Roger Glover בן 70

arieltr

New member
מזל"ט לרוג'ר, ועל הדרך

הלכתי לדרוש בשלומו של קודמו בתפקיד, ניק סימפר, הבסיסט שהיה מהחבורה המייסדת וניגן בשלושת האלבומים הראשונים הכה אהובים, ושמחתי לראות שגם הוא חגג 70 חורפים בדיוק לפני חודש. אם כך מגיע לשניהם מזל טוב, ניגנו באלבומים שונים בהחלט אם כי משובחים ביותר.

:))) איזה כיף, כולם שם מטריפים..

ועוד מזל טוב מגיע ל- Leo Lyons בסיסט ten years after שחגג שלשום 72. הרכב נפלא גם.

Celluloid Hero

New member
ניק סימפר לשלטון!

דוגמא יפה לבסיסט פנטסטי, מהזן הלא וירטואוזי בעליל, שפיצה על זה בכך שאצלו כל משיכת מיתר, הייתה בעל משמעות. הצליל שלו היה ייחודי לחלוטין, ואם תיתן לי קטע מוזיקלי עם נגינת בס של סימפר אני אזהה בשניה. חתימת צליל מחוספסת וגולמית עם המון המון נשמה.
מה שהיה עוד יפה בסגנון שלו, זה שהוא אילץ במידה רבה את בלקמור להתמקד יחדיו באומנות הצמצום, והאמת שאני מעדיף את הגירסה המצומצת והממוקדת ישר ללב של בלקמור בהרבה , על מליארד התווים הוירטואוזים שפלט לאוויר כמה שנים מאוחר יותר.

זה כמו הבדיחה המשומשת על הילד שהולך לשיעורי פסנתר, וכשהוא חוזר הביתה במקום לנגן הוא מכה ומכה עם אצבע אחת כל הזמן על רק אחד מהקלידים. עד שאבא שלו מתעצבן ומתלונן בפניו - תגיד מה קורה איתך, איך זה שהילד של השכן כבר משתולל ממזמן עם כל האצבעות על כל הקלידים ואתה רק יודע ללחוץ על איזה אחד מסכן כל הזמן?. ואז הילד אומר- אבא, אתה לא הבנת, מה שההוא הבן של השכן מחפש כל היום, אני כבר מצאתי.

והילד הזה גדל להיות ג'וני ראמון.
סתם :) .
הנה קטע עם בס טוב-

arieltr

New member
Cliff 'Em All - השחלת שם יפה את ג'וני

שנה הבאה זה 30 שנים למותו של קליף ברטון, הבסיסט האגדי של...
איך הזמן רץ זה לא יאמן, שמישהו יביא לפה את הדלוריאן, אולי נוכל לתקן קצת.

ריף הפתיחה שלו ל-For Whom the Bell Tolls, כולם היו בטוחים שזו בכלל גיטרה חשמלית. כמה חבל שהלך כה צעיר.

Celluloid Hero

New member
יומהולדת 55 שמח (לפני שבועיים בערך)

לאחד הבסיסטים הכי טובים שמישהו אי פעם המציא. בריאן ריצ'י מ vilolent femmes, שזה כמו כריס סקווייר רק בצורת PUNK, כן זה אפשרי בהחלט. כי יש בריאן ריצ'י זה למה

arieltr

New member
אם אני לא טועה

ראיתי פלקט ברחובות העיר שהויולנטס האלה נותנים פה הופעה באחד המקומות הקטנים בקרוב.

Celluloid Hero

New member
ואוו , לך על זה בכל הכח!

שמע פה למטה, הם פצצתיים גם ב 2015. ריצ'י עם הבס האקוסטי זה תענוג לאוזניים שאני לא מכיר, שוב חוץ מתקופת הנאשוויל של סקווייר (לדעתי הוא הושפע ממנו המון), הסולן זה איזה חננה אחד עם כישרון מלודי מטורף, שצוחק על כל העולם ועל עצמו, ועושה את זה בחן וארס נדירים. ולגבי הלהקה עצמה? folk-punk-noise ייחודי לחלוטין שמכיל בסופו של דבר הכל מהכל, שני האלבומים הראשונים חובה בכל משק בית, אורווה ושירותים כימיים. שמע, יש משהו כנראה בגבינות המסריחות האלה של מילוואקי, כי יחד עם דיקרוייצן נראה לי היה להם שם כיף חיים בסצנה המוזיקלית של שנות ה-80.

הכל נכון רק שאיחלתי יומולדת לרוג'ר :) צוחקת איתך כמובן :)

ברור בסיסט נהדר שהיה רק שנה אחת עם הסגולים מ- 68 עד 69 אבל פיטרו אותו יחד עם הזמר rod evans שהיה לפני gillan בגלל בלקמור שרצה כיוון hard rock ללהקה ודחף לזה כי הוא טען שהנגינה של סימפר old fashioned.
rod evans הלך ל captain beyond וסימפר הקים את warhorse ו rick wakeman ניגן איתו באלבום אחד שם והקים עוד כמה הרכבים אחר כך בינוניים אבל היסטוריית הרוק לא תשכח את השנה הזו המופלאה עם הסגולים.
מבינה את מה שאתה כותב בקשר לבלקמור אבל כגיטריסט-על הוא הצטיין בהכל מהג'אז והבלוז ההארד רוק ועד המטאל. בתחילת דרכו אפשר להשוות אותו עם peter green או עם paul kossof שהמעיטו בתווים אבל השמיעו לנו טון של רגש..
גם ל kossof היה בסיסט נהדר andy fraser
https://www.youtube.com/watch?v=NH5wbYP5xkQ

Celluloid Hero

New member
האמת שדיפרפל המקוריים

היו בכלל הלהקה של ג'ון לורד (בניגוד ל MK2 שהייתה בניצוחו של בלקמור). נתקלתי היום לראשונה בהופעה המלאה הבערך היחידה שתיעדה את MK1 , מ 1968, ואומנם האיכות הסאונד והוידאו שווים לתחת (תיעוד של מישהו בקהל שהתמחה בציור קלסתרונים עם גושי פחם, תוך כדי עישון באנג), אבל בחיאת אם מישהו יימצא לי משהו יותר פרוגי מזה באותה שנה, אסיר בפניו את גלימת הנצנצנים העדיין-לא-קיימת-של-קית'-אמרסון-באותו-זמן שלי בפניו. לורד פשוט מתפרע שם על הקלידים הכמו שלא הרשה לעצמו באלבומים. והוא הרשה לעצמו המווון באלבומים. אוואנס עושה את אלביס שעושה דיפ פרפל במיטבו , בלקמור ופייס לוהטים כהרגלם, וסימפר לדעתי לא חובר בכלל למגבר, סטייל סיד ויישס..
תענוג :)

arieltr

New member
Wow, זה נראה מצויין

ההרכב הראשון הינו ההרכב האהוב עלי בייחוד בגלל שהם נעו על הגבול בין לבין, ואני מאוד אוהב את הצליל שלהם בשלושת האלבומים הראשונים.
הסט ליסט טוב מאוד, אמנם לא הייתי מתנגד לעוד קצת, אבל בהחלט סידרת לי צפייה להלילה.

arieltr

New member
מרתק היה לשמוע את ההופעה הזו

לטעמי זו תקופה אדירה שלהם. איאן פייס רץ נפלא על התופים ולורד בהחלט הרשה לעצמו לרוץ על הקלידים. הביצוע ל-Mandrake Root מהמם ועשרים הדקות האחרונות זה הדובדבן שעל הקצפת הסגלגלה. נשארתי צמא ביותר.

אגב, לפי האזניים שלי, ב-Wring That Neck לקראת סופו בדקה 32:14 בלקמור עושה את הריף של סנטה "ג'ינגל בלז", הקהל מיד הגיב בכפיים.

למעלה