Rock Aid Armenia

Glcok

New member
Rock Aid Armenia

שמעתם פעם על הפרוייקט? במקרה שלא, הנה תמציתו: לאחר רעידת האדמה בארמניה בשנת 89 (נראה לי) שלידיעתכם הייתה מרעידות האדמה החזקות ביותר (אאל"ט 9 בסולם ריכטר) יצאו להקות רוק רבות בסוג של Live Aid שמטרתו לעזור לארמנים. אחד מהביצועים היה קאבר ל- Smoke on the water של הסגולים. הקאבר השתתפו הרבה מאוד מפורסמים, כאשר אחד מהם (והנה אני מגיע לחלק הרלוונטי לפורום) היה דיוויד גילמור בתור אחד ממשהו כמו חמשת הגיטריסטים שניגנו שם. וכאן מגיעה השאלה שלי, בקליפ הוא מנגן על סוג של גיטרה "ללא ראש", כלומר יש גוף, יש צוואר אך אין לה ראש. מישהו יודע דבר מה בקשר לתעלומה?

יש כאלה גיטרות...

יש סוג של אחזקת מיתרים שנקרא floyd rose, (בלי שום קשר לפינק פלויד, זה פשוט השם), וזה בדרך כלל נמצא בשימוש במטאל ודברים שכאלה, שכן הדבר הזה מאפשר לך למתוח למיתרים את הצורה עם הויברטו.... בכל אופן, את הפלויד רוז, מכוונים בחלק של ההתחלה של המיתרים, יש מן עיגולים קטנטנים שכאלה שאחראים על הכיוון, ואז פשוט נועלים את המיתר והוא לא יוצא מכיוון להרבה הרבה זמן, וכך אתה צריך את כל החלק של ה'ראש' של הגיטרה, המפתחות וכל זה... מקווה שעזרתי

Glcok

New member
אגב

עכשיו נזכרתי שגם בהופעה שלו בסטרדיי נייט לייב מדצמבר 87 הוא מנגן על אותה גיטרה... הגוף שלה קטן משהו..

מעניין...

לא זכור לי שראיתי את גילמור אי פעם עם גיטרה כזו, אבל כן, זוהי גיטרת פלויד רוז, כמו שצריך.... מה שאמרתי מקודם... אם אתה קצת מבין בגיטרות, אז הויברטו (הידית הזו ליד הפיקאפים) היא זו שבשבילה יש את כל העניין, כדי שיהיה אפשר למתוח למיתר את הצליל בכמה וכמה טונים... אני אישית לא אוהב את זה, זה מתאים בעיקר למטאל, לא רואה מה גילמור עושה עם זה.... הוא בחור של פנדר מהתחלה עד הסוף. אפילו שרואים אותו מידי פעם עם gretch...

dondons

New member
למיטב זיכרוני...

זה היה גילמור שניצח על ההפקה הזו או לפחות אירגן את החבר'ה ולא מילא רק תפקיד של עוד גיטריסט. בכלל הוא השתתף במלאן צדקות ופסטיבלים... הגיטרה הזו היא סטיינברג(גר) אחלה כלי, נכון, נראה קצת מוזר בלי ראש וצריך מיתרים מיוחדים, אבל הוא הקליט איתה די הרבה ב A MOMETARY מפליא אותי שאנשים מתפלאים כשרואים אותו עם כלים אחרים, אם היה לי את המזומנים (ולו יש) הייתי מנגן על כלי אחר כל יום בשנה

דווקא

גם לגיטריסטים הגדולים והעשירים ביותר בסוף תראה שיש להם את האהבה הראשונה, איזו פנדר שרוטה וחבולה שהביאה אותם לאן שהם היום.... קלפטון לדוגמא, יש לו אוסף של אלפי גיטרות, אבל על הפנדר החבולה שלו הוא לא יוותר בחיים

wish i was here

New member
קלפטון מפורסם גם מאד בזכות

הגיבסון אי אס 335 שלו שזכתה לכינוי "הסאונד של קרוסרואדס"

באמת לא מבין מה הטעם

הראשונה למעלה היא 12 מיתרים וה4 האחרות הן 6 מיתרים ונראה שמדובר בסך הכל באותם 4 גיטרות אז מה הטעם?

The Walrus

New member
התחתונה היא פרטלס

אז יש בה טעם... האחרים בטח מחוברות לאפקטים שונים או משהו...

בבא1

New member
אמנם גם אני חושב שזה שטויות אבל..

יכולות להיות המון סיבות למשל: מצב אחר של פיקאפים,פיקאפים אחרים,עובי מיתרים,אפקטים וכו'

עדיין נראה מטופש

בשביל מצב אחר של פיקאפים לחבר כמה גיטרות ביחד? בשביל עובי מיתרים? באמת מה זה עובי של מיתרים כבר? אפקטים? גם ככה אפשר לחבר את כל האפקים ביחד ולבחור באיזה אתה משתמש ואפשר גם לחבר אותם ביחד אתה פשוט לוחץ על כפתור וזה עובר למה לך כמה גיטרות בשביל זה באיזה שיר כבר תצטרך עובי כזה של מיתרים בחלק אחד ובאחר עובי מיתרים שונה זה נראה ממש מטופש

The Walrus

New member
זה לא מצב של פיקאפים

זה נגיד גיטרה אחת עם סינגלים ושניה עם האמבקרים... זה לא משהו שאפשר להחליף באמצע.

צ'יפ טריק (Cheap Trick) היו ידועים

בגיטרה הכפולה (משולשת?) שלהם. זה היה יותר גימיק (בהופעות) מאשר כלי יחודי לו היו זקוקים. בתור גימיק, זה עבד; הגיטרה הזו הפכה לאחד מסימני ההיכר שלהם. אגב Cheap Trick, קחו כמה רגעים להאזין ל-I want you to want me שלהם (בגירסת ההופעה בבודוקאן, כמובן). אחד מרגעי הפופ הגדולים.

בבא1

New member
בגדול

זה באמת רק למשוך תשומת לב ולהראות ש"תראו איזה מגניב אני יש לי 7 גיטרות אחת על השניה"... אבל בכל זאת חוץ מזה לא נראה לי שיש מישהו שהיה עושה את זה בשביל הכיף,וחוץ מזה הגבת על מצב פיקאפים,רק שתדע מנסיון זה די קשה להעביר למצב פיקפ הנכון תוך כדי הופעה... בקיצור,אדם לא היה עושה את זה סתם..(אתה יודע איזה כובד זה..?)

למעלה