסה להגיד ולהדגיש שזה לא כל כך מובן מאליו...שצריך להמשיך ולהלחם על הזכות להיות אדם ולכבד אדם באשר הוא אדם. תרבות היא קליפה דקה מאד, כבר אמרו לפני...

אלי ו.

New member
עוד קצת

רוזה פארקס היתה פעילת זכויות אזרח באלבמה. החוק שם היה ששחורים צריכים לשבת בחלק האחורי של האוטובוס וכן לפנות את מקומם לאדם לבן במקרה והאוטובוס מלא. ב 1955 נעצרו לפני רוזה פארקס 2 פעילים אחרים על אותה עבירה אבל מה שייחד את המקרה שלה היה שהיא נעצרה ונקנסה. בתגובה מרטין לותר קינג ארגן חרם של שחורים על שירות האוטובוסים בעיר עד שבוטלה ההפרדה. האירוע הזה מסמן את תחילת המאבק לזכויות אזרח של השחורים בארה"ב. (כתבתי מהזכרון, אנא תקנו אם לא דייקתי) אגב ההלוויה שלה תהיה היום.

מארסו

New member
כתבה מעניינת שהתפרסמה עליה

מגלה שרוזה פארקס היתה בעצם כלי בידיהם של ארגוני השחורים שחפשו דמות שאפשת להזדהות איתה ולרכב על גבה. כמו שנאמר כבר, בחודשים שלפני המקרה שלה נעצרו שני שחורים שסרבו לפנות את מקומם באוטובוס, אך מכיוון ששניהם לא היו, לדעת הארגונים הללו, דמויות לחיקוי (האחת היתה נערת תיכון והשני היה סתם איזה פושע קטן) הם החליטו לחכות להזדמנות טובה יותר. כשקרה מקרה רוזה פארקס הם עטו על המציאה - אישה מן הישוב, נשואה, עובדת ואזרחית שומרת חוק. הם העריכו שדמות כזו תשרת את מטרותיהם ותסדוק גם את עמדותיו של הציבור הלבן השמרן.

בחיים לא הכל 'שחור ולבן'

יש גם מצבי ביניים. את זה ידעו גם ארגוני השחורים, ולפי מבחן התוצאה טוב שחיכו לגב' פארקס.

אלי ו.

New member
אולי יש בזה משהו אבל פארקס

לא היתה סתם אישה שחורה עייפה ולא רצתה לקום ממושבה אלא היתה פעילת זכויות אדם גם לפני האירוע.

noa scotland

New member
כאן כטלויזיה מישהו הגדיר אותה

בצורה הבאה: By sitting down she was standing up

למעלה