לפני קריאת דיסקוגרפיה
חפש את Six wives of Henry the Viii. אלבום הסולו הרשמי הראשון של ריק וויקמן. לכל אישה מששת נשותיו המסכנות של המלך האכזרי הזה, כתב וויקמן קטע. נגינה מטורפת על כל קליד שהומצא עד אז (חסר מלוטרונים כי וויקמן לא ממש אהב אותם...), חבורת נגנים מלווים מהטופ של התקופה (בעיקר מהלהקות YES ו STRAWBS שוויקמן היה חבר בהן) והפקה מצויינת. מבין כל עשרות האלבומים שוויקמן הוציא לאור, הייתי מוותר על הרוב. חלק ניכר ממה שהוא עשה בשנות השמונים והתשעים רחוק מרוק מתקדם ובמקרים רבים אפילו רחוק מרוק. את מה שהוא עשה בשנות השבעים, החל מהאלבום הראשון שהזכרתי, ניתן לחלק לשניים: יצירות אינסטרומנטאליות שבהן וויקמן עוטף את עצמו בחגורת קלידים אימתנית (ומאוד מומלץ לצפות בהופעה שלו, שמתועדת גם בוידיאו וגם בדי.וי.די) ובכמה נגני אולפן שישלימו את הצליל, ולעומתן, יצירות בומבסטיות, בעיקר סביב נושאים ספרותיים/היסטוריים/מדע בדיוני, כמו "מסע אל מרכז האדמה", No Earthly connection (ענייני מסעות בין כוכבים), the myths and Legends of King arthour and the knites of the round table, שם ארוך כמו הגלות, וגם האלבום. את היצירות האלה, שמשלבות תזמורות סימפוניות, קטעי קריינות ארוכים ומתישים, זמרים אופראיים ששרים רוק ומזייפים, ומקהלות שנשמעות קצת פחות טוב מאוסף יתושים בליל קייץ לח בראשון לציון. לא הייתי מציע להתחיל עם אלה. הסוג הראשון שציינתי מאופיין בעוד שתי יצירות מצויינות, לא רחוקות מהסגנון של "ששת הנשים", והן: White Rock שהוא פסקול לסרט הרשמי של משחקי החורף שנערכו באינסברוק ב 1978, ו Criminal Record שכמו ששת הנשים, מוקדש למספר דמויות, הפעם מעולם הפשע. באלבומים האלה, מפליא וויקמן בנגינתו ובעיבודיו המטורפים ולא מתפתה להפקות בומבסטיות בנוסח הסוג הקודם. וקיים אלבום נוסף אחד, משנות השבעים, שקצת קשה לי לקטלג אותו. מדובר בפסקול הסרט שהפיק קורט ראסל, Lisztomania, אודות המלחין הנודע פראנץ ליסט. וויקמן הביא את רוג´ר דאלטרי לשיר שם, ובעצמו מנגן כמה ייצירות של ליסט, במיוחד הייצירות העממיות ההונגריות שלו (ריקודי צ´ארדש למיניהם), באופן מעורר הערצה. מצד שני, גם שם יש כמה פלופים יומרניים, כך שהאלבום הזה נמצא איפה שהוא באמצע, בין שני סוגי האלבומים שפרטתי. זהו, מקווה שהייתי לך לעזר יקי