Rio Carbon 5GB MP3

LinkTree

New member
אתה בכלל צריך נגן?

קיצור מ CNET (בעברית) ציון 8.3 הטוב : קטו, רזה, חיי סוללה מעולים (מעל 20 שעות נגינה) איכות שמיעה מצויינת וניווט זריז. הרע : לא מגיע בצבעים, אין רדיו FM, אין כפתור HOLD פיזי, אין רשימות השמעה ON THE FLY (כלומר בזמן שאתה בדרך), כניסת האוזניות יוצרת רעש סטטי עם סוגי אוזניות מסויימים, המנשא שמכיע איתו מעפן. למה הוא מיועד : שמיעת MP3 ו WMA ונשיאת קבצים גדולים. למי הוא מיועד : לכל מיש הרוצה הרבה מוסיקה במכשיר קטן ומעוצב דברים שמומלץ להוסיף : אוזניות טובות, מנשא טוב יותר וחתיכת טייפ קטנה (למנוע את עניין הרעש הסטטי אם אתה עם אוזניות שעושות בעיות) שורה תחתונה : בגדול הריו קרבון עומד בציפיות, לנגן המיני הזה יש יופי של עיצוב, ממשק משתמש מעולה ואורך חיי סוללה כשל אנרג'יזר. לא יודע למה תרגמתי את זה - אתה יכול לקרוא לבד - סתם משעמם לי הבוקר
בקיצ' אם אתה רוצה לקרוא עוד - לשמוע חוות דעת של אנשים (אגב ב CNET הוא קיבל 75% + מול 25% - מתוך 499 מדרגים) פשוט כנס ל CNET או ל GOOGLE המלצה? אם אתה צריך נגן ו 5GB מספיקים לך נראה לי שבמחיר כזה יש לך כאן מנצח. אבל אני לא השתמשתי בו בחיים - רק ראיתי בחנות - ככה שלא ממש רוצה להמליץ סתם...

בוודאי שאני צריך נגן

אחרת לא הייתי שואל. תודה על תשובתך אני אקנה אותו. רדיו FM לא חשוב לי ומה שכן חשוב נמצא במכשיר. לא הבנתי מה זה: "אין רשימות השמעה ON THE FLY (כלומר בזמן שאתה בדרך)" אנא הסבר שנית ביתר הרחבה

LinkTree

New member
רשימות

בכל הנגנים האילו יש אפשרות לעשות רשימות השמעה כלומר - מכיוון שיש בדרכ מלא שירים בנגן ניתנת האפשרות לעשות רשימות השמעה - כלומר לבחור קבוצת שירים ולתת לה שם ככה שבזמן שאתה שומע את פשוט בוחר את הרשימה וכל השירים המשויכים אליה מנגנים (חוץ מבחירה לפי אלבום ושאר) ישנם נגנים שנותנים אפשרות שעשות רשימות ON THE FLY והכוונה היא כזו נניח ואתה נוסע בכיף באוטובוס ושומע שיר מסויים - ובינתיים אתה מדפדף באלפי השירים / אלבומים שיש לך בנגן ופתאום אתה רואה שיר שממש בא לך לשמוע - אבל לא בא לך לעצור את השיר שעכשיו מנגן... אז בסמקום לחכות שהשיר יסתיים ואז לבחור את השיר החדש אתה פשוט מוסיף אותו לרשימה כזו (ON THE FLY) ולכשיגמר השיר שמנגן יתנגן השיר שהוספת - ככה אתה יכול להוסיף מלא שירים והרשימה נשמרת - בנוסף אחר כך אתה יכול להפוך רשימה כזו לרשימה קבועה בנגן עם שם מסויים וכו'. זה לא פיצר שהוא חובה - אבל נחמד שיש כזה דבר.

תודה ועוד שאלה

האם יש אפשרות לחבר את הנגן הזה למערכת סטריאו ולשמוע דרכה? יכול להיות נחמד. או לחבר באיזה שהיא דרך לרכב ולשמוע ברמקולים של הרכב (פחות חשוב לי).

LinkTree

New member
תמיד יש

מכיוון שיש לך יציאה לאוזניות אתה יכול לקחת כבל בננה קטנה ל<> (תלוי איזה כניסה יש לך במערכת רכב) זה יכול להיות ברכב קלטת עם כבל שאותו אתה מכניס ליציאה של האוזניות או לקנות כבל בננה קטנה ו RCA

יציאת אוזניה מול line out

מה ההבדל בין השניים? האם יש הבדל ביחס לחיבור הנגן למערכת סטריאו?

LinkTree

New member
כמה הבדלים

תאמת חשוב להדגיש שב IPOD יש יציאת LINE OUT רק בDOCK ככה שאם תקנה מיני (שאין לו דוק) תצתרך תוסף כדי שיהיה לך LINE OUT ככה שזה לא נראה לי כזה משנה. בדרכ LINE OUT מוציא מוסיקה שלא עוברת עיבוד של המכשיר - כלומר בלי הגברה ושאר ואין אפשרות להגביר ולהנמיך מוסיקה מהנגן אלה רק מהמגבר שמחברים אליו את הנגן. ב IPOD איכות השמיעה מה LINE OUT יותר טובה מהרגילה (לטעמי וככה גם טוענים במספר REVIEWS שקראתי) בנוסף אם זכרוני אינו מטעה אותי ל IRIVER יש יציאה אופטית - שזה נותן לך אפשרות אפילו לחבר לכניסה אופ' במגבר ולקבל איכות דיג' כשהמגבר מפענח את האותות ועם מגבר ברמה זה איכות מצויינת.

JustThomas

New member
20 שעות בטריה? או שזה עוד איזה טריק

וזה בעצם 9 שעות של נגינה "רגילה" באיכות נורמלית (192KPBS ולא 128) עם ניווט מדיי פעם בתפריטים ובאקלייט?

elad2002

New member
חרא...

בכסף הזה אתה מביא אי פוד 40 ג'יגה ועוד ישאר לך עודף,מה כבר תעשה עם 5 ג'יגה מסכנים...

אייפוד 40 גיגה ב 1,300 ש"ח??

יש היכן לרכוש אותו במחיר הזה? 5 ג'יג'ה זה ממש מספיק לי, מה גם שיש יתרון גודל ומשקל

כאן זה לא ארה"ב

חוץ מזה כשאני קונה את הנגן בארץ ב 1,300 ש"ח אני אקבל עליו חשבונית מהחבר שלי כך שבקישוז המע"מ זה כבר 1,110 ש"ח וזה גם הוצאה מוכרת. מעבר לזה, מי בכלל עושה תחרות ג'יג'ה ביט? יש יתרון לנגן עם דיסק גדולף יש יתרון לנגן עם דיסק קטן, או נגן פלש. כל אחד לפי צרכיו עבורי 5 ג'יג'ה זה ממש מספיק, לכן ההשוואה שלי היא בין הריו לאיפוד מיני ולגביי זה אשמח לקבל את דעתכם כי מחר אני אמור לרכוש מחבר שלי את הנגן שלו.

kill bill

New member
אוקי, תראה..

אתה יכול באמת לקנות אייפוד מיני , החיסרון היחיד שלו הוא שהוא יעלה לך 300 שקל יותר (בארץ!!) .. אני לא מכיר את הריו , אבל יתרונות בקניית אייפוד: מסך גדול עם ניווט שירים נוח. אין סוף תוספים שמתאים לאייפוד. קהילת משתמשים רחבה , שזה אומר : הרבה אנשים כותבים האקים ותוכנות עזר עבור האייפוד , אפילו הצלחנו לפתח עברית לאייפוד . אני לא יודע אם לריו יש את כל זה.

קניתי ב 1,250 ש"ח ../images/Emo65.gif

זהו, קניתי את הנגן Rio Carbon 5GB MP3 ב 1,250 ש"ח מחבר שלי סגור באריזה, הוא קיבל את המכשיר לפניי שלושה ימים מתנה ואפילו קיבלתי חשבונית על הסכום ואחריות לשנה שבדקתי אצל היבואן שאפשר לרשום אותה על שמי. איזה כייף לי...... מה דעתכם לסדר עיברית גם לריו? זה יכול להיות נחמד...

LinkTree

New member
ראשית מזל טוב!

שנית - וכמו שהסברתי גם למטה - הפיתרון של העברית ל IPOD הוא הרבה יותר מסובך ממה שנדמה והוא מבוסס על בחור בחול IPODWIZARD שפיצח את הקושחה של ה IPOD (דרך הסתכלות ב EXE עם עורך HEX) ומצא את התמונות והפונטים - אחרכך החברה כאן החליפו את הפונטים העבריים למתאימים - אולי גם החליפו את טבלאות ההמרה. ככה שיש הרבה עבודה - אבל אתה יכול להתחיל לעבוד על זה אם אתה רוצה :)

אתה גם מדבר עיברית? ../images/Emo13.gif

לא הבנתי מילה ממה שאמרת, אך זה לא משנה. עניין העיברית הוא לא משמעותי עבורי. אך אם כבר אתה כאן אז עוד כמה שאלות, ראיתי כמה ביטויים שלא הבנתי את משמעותם, אודה על תרגום מה זה: Bookmarking Support, ID3 Tag, Mid Track Resume ?

LinkTree

New member
../images/Emo13.gif

ID3 TAG - בתוך קובץ המוסיקה אפשר לשתול מידע לגבי הקובץ (למשל שם השיר / זמן / סוג מוסיקה וכו') מידע זה נקרא ID3 TAG BOOKMARKING SUPPORT - ה RIO החדש שלך תומך בזה וזה אומר שבכל רגע נתון אתה יכול להשאיר BOOKMARK (סימניה בעברית) כלומר לשמור מקום ספציפי בשיר מסויים כדי שתוכל לחזור אליו בקלות לאחר מכן - לאותו שיר באותה רשימת השמעה. אגב - ב RIO שלך יש אפשרות לשמור 9 כאילו - נראה לי. MID TRACK RESUME - בהנחה ואני מבין את זה נכון - אומר שאם הפסקת נגינה של שיר באמצע כשתחזור לנגן אותו הוא יעשה את זה מאותה נקודה בדיוק. שלך תמונות של הרכישה החדשה וספר קצת התרשמות וחוויות!

בכייף אספר

תמונות יש באינטרנט בשפע וחוויות אשמח לספר לכם שבוע הבא, המכשיר כקגע בטעינה ואני עוד מעט נוסע לחופשה ואהיה שוב ליד מחשב כדי לדווח לכם רק ביום שלישי הבא. צ'או בנתיים

למעלה