Rivers of babylon שאלה

Rivers of babylon שאלה

נהרות, יש לי שאלה, אני תמהה אם משהו זז או התקדם מאז התכנית מבט שני בערוץ 1 על הרכוש של יהודי עירק, יש בעיה עם הטלוויזיה - זורקים את הפצצה לאוויר - (כמו הפינה של גילוי דעת בערוץ 2 מביאים מידע ולא עושים איתו כלום), אני יודעת שהמדינה קבעה שבמקום הרכוש שנשאר בעירק היא (=המדינה), תבוא חשבון עם הפלשתינאים ותקזז מן הפיצויים שלהם (איזה בזיון למדינה מערבית "מתקדמת", פשוט עולים לי הטורים למשמע דבר כזה, תבוא חשבון על חשבוננו?? איפה נשמע דבר כזה במדינה שקוראת לעצמה נאורה - יש לי על זה משפט רק בשביל ההלצה למרות שאני רותחת: "אל בית מל אבונה ול'נאס יערקונה"). בקיצור אני תמהה אם יש משהו חדש, אם כן מהו?? ואם לא האם ניתן לפנות למישהו??, זה מפליא אותי שיש כ"כ הרבה תביעות בעולם, אפילו על מלחמת המפרץ תבעו אנשים על הנזק, ועוד מעט יהיה לנו יותר קשה להוכיח (דור הולך ונעלם) אז אם לא אם לא עכשיו אי מתי?? נהרות נא תשובתך תודה תודה תודה

שאפיק

New member
לחנקין

זה לא סוגיה שהתעוררה היום כבר אז בזמן העליה עצמה הבעיה התעוררה זו הסיבה שראש הקהילה אז ששון כד'ורי לא רצה שהעליה תתרחש מיד וגם שמטוב שהחליף אותו רצה להגיע להסדר כל שהוא חשבו על כל מיני דברים אפילו למכור את הרכוש לאיזה שהוא גוף מערבי ובארץ לקבל כמעט את כל התמורה אבל הממשלה בראשות בן גוריון וראשי השליחים בעיראק התנגדו כי הם ידעו שבבוא היום בעיית הפיצויים תתעורר וכך העולים היו לקורבן של אינטרסים עיראקים וישראלים למי שיש היום ניירת שמוכיחה שהיה משהו בבעלותו אולי יש לו סיכוי לקבל משהו וחוץ מה זה שאמר בן גוריון לראש ממשלת עיראק בפגישה חשאית שהיתה בלונדון הוא שיכנע אותו להתיר את יציאת היהודים כי רכוש רב יפול לידי העיראקים והיה שלב בעליה שהיה ויכוח חריף בין בן פורת לראשי הקהילה שכמעט גרם להפסקת העליה ומי שהציל את המצב היה ראש ממשלת עיראק אז מזה אולי אפשר להבין משהו

תודה שאפיק - אבל מה הלאה

זוהי בהחלט עילה לתביעה, גם אם לא ייצא ממנה כלום, צריך לפחות לנסות, אני לא חושבת שקהילה אחרת הייתה מוותרת, בייחוד שמדובר ב"מדינת חוק" (ממש...), אבל לא נורא צריך לנצל את מה שיש - ויש פה הרבה עורכי דין מנוסים בנושא הזה, קצת שת"פ מהממשלה - (זה נשמע פשוט אהה??...) - לא משנה אני בעד לנסות No guts No glory

שאפיק

New member
אני מסכים עם כל מילה אבל...

קשה לי להאמין אחותי כי זה יהיה תקדים שיכול לשמש את הפלסתינאים בכיוון ההפוך אני עומד לראיין את אחד העולים של אז שהיה מעורה בהחלט בקהילה ואביו היה אחד היהודים הכי עשירים אני עושה את זה למען ילדיי שידעו מאין ואיך הם באו באמת ולא יאמינו לשטויות שהממסד מספר ולא רק בנושא הזה אני מזמין אותך לשאול אותו כל מה שתרצי

שוקראן ח'ביב אלבי

בנוסף העלית פה נקודה רצינית לגבי הפלשתינאים, לא חשבתי על זה, אך במחשבה שניה למה לנו בכלל להתעסק בזה (כשאני אומרת לנו אני מדברת על יוצאי עירק)- בוא נפריד רגע אותנו מן המדינה זה הרכוש שלנו ולא של המדינה,אולי פעם אחת ולתמיד נבהיר מדובר ברכוש אישי ולא קולקטיבי, למה לנו בכלל לשבור את הראש בנושא זה, אם זו הייתה אחריות שלנו אזי כל אחד מאיתנו היה נהיה ראש ממשלה- אנחנו דורשים פתרון זה הכל, אני חושבת שאנחנו תורמים מספיק לכנסת ולממשלה על מנת להמציא לנו פתרון בסוגיה שכל כובד משקלה נוטה לצדקתנו.

רישום תביעות

לא שמעתי שום דבר חדש בנשוא לאחר התכנית בערוץ 1. משרד המשפטים ממשיך לרשום תביעות של יהודים יוצאי ארצות ערב. ניתן להודיד טפסים מהאתר שלהם.

mongol1

New member
דבר אחד לא הבנתי מהכל

למה אנחנו צריכים לסבול בגלל הפלשתינאים? זה תמיד בגללם!

למעלה