rmarko, נוטה, קיפוש!!!
HELP! טוב זה לא מיועד רק לכם, אלא לכל מי שמבין את בניית הפורום בשיטה של נוטה. והשאלה היא: אני מוסיף הודעה. לפי מה שהבנתי, זה מה שאמור לקרות, ואני מצטט מתוך פורום יואל: למשל... עכשיו נכנסת לפורום וכתבת הודעה חדשה. מה שנרשם בטבלאות זה ככה:
HELP! טוב זה לא מיועד רק לכם, אלא לכל מי שמבין את בניית הפורום בשיטה של נוטה. והשאלה היא: אני מוסיף הודעה. לפי מה שהבנתי, זה מה שאמור לקרות, ואני מצטט מתוך פורום יואל: למשל... עכשיו נכנסת לפורום וכתבת הודעה חדשה. מה שנרשם בטבלאות זה ככה:
tblForumMessages MessageID : 20 ...MessageSubject : some text ...MessageText : some more text MessageDate : 12/7/2001 14:55 Admin : 0 Visible : 1 tblForumIndex MessageID : 20 RootID : 20 LevelID : 1 ThreadID : 1 ArtistID : 145 ForumID : 1
ואם תוסיף לזה תגובה, זה יראה ככה:tblForumMessages MessageID : 21 ...MessageSubject : some text ...MessageText : some more text MessageDate : 12/7/2001 14:59 Admin : 0 Visible : 1 tblForumIndex MessageID : 21 RootID : 20 LevelID : 2 ThreadID : 2 ArtistID : 145 ForumID : 1
עד כאן? אז השאלה: כשאני מכניס הודעה חדשה, עפ"י מה נקבע הROOTID שלי? אני יודע שהוא צריך להיות אותו דבר כמו הmessageid אבל איך אני יכול לדעת אותו בלי לבצע שאילתא על האחרון ולהוסיף לו לפני אחד לפני ההכנסה? בתודה...