Root ו-Backup

tamarhp

New member
Root ו-Backup

יש לנו נקסוס 4 חדש (מלפני כמה שבועות), לא הצלחנו לעשות לו ROOT.
השאלה כמה זה נצרך בעיניכם?
עד עכשיו בפלאפון שלי כן היה ROOT אז אני לא זוכרת מה אי אפשר לעשות בלי זה.
חוץ מTitanium backup שאי אפשר להשתמש בו - מה עוד אני מפסידה?
(היתרון בלי ROOT, בינתיים, זה שזה מעדכן את הגירסה של האנדרואיד בלי צורך להתקין את כל האפליקציות וההגדרות מחדש).
יש אפליקציה שיכולה לעשות Backup למידע של תוכנה (למשל שיחקתי במשחק והגעתי לשלב מסויים ואני לא רוצה לאבד את ההישג) - שיכולה לעבוד בלי Root?

BobboVilla

New member
יש אנשים שטוענים שבלי רוט אין לך באמת

"בעלות" על המכשיר שלך (למשל - http://www.youtube.com/watch?v=czTkHe7-lXw ). בואי נגיד את זה ככה - אם זה לא חסר לך, אז כנראה שאת לא חייבת את זה. בלי קשר, לעשות רוט לנקסוסים זה אחד הדברים הכי פשוטים, אבל הבעיה היא שבפעם הראשונה שפותחים את ה-Bootloader (אחד הרכיבים הבסיסיים במערכת ההפעלה) זה מוחק את כל המידע שעל המכשיר.

כדי לעשות גיבוי בלי רוט אפשר להשתמש באפליקציה בשם Helium. לחילופין אפשר קצת לקרוא על ADB Backup, אבל זו התעסקות טכנית יותר, ולא כל אחד יכול/רוצה לעשות את זה. זה לא מורכב, זו בסך הכל פקודת DOS אחת (או יותר, תלוי איך עושים את הגיבויים), אבל זה כן מחייב התקנת דרייברים של המכשיר ולהוריד את כלי הפיתוח של אנדרואיד, או לפחות חלק מהם.

tamarhp

New member
אני עוד לא יודעת אם זה חסר לי

כי כאמור עד עכשיו הייתי עם ROOT...

אפליקציית HELIUM לא מצריכה התעסקות טכנית?

BobboVilla

New member
רק צריך להתקין תוכנה על המחשב

ובהפעלה של האפליקציה (תיאורטית עד לפעם הבאה שמפעילים את הטלפון, בפועל אני לא בטוח שזה נכון) צריך לחבר את הטלפון למחשב כדי שהתוכנה תעשה פעולה כלשהי שמאפשרת את הגיבוי. כל הקטע הזה הוא אוטומטי, ואחר כך יש לאפליקציה ממשק משתמש בסדר. אגב, למרות מה שרשום בתיאור האפליקציה, אני לא מצאתי דרך להעביר את קבצי הגיבוי למחשב באופן אוטומטי מהאפליקציה, והייתי צריך להעביר אותם ידנית.

tamarhp

New member
לא איכפת לי שזה יהיה ידנית..

נשמע שזה יהיה לי פתרון טוב כרגע. תודה!

(עדיין נשארה ההתלבטות אם לעשות ROOT ולנסות שזה יצליח הפעם או לוותר)

CrH

New member
אנסה לדמות לך את זה לרכב

נניח ויש בבעלותך רכב. תא הכפפות מכיל כל הזמן את אותם הפריטים. את יכולה להשתמש בהם, והם כנראה יספקו את רוב הצרכים, אבל את לא יכולה להוציא משם שום דבר או להוסיף. תיבת ההילוכים משום מה אף פעם לא עוברת הילוף רביעי, למרות שאת בוודאות יודעת שיש שישה כאלו. יש מחוון נחמד בלוח המחוונים שמראה את מצב שמן המנוע, אבל ברגע שאת מרימה את המכסה ומנסה לבדוק שמן כך - את מגלה שהמדיד שם, אבל אי אפשר לשלוף אותו החוצה. אחרי זמן מה, את מבינה שחוץ מלצבוע את הרכב בצבע אחר ולתלות עץ ריח על המראה - את לא יכולה לעשות יותר מדי.

אבל, כמו ש BOBOVILLA אמר, אם הפונקציונליות הזו מספקת אותך - כנראה שאין טעם לבצע רוט.

tamarhp

New member
אני מבינה,

אני יודעת שROOT לא מאפשר לי לשחק יותר מדי בבפנוכו של הפלאפון.
השאלה היא מה זה בדיוק הבפנוכו שחסום לי, כי עד עכשיו הייתי עם ROOT בגלקסי S1 ולא הרגשתי מה זה להיות בלי.
למשל - אני כבר רואה שהטיטניום יהיה לי חסום. אבל המלצתם לי על אפליקציה חלופית.
מה עוד?
בעיקרון אני מתכנתת שכירה (בC#) אבל יצא לי טיפה לגעת בתכנות לאנדרואיד. האם חוסר בROOT עלול להפריע? אם כן אז זה קריטי.
וכל עוד מערכת ההפעלה של גוגל היא סבבה, אני לא מרגישה צורך להתקין דווקא מערכות הפעלה אחרות.
יש לכם דוגמאות לדברים ספציפים יותר שאני כמשתמשת רגילה + מתכנתת עלולה להיתקל בבעיות אם אין לי ROOT?

CrH

New member
תגובה

קודם כל, שוב ה DISCLAIMER: אני חושב שראוי לציין שאם את לא מרגישה שיש משהו שאת לא מצליחה לעשות עם המכשיר ושום דבר לא מפריע לך - כנראה שאין צורך ברוט, והדבר אינו מפריע בשימוש היום-יומי בשום צורה.

אנדרואיד מהקופסא מאפשר פונקציונליות די רחבה, אבל, מה שרוט יאפשר לך, בין היתר:

1. גיבוי חופשי וטוטאלי של כל מרכיב במערכת. גיבוי של אפליקציות מערכת. סנכרון של הגיבוי לכל שרת ענן גדול לבחירתך. כל זאת ועוד לא רק בעזרת TITANIUM, שאינה הבחירה שלי אגב, אלא באדיבות הרבה כלים שונים ומגוונים. HELIUM, אגב, לא תומך בכל המכשירים - המפתח גם מזהיר מכך בעמוד בפליי סטור.

2. פרסומות, או יותר נכון היעדרן. על מנת לחסום פרסומות - מכל סוג, כאלה שקופצות באפליקציות, מעברונים למיניהם, סרטוני פרסומת ביוטיוב - נדרש רוט.

3. קסטומיזציה עמוקה ביותר של כל רכיב ורכיב במערכת, הן מבחינה קוסמטית ופונקציונלית. כמעט כל דבר שאת יכולה לחשוב עליו - ניתן לביצוע. תחשבי על הדברים הקטנים האלה, שכל פעם שנתקלים בהם, חולפת מחשבה בסגנון של "אילו רק זה היה מתנהג כך ולא אחרת.. היה יכול להיות מושלם...". אז אפשר שיהיה מושלם.

4. אבטחה ופרטיות. לי אישית מציק ש ANGRY BIRDS קוראת את המיקום שלי. מציק לי שוויז ניגש לאנשי הקשר שלי. לא עוד.

5. עדכונים. לי לא משנה אם סאני, רונלייט או כל מי שקורא לעצמו משווק מחליט ברוב טובתו להנחית לי עדכון לטלפון, חצי שנה במקרה הטוב אחרי כל העולם ושנה וחצי במקרה הגרוע. אם יצרנית המכשיר הוציאה עדכון רשמי - הוא מותקן אצלי, אם ארצה בכך.

6. מרגישה שבא לך להתנסות בדברים חדשים? למה לא לנסות רום חדש עם פיצ'רים יחודיים ומלהיבים? למה לא להתקין קרנל אחר למכשיר מיושן שיאיץ אותו ויגרום לו לטוס?

7. שמעת על TASKER? זו אפליקציית האוטומציה הטובה ביותר זה שנים. את יכולה לגרום לטלפון שלך להיות אנדרואיד אמיתי, במובן של רובוט תבוני. רוב הפונקציונליות שלה מצריכה רוט.

8. ולבסוף - נכון לעכשיו את אורחת במכשיר שלך. מישהו החליט עבורך מה גבולות הגזרה. מה מותר. מה אסור. כמה עמוק אפשר להגיע. קצת מעצבן, לא? מה גם, שיש כבר חברה כזו...

tamarhp

New member
עוד לא התחלתי להשתמש במכשיר החדש

כרגע המכשיר החדש אצל בעלי ורק כמה שבועות - לא מספיק זמן בשביל להרגיש אם חסר משהו או לא.. בקרוב המכשיר יעבור אלי אבל עוד לא התנסיתי במכשיר בלי ROOT. במכשיר הנוכחי שלי יש ROOT ולכן אני שואלת.

תודה רבה על הפירוט המעולה :)

jambo101

New member
תוכל לפרט בבקשה על סעיפים 2 ו- 4

אהלן

אני ממש אשמח לדעת איך אפשר לחסום פרסומות בטלפון שלי.
איך בדיוק עובד עניין האבטחה עם האפליקציות? אתה מונע מאפליקציה ספציפית גישה לדבר אחד מסוים?

BobboVilla

New member
חסימת פרסומות היא פשוטה יחסית מבחינה טכנית

משנים את קובץ ה-hosts (מיפוי ספציפי של כתובות אתרים לכתובות IP) כך שכל ניסיון לגשת לאתרים של פרסומות יועבר לכתובת 127.0.0.1, שהיא הכתובת המקומית של המכשיר. משמעות הדבר היא שכל ניסיון לקבל את הפרסומת הבאה לא יגיע לשום מקום, ואז לא תגיע בחזרה פרסומת. מכיוון שהקובץ הזה נמצא בתיקיית system, אז חייבים הרשאת רוט לצורך השינוי שלו.
יש אפליקציות שבודקות האם יש עדכונים, למרות שאפשר באופן עקרוני לעשות את זה בצורה ידנית. על אחד המכשירים שלי אני משתמש באפליקציה בשם AdAway. כמובן שאי אפשר למצוא אותה בגוגל פליי, כי זה פוגע במודל העסקי של גוגל.

לגבי חסימת הרשאות אני מכיר שיטה שמחייבת התקנה של משהו שנקרא Xposed Framework, שזה מנגנון שמאפשר להוסיף/לשנות פונקציונליות של המכשיר מבלי לשנות קבצי מערכת. למנגנון הזה יש מודול שנקרא XPrivacy, שמאפשר לשלוט איזה מידע כל אפליקציה תשלח. אם ניקח את הדוגמא של CrH, אז כאשר אנגרי בירדז "יבקש" מהמערכת את רשימת אנשי הקשר (בהתאם להרשאה שנתת לאפליקציה בעת ההתקנה), המודול ישלח לו רשימה ריקה, כלומר ידמה מצב שבו אין לך אנשי קשר על המכשיר.

CrH

New member
עוד עלולים לחשוב שהעתקנו אחד מהשני את התגובה

הדמיון מזהיר :)

BobboVilla

New member
או שחילקנו בין שנינו מה כל אחד יכתוב

CrH

New member
תגובה

פרסומות:
הדרך הטובה והיעילה ביותר היא החלפת קובץ ה HOSTS של המערכת. בגדול, זה קובץ שפועל בצורה דומה לזה שישנו בווינדוס, ומה שהוא מקשר בין כתובת אינטרט ל - DNS שלהם. המערכת בנויה כך, שלפני שהיא תפענח כתובת שמית למספר של שרת DNS, היא תציץ ב - HOSTS קודם לכן ותראה אם שם הכתובת אליה מנסים לגשת מקושרת לשרת DNS. כאן נכנסות הפרסומות לתמונה - כל פרסומת מקורה בכתובת אינטרנט כלשהי, ואם כתובת כזו תוגדר בקובץ HOSTS עם DNS 127.0.0.1, כלומר LOCAL, "בית" - אז בכל פעם שהמכשיר ינסה לשאוב את אותה פרסומת מאותו אתר ספציפי בו היא נמצאת - הוא ייאלץ לעשות פרסה ולמשתמש יוצג... כלום.

עכשיו נדבר על אוטומציה קצת. ברור שיש המון מקורות באינטרנט מהם מתקבלות הפרסומות, ולכן לשבת ולהזין את כולם לקובץ ה HOSTS היא משימה די לא ריאלית. המזל הוא שלהמון אנשים הפרסומות מפריעות, ולכן ישנן רשומות גדולות שמתוחזקות ע"י מתנדבים של כל כתובות המקור של הפרסומות. כל מה שנותר כעת, זו אפליקציה קלילה בשם ADAWAY שתאגד את כל הרשומות האלו ביחד, תבנה מהן קובץ HOSTS ותחליף את הקובץ החדש בקיים. להחלפה כזו נדרש רוט, כי הקובץ יושב במקום שאינו נגיש למשתמש רגיל. בשלב זה, אין יותר פרסמות. בכלל. בשום מקום. יתרון נוסף הוא, שיש אפליקציות שההבדל היחידי בין הגרסאות החינמיות שלהן לגרסאות בתשלום זה הפרסומות. כלומר, מורידים אפליקציה חינמית שכזו, ומקבלים פונקציונליות מלאה ונטולת הפרעות.

אבטחה באפליקציות:
מה שאמרת, זה בדיוק מה שאני עושה - מונע PERMISSIONS מסוימים ומאפשר אחרים. אצלי וויז, למשל, אינה יכולה לקרוא את אנשי הקשר, להשתמש במצלמה או להקליט אודיו. יותר מזה, ישנן דרכים לשמור על פונקציונליות מלאה של אפליקציה, בדיוק כמו שהמפתח התכוון, אבל להאכיל אותה באינפורמציה ריקה או בדויה. וויז מעוניינת לקרוא את אנשי הקשר שלי? אין בעיה! או שהיא תקבל 100 רשומות ריקות, או 1000, או סתם 20 אנשי קשר רנדומאליים מפוברקים. ניתן גם לזייף מיקום באפליקציות שמשום מה מתעקשות עליו בלי שום צורך סביר - בקיצור, למנוע מכל אפליקציה, כולל אפליקציות מערכת - לעשות מה שלדעתך לא אמור להיעשות על ידן.

jambo101

New member
תודה רבה

תודה רבה לכם (CrH ו- BobboVilla) על התשובות המפורטות. אני אנסה לעשות כך בעצמי.
לגבי האפליקציה adaway, אני זוכר אותה בעבר בגוגל פליי. למען האמת הרגשת לא נוח להתקין אותה בטלפון בזמנו בגלל ההרשאות הנדרשות ובעיקר בגלל שאני לא מכיר את החברה שמפתחת את האפליקציה. אני לא ממש שמח שוייז צריכה הרשאות להקליט או לצלם תמונות אבל לפחות אני יודע שוייז זאת חברה רצינית (ככל הידוע לי) אז אני הרבה פחות חושש ממתן ההרשאות הללו גם אם הן מופרכות במקצת)

סופ"ש רגוע

למעלה