rom ram and else

• פותח הנושא sk10
  • פורסם בתאריך

sk10

New member
rom ram and else

שאלה מוזרה: במכשיר שלי יש 64 RAM ו-128 ROM. כשמסתכלים בזיכרון רואים שלוש אפשרויות: 1. 61MB שניתן לחלק לפי הכמות שרוצים לתוכנות ול-storage וזה נקרא main memory 2. 92BM שנקרא built in storage שגם הוא בשימוש 3. sd card - שזה כמובן הזכרון בכרטיס ה-SD שלי השאלה שלי: מה ההבדל בין 2 ל-3 ומה זה כל אחד, אם מנסים להתייחס להגדרות הRAM וה-ROM וכמותם במכשיר?

mikeoreli

New member
הסבר

בזיכרון הRAM גם ניתן לשמור נתונים ותכונות (Storage) וזהו גם זיכרון המיועד להרצה של תוכנות כמו הRAM במחשב השולחני. זיכרון הROM נקרא הBuilt-in Storage ומשמש עבור שמירת נתונים והתקנה של תוכנות. כרטיס הSD זהו כמו הארד-דיסק חיצוני או DiskOnKey חיצוני שאפשר לחבר למכשיר והוא מתפקד כמו הROM. הRAM נמחק כאשר לא מסופק לא מתח חשמלי והוא המהיר מבין הזכרונות. הROM לא נמחק ותוכנו נשמר גם אם לא מסופק לו מתח חשמלי ולכן הוא יותר חסכן באנרגיה, אך הוא איטי יותר מהRAM. הSD (או הCF) אלו כרטיסי הרחבה אשר כמו הROM שומרים על תוכנם. נעשו פה ושם בדיקות וראו שיש זיכרונות שמהירות הכתיבה שלהם היא מהירה יותר משל הROM אך הקריאה מהם יותר איטית. בכל אופן, מיקרוסופט הולכת לשנות את הקונספט של העבודה עם הזכרונות בPPC, כאשר היא מייעדת את אזור הROM שיעבוד כמעין הארד-דיסק וישמור את המידע ואזור הRAM יהווה אזור בו רצות התוכנות ולמעשה להעלים את העניין שברגע שנגמרות הסוללות נמחק המידע ומתבצע HR.

castroman

New member
תשובות...

2 - built in storage זכרון שנמצא על הRAM (לא נמחק עם הארד ריסט) מומלץ להתקין בו קצבים\תוכנות חיוניות. 3 - כרטיס זכרון שנשלף מהמכשיר. בקשר לROM והRAM לא הבנתי כל כך את השאלה שלך.

sk10

New member
המממ

תודה על ההסבר מייקורלי וקסטרו. אך ישנה אי התאמה בנוגע ל-built in mem. נשמע לי שמייקורלי צודק וזהו זיכרון הrom ולא ה-ram. מה אתה אומר קסטרו? עוד דבר: איך מריצים תוכנות מה-SD (כמובן בהנחה שהתקנתי עליו את התוכנה)? האם צריך launcher מיוחד או יש דרך אחרת?

dds22

New member
בהמשך לשאלה הזו יש את הזיכרון

הראשי שמחולק ב3715 ל stronge & program שאני פותח לראות מה המצב הוא מראה סה"כ 56.6 ובstronge יש 37ץ68 מתוכם 32 בשימוש. איך מנקים קצת את הזיכרון הזה בהנחה שכל מה שאני מתקין אני שולח או ל SD או ל IPAQ FILE ? אגב זה המצב שהוא מראה לאחר SR ושהוא מחובר לעריסה.

mikeoreli

New member
תשובה

כנראה שהתקנת כמה מהתוכנות בכל זאת לRAM או שספריית הMy document שלך מאוד גדולה. כדי לפנות מקום תעביר (באמצעות הסרה והתקנה מחדש) את התוכנות שהתקנת בRAM אל הROM או כרטיס הזיכרון, תבדוק אילו קבצים ומה נפחם בספריית הMy Documents ותראה אם כדאי להעביר אותם גם כן לכרטיס הזכרון. עוד דרך היא למחוק את הקבצים הזמניים, אני חושב שבשו"ת המליצו על תוכנה אחת או יותר שעושה את זה. דרך אגב, הSR מפנה את זיכרון הProgram ולא את הStorage.

dds22

New member
פעם שלישית אשלח לך גלידה - אתה ממש

עוזר בתשובות המפורטות שלך - כל הכבוד ותודה

sk10

New member
launcher

עוד דבר: איך מריצים תוכנות מה-SD (כמובן בהנחה שהתקנתי עליו את התוכנה)? האם צריך launcher מיוחד או יש דרך אחרת? ולמה בכלל משתמשים ב-launcher אם לא לזה? אז מישהו יודע משהו בנושא? דרך אגב אני יכולה להבין את הבלבול של קסטרו שהרי אנחנו רגילים ש-ram זה זכרון שנמחק בכל פעם שסוגרים וותחים את המחשב (השולחני לדוג') אלא שב-ppcזה לא כך כי לא סוגרים ממש את המכשיר. כשלוחצים על "כיבוי" זה אולי מכבה את המסך וה-CPU לא פעיל אבל המכשיר לא ממש מכובה והבטרייה תמיד בשימוש כספק כוח. כנ"ל גם ב-SR ה-ram לא נמחק. זה מה שבהתחלה בלבל אותי

raananta

New member
הרצת תוכנות

תוכנות שמותקנות למכשיר או לכרטיס אמורות להראות גם בסרגל ההתחל תחת "תוכניות". אך לעיתים ההתקנה אינה מושלמת ולא נוצר קיצור דרך לתוכנה בתיקית ה"תוכניות". אופציה אחת להרצת הקובץ היא שימוש בסייר, כניסה לכרטיס, מציאת הקובץ ולחיצה עליו. אופציה נוספת היא כמו הקודמת... במקום לחיצה על הקובץ לחץ והחזק ובחר ב"העתק". גש בעזרת הסייר לתיקיה windows/start menu/programs, ולחץ והחזק בתפריט שיקפוץ בחר ב"Paste shortcut" הדבר ייצןר קיצור דרך וכעת תוכל להריץ את הקובץ מה"תוכניות" שתחת תפריט ההתחל. לאונצ'ר יכול לסייע, לאחר שהכל הותקן כראוי, בהרצת התוכנה ע"י לחיצה אחת במקום שלוש או ארבע לחיצות בנוהל הרגיל. למרות שבמקום האופציה השניה שתיארתי תוכל ליצור קיצור דרך ישירות למסך "היום".

sk10

New member
launchers blaa blaa blaa

וואו תשובה מפורטת וברורה. אבל אני תוהה: אולי ניתן להוריד תוכנה, אשר לפי הגדרותיה באתר שלה אין להורידה אל הSD/CF, לתוך הכרטיס הזכרון החיצוני (CF/SD) ולעלות אותה בכל זאת בעזרת לאוונצ'ר? בהנחה כמובן שההתקנה תקינה. אני אסביר: לדוגמא -היפוקרטס לא ניתן להפעיל אם התקנת על ה-SD אבל כשנכנסים ל-SD רואים שכל הקבצים קיימים. אולי בעזרת launcher הדבר מתאפשר? הרי לא הגיוני שתפקיד ה-launcher הוא רק לנוחיות יצירת קיצור דרך חיצוני...

למעלה