ringworm?

לונה..

New member
ringworm?

שלום לך שוב
בהמשך להודעתי הקודמת הגיעו התוצאות ועל פי התרבית שנלקחה, מסתבר שהפטריה הזו נקראת רינג וורם? (שוחחתי עמו טלפונית כך שאני לא בטוחה כיצד לכתוב זאת). בינתיים כנראה שנמשיך את הטיפול (רחצה בניזורל) עוד עשרה ימים... אם תוכל לכתוב לי את שם הפטריה או לאשר שכתבתי נכון בשורת הנושא אני אודה לך מאוד. כמו כן, האם תוכל בבקשה לספר לי על הפטריה הזו? מהיכן היא יכלה להדבק בו? כיצד ניתן למנוע זאת בעתיד? מעט פרטים: כלבה פרוותית מאוד (הוטרינר טוען שהיא פומרניאנית מעורבת, בעיניי היא נראית יותר כמו שפיץ יפני עם קליין), בת 10.5, שוקלת בערך 7 ק"ג. מזון: נוטרו צ'ויס סניור + מדי פעם בסקוויטים של פרו פלאן, גם הם לכלבים קשישים. במקרים חריגים (כשאני לא בבית לנזוף) אבא שלי מנדב לה משהו כשהוא לא מסוגל לעמוד בפניה.

תשובה

ringworm זה לא שם של פטריה אלא של מופע בעור שאופייני לנגיעות בפטריה. הפטריה הנפוצה שגורמת לזה ברוב המקרים היא Microsporum canis, אבל זאת התשובה שהייתם צריכים לקבל מהמעבדה. הפטריות האלה נמצאות בסביבה וכלבים רבים נחשפים אליהם באופן שרירותי. לרוב בשביל להדבק ולחלות צריכה להיות חולשה כלשהי של מערכת החיסון (הריון, מחלה אחרת, גורים וכו').

לונה..

New member
זה מה שהוא הסביר לי פחות או יותר

רק שכנראה שלא כל כך הבנתי. אני מנסה לחשוב מה יכול היה לגרום להיחלשות המערכת החיסונית שלה... בעקרון לפני חודשיים עיקרנו אותה (אני מודעת לחשיבות העיקור בגיל מוקדם, הבעיה במשך השנים היתה לשכנע את אבא שלי) עקב בליטה שגיליתי, מין גידול שומני שהוסר והתברר כי אינו ממאיר. יתכן שהעניין קשור בתזונה? על פי המלצת הוטרינר קניתי לה שמפו שנקרא Etiderm, הבנתי שהוא שמפו מאוד חזק שמותאם לעור רגיש, יתכן שזה נובע מהשימוש בו? אני לא יודעת מה לחשוב ומה הגורם לבעיות הללו, אני פשוט יורה לכל הכיוונים. היא תמיד היתה כלבה בריאה, והאמת שגם עכשיו היא לא מראה סימנים של חולי מסויים, היא אפילו לא מתגרדת. תודה רבה לך, אני מאוד מעריכה זאת.

לפעמים לא ממש מוצאים את הסיבה

ופשוט מטפלים בפטריות וזה לא חוזר. יכול להיות שהיתה מחלת רקע קצרה שחלפה וזה מה שאיפשר את העניין.

למעלה