RFP 747-200 שוחרר חינם לציבור

RFP 747-200 שוחרר חינם לציבור

כמדומני התוסף היחיד שמדמה ברמה גבוהה את התפעול של 747-100/200/300, וגם אם אינו היחיד, זהו ללא ספק התוסף ברמה הגבוהה ביותר בתחום ה-747 הישנים. במקום להסביר כאן, אקשר לשרשור שפתח עופר בן פרץ במערכת הפורומים של VATIL, שם הוא גם מביא מידע רב לגבי תוספות ושינויים מומלצים במטוס המקורי. לחובבי המפלצות הישנות, שמגירות ממך הרבה זיעה, בעיקר כאיש צוות יחיד, תהנו

S o l l y

New member
אני לא חושב שיש בכלל מטוס

שממודל בצורה כזאת גבוהה, ואני מדבר על כל המטוסים בכלל... ממש ממדלים שם כמעט ה-כ-ל, אפילו עניין של מערכות הידראוליות, נסו לכבות את המנועים באוויר ואם לא תפתחו APU לא יהיו לכם מערכות הידראוליות, לדעתי המטוס היחיד בסימולטור שממודל בעניין ההידראוליקה, ועוד דברים שמידלו שם, בקיצור מודל פשוט מעולה... ולהטיס אותו לעשות עבודה של 3 אנשים לבד, מטורף

XrayCharlie

New member
אני עדיין לא מכיר את ה- RFP

(שמעתי עליו כמובן אבל לא היה לי זמן להתעסק איתו) אבל בזמנו היה קיים סימולטור שנקרא PS1 והוא דימה את ה-B744 בפרוט רב, כולל כל המערכות שלו. אגב, האם ניתן ב-B742 להפעיל APU באוויר (ב-B744 התשובה שלילית)?

davidfainshtein

Member
מנהל
התעסקת איתו קצת?

זו רמה אחרת לגמרי מבחינת מודל ומורכבות מאשר PMDG.

אישית לא התעסקתי איתו,

הסטיק המצ'וקמק שלי אינו מאפשר לי אפילו את הפרבילגיה של שליטה ידנית במטוס, במצבו הנוכחי. אאלץ להחליט רק לאחר קניית סטיק/יוק חדש אם לנסותו. למרות זאת חשבתי שמאוד מעניינו של הפורום לדעת פרט חשוב זה, משום שאני יודע משמועות עד כמה שהתוסף הזה מתקדם.

davidfainshtein

Member
מנהל
יאללה קנה כבר סטיק!

או שתטוס עם המלקדת
והוא באמת ברמה משל עצמו - המערכות ממודלות ב-100% כמעט.

davidfainshtein

Member
מנהל
סתם דוגמה קטנה:

אתה לוחץ על ה- GND CALL ומחכה איזה שתי דקות שצוות קרקע יחבר את הכבלים, ורק אז אתה רואה חיווי כוח חיצוני בשתי המערכות.

ezman2

New member
זה קיים גם ב LDS

בכל מקרה אם יש משהו שלא העזתי לההתעסק איתו זה המטוס הזה יש לי את כל הספרות שלו + נגישות לאנשי מקצוע בנושא ובכל זאת שמתקרבים אליו יש איזה מחסום פסיכולוגי לגשת לבהמה הזאת.

davidfainshtein

Member
מנהל
ללא ספק זה אתגר

ראשית, אתה אמור לבצע עבודה של שלושה אנשי צוות. שנית, ההתעסקות הטכנית מורכבת הרבה יותר מאשר במטוסים מודרניים יותר שבהם המחשב לקח על עצמו חלק גדול מהמטלות. רק להכניס קואורדינטות ל-INS זה סיוט...

ezman2

New member
זאת אחת הסיבות אגב

שאני נמנע מלגעת- אחת השאיפות בתחביב שלנו זה AS REAL AS.... לדעתי שמתעסקים עם המטוס הזה זה ניהיה כבר מופרך ודמיוני לכיוון השני (יעני מוגזם). מי שמטיס 76 או 73 מדוייק לפי ה SOP ועושה עבודה שבמציאות עושים שניים כדי לשמור על רמת דיוק- עומס העבודה לא קטן אפילו שמדובר בגלאס קוקפיט אז אין לי שמץ של ספק שרמת הריאליזם צונחת ברגע שבן אדם אחד עושה עבודה של שלושה. לגבי ההתעסקות הטכנית זה עניין הרגל ולמידה גם את הלוגיקה של הטייס האוטומאטי במטוסי הגלאס מאוד מאוד לא פשוט לילמוד...אבל בסוף מבינים

Eliranvfs

New member
תודה איתי! עכשיו יש לנו פרויקט חדש לתכנן :)

מישהו מבין קצת במטוס ויכול לעזור לי בו? למרות ש.... ככל הנראה אני קודם כל חניך בקורס ATPL אחר כך נתקדם אבל אשמח לשמוע מאנשים שמבינים קצת. תודה

למעלה